icon

Je splav Hrona vhodný pre skoro 3-ročné dieťa?

chiarisimo
14. apr 2025

Ahojte baby, začiatkom júna plánujeme splav Hrona z Mlynčoku.
Viete mi poradiť, či je splav vhodný pre takmer trojročné dievčatko (tuším to má trvať 4 hodiny)... Ďakujem!

Strana
z2
chiarisimo
autor
14. apr 2025

@gov ty čo tu vyskakuješ, sa ukľudni... čo si vôbec dovoluješ sa oháňať sociálkou na mňa...
Ja si robím prieskum, nehovorím, že na plavbu pôjdem, chcela som vedieť dopredu info, aby som sa vedela zariadiť...ani ti nejdem nič vysvetlovať lebo si pekne zamindrákovaný a zrelý na Persen-chudák

chiarisimo
autor
14. apr 2025

@vanilkovazmrzka áno, pre to ju zrovna beriem

quaxi
14. apr 2025

My sme splavovali Hron aspoň 7x, aj kopu iných riek, chodili sme pár rokov aj na vodacke tréningy ešte predtým ako sme mali deti takže sme to veľmi dobre ovládali. Deti sme vzali do kanojky vo veku 2-3r na Malý Dunaj, Moravu, Dunaj veľký aj staré koryto, maďarské ramená. Henten úsek Hronu sme šli s 3rocnym, ale tam veľmi záleží od aktuálneho stavu vody. Niekedy je to nesplavne, niekedy sa dá na pár miestach prevrátiť, niekedy úplne v pohode. Raft tam nie je kde prevrátiť, jedine kanojku, tak záleží na čom sa pôjde. Na kanojku tam malé dieťa neber. Navyše 4h je na také dieťa veľa, primerané je ísť cca hodinu, prípadne ak chces dlhšie tak po hodine dať dlhú pauzu (niekoľko hodín) a až potom zase hodinu a stačí. Ináč čo sa týka bezpečnosti, pre malé deti sa používajú vesty ktoré majú oporu hlavy (drží vždy hlavu nad vodou aj keď je človek v bezvedomí), zaistenie aj pomedzi nohy takže sa z toho nedá vyvliecť, a výtlak taký že dieťa sa reálne nevie postaviť ani po pás do vody lebo už ho to nadnáša, takže utopenie na takejto bežnej rieke nehrozí.

gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
chiarisimo
autor
15. apr 2025

@gov Cisto chory ludia ktory si musia nieco nasilu dokazovat😎...

okseen
17. apr 2025

@gov v pohode, ja som xkrat videla jak mladé mamičky mali na rukách mesačne mimino a slapali janisikovske diery a terchovu Len v slapkach do skál a zrovna ešte bola búrka prietrž mračien a to mimino malo menej než 1 mesiac

gov
Odpoveď bola odstránená
okseen
Autor odpoveď zmazal
okseen
18. apr 2025

@gov to musí byť brutálne pohodlne pre tie deti byt v nejakom obleku 4 hodiny, určite si to také deti uzivaju 😂😂😂

lenkakravcova
18. apr 2025

@chiarisimo približne od 5r to začína byť OK. 🙂 syn takto bol s nami na raftoch a vpohode. Ale menšieho by som nebrala. Vlnky sa mu nepozdávali. 😄

chiarisimo
autor
2. jún 2025

Ahojte, včera sme sa vrátili zo splavu a nebanujem, že sme boli. Dcéra si to maximálne užila, prežila v zdraví aj stanovačku aj splav. Hladina rieky bola nižšia. Podarilo sa nám párkrát pristáť na plytčine. Táborili sme v Mlynčoku, odtiaľ nás vyviezli do Nemeckej. Splavovali sme na raftoch od 10.00 do 16.00 vrátane dvoch prestávok (Skala Kráľovná a obed v Penzióne Grajciar) do Šálkovej. Všetci sme mali vesty.
Samozrejme, boli sme partia a s inými deťmi, tak sa nenudila a musím uznať, že tam bola lepšia ako doma. Takže ak niekto váha, ja odporúčam. Myslím, že dôležitá je výška hladiny a s kým idete na rafte. Jediný náš problém bol, že kým sme sa naučili manévrovať s tým raftom, nás vyšľahalo zopár vŕb.

Strana
z2