icon

Je potrebné kúpiť lístky do Schönbrunnu vopred?

8. apr 2025

Ahojte,chceme ísť na výlet. Treba kúpiť nejaké lístky popredu? Je to výlet na celý deň? Ako je to prosím s parkovaním? Dakujem

mia2906
8. apr 2025

Zoo na 3 hod max a potom sú tam pekne záhrady v schonbrunne. Lístky tuším sme dopredu brali. Parkovali sme z nejakej zadnej strany ale neviem či je to free.

autor
8. apr 2025

@mia2906 a do zámku sa nedá ísť? To je zvlášť vstup?

mia2906
8. apr 2025

Zámok sa dá ísť, ale zvlášť vstup myslím, to sme neboli.

autor
8. apr 2025

@mia2906 dakujem

cucoriedka133
8. apr 2025

Ja odporúčam nechat auto na park&ride a odviezť sa tam metrom 🙂

luliu
8. apr 2025

Netreba dopredu listky

vroni
8. apr 2025

Lístky dopredu netreba. Zoo je obrovská, záhrady tiež, do zámku sa ísť da, sú rôzne okruhy, za jeden deň sa to obiehať nedá ani šprintom. Parkovať zadarmo sa nedá nikde, dobre sa dá parkovať pred zámkom v technickom muzeu, lacnejšie v p&r kúsok od zoo, ale treba ísť potom metrom

liz_lemon
8. apr 2025

@vroni ZOO je obrovska? to si asi este nebola vo velkej ZOO, ZOO v Schonbrune je praveze prijemne mala, vsetko je nakope, nie je to roztahane, za 2 hodiny sa da ZOO pekne pozriet

vroni
8. apr 2025

@liz_lemon, neznášam zoo, takže pripúšťam, že za obrovskú považujem aj bratislavskú. Ale fakt je, že ta viedenská je jedna z najväčších v Európe, takže asi taká "príjemne mala" nebude.

stankadu
8. apr 2025

Zoo a Schonbrun sa da zvladnut prijemne za 1 den. Boli sme na zájazde a ešte sme sa aj nudili. Ale oplatí sa to vidiet. S parkovaním neporadím

liz_lemon
9. apr 2025

@vroni
ZOO Vieden 17 ha
ZOO BA 96 ha
ZOO Praha 58 ha
ta vo Viedni je najstarsia na svete, nie najvacsia

vroni
9. apr 2025

@liz_lemon, najväčšia iste nie, najväčšia je v Berlíne (v Európe), ale decko to malo v učebnici zemepisu, že velkostou v prvej desiatke v Európe. Boh zna, co do toho ratali (miestne velikasstvo funguje aj tu). Ale som rada, že aspoň bratislavská sa mi zdala správne obrovská 🤣

gab1sol
9. apr 2025

Autorka, asi záleží, čo od toho očakávaš. My chodíme s deťmi zo “zadnej” strany ZOO, od cintorína ako je tá Tirolska reštaurácia. A s našimi deťmi tam vieme stráviť aj celý deň - pomaly sa presúvame cez celú ZOO, dievčatá idú po stopách/labkách, čo sú nakreslené na zemi, všade pár minút (alebo aj viac) obzerajú zvieratká, zahrajú sa aj na každom ihrisku, sadneme si niekde na kávu, či obed… Občas, sa prejdeme až ku Gloriette, či ako sa to volá, a k fontáne pod ňou.
Schönbrunn som bola dávno, celkom rýchlo sme to prešli, s deťmi by sme to dali aj rýchlejšie - tie by to až tak nezaujímalo. Pred zámkom je veľké platené parkovisko, ale nepamätám si ceny. No určite sa to dá dohľadať na nete. 😉

martul
9. apr 2025

Neviem kedy chcete ísť, dcéra bola na veľkú noc bez objednaných lístkov a ani sa nedostali po 2 hodinách na rad. Tí čo mali kúpené vopred išli bez problémov. Syn býva v AT a hovorí, že cez týždeň ok, víkend je katastrofa