Je vhodné, aby starí rodičia brali 1,5-ročné dieťa na cyklotúry?
Žienky, možno ma niektoré odsúsite ale... dovolili by ste babkám a dedkom aby si kúpili sedačku na bycikel a vozili vaše rok a pol staré dieťa na cyklotúry ? Moji svokrovci prišli stýmto nápadom a ja neviem čo im mám povedať. Vážim si že sa o moje dieťa zaujímajú a nechcem im brániť v ich nápadoch a chcem aby mala dcérka snimi zážitky ale bojím sa toho. Príde mi to priskoro, celý deň by som bola nesvoja a rozmýšlala či sa niečo nestalo, nakoľko máme doma neposedné dieťa. Svokrovci sú vášniví cyklisti, takže to nebude raz za čas. Stále rozprávajú ako sa nevedia dočkať jari a ako sňou budú chodť na bicykel vždy kedy sa bude dať. Rozmýšala som že im poviem že cyklotúry nie, že nech ju zoberú keď tak na ľahkú cyklotrasu po okolí ale ja neviem aj tak som z toho nesvoja. Tak si hovorím že je milión iných veci čo sňou môžu robiť a že im proste prvý krát na niečo poviem nie. Svokor minulé leto spadol na úplnej rovinke, samozrejme stane sa ale čo keď sa stane keď budú sňou ? (obaja majú 60). Avšak ja s mužom tiež radi bicyklujeme a chceme ju začať v lete brávať snami ale to je iné... čo im však poviem ? My môžeme a oni nie ? Ďakujem za vaše názory ... možno mi niekto otvorí oči a povie mi že preháňam 🙂
Asi by som to nedovolil. Keď tak choď s nimi a dieťa maj Ty v zadnej sedačke. Samozrejme prilba atď. Zvládať bajk s dieťaťom v zadnej sedačke nemusí byť pre staršieho človeka v nejakej krízovej situácii ľahké.
Dovolila by som keď bude staršia a ideálne na jej vlastnom bicykli. Iné je keď spadne z vlastnej výšky to si veľmi neublíži.
Nie..a mohli by sa aj nadosmrti uraziť.Ale asi som ovplyvnená urazmi deti,s ktorými sa stretávam. Naša už dospelá dcéra mala vážny úraz na bicykli,bicykluje skvelo,ale podbehlo jej dieťa do cesty.
@ela22ela a čo je na tom, že vy môžete a oni nie?? Vy ste rodičia a môžete všetko, na tom nie je nič zvláštne ani zlé, práve naopak je to prirodzené. A teda rozhodujete o všetkom čo sa vášho dieťaťa týka.
Ak to má byť cykloturistika, že sa niekam dovezú autom a pokračujú na bajkoch po cyklochodníkoch alebo niečom čo je udržiavane tak dajme tomu. Ale ak majú ísť niekde do lesa na neudržiavany terén alebo z dediny do dediny po cestách tak určite nie.
My chodíme s 5 a 2,5 ročnými tak, že dáme bajky na nosič a vopred si vyberieme trasu, ktorá je vhodná aj pre deti. Svokor s tým starším tiež tak chodí alebo po poľných cestách za dedinou. Vyslovene som zakázala aby s ním chodil po cestách ako si on predstavoval, že bude chodiť. Malému dám vždy smart hodinky a aj si skontrolujem kade chodili lebo svokor je nevyspytateľný. Je to moje dieťa a keď sa niekomu niečo nepáči, je mi to ľúto ale snažím sa veci robiť tak aby boli moje deti v bezpečí a nemusela som sa o ne strachovať.
Poviem nie a hotovo keď sa mi ten nápad nepozdáva. Je to tvoje dieťa a oni majú respektovat rozhodnutia. A keď sa im nepáči tak smola. Proste treba si stat za svojím a nenechavat sa ovplyvňovať. Ja som sa už naučila a mam sa lepšie 😊
Ahoj, tak toto by som im ja osobne nedovolila, JA by som sa bála takto jazdiť s dieťaťom, nie ešte zveriť ho iným...
@rebrambora
@madeincssr
@januska12323
@janinah
@nikpa
@ariannazara
@danyelia ... Ďakujem všetkým za názor. Som rada že nie som jediná čo to tak vidí . Stále som si hovorila že možno preháňam ale stačí mi že sú na svete ľuadia čo to vida podobne. Poviem im nie a hotovo...
Ja som si v tom veku s dcérou v cyklosedacke spadla sama, z tohto ohľadu by som sa viac bála ju pustiť so samou sebou 😅 ja by som sa rozhodovala podľa dieťaťa, svoju dcéru by som v tom veku pustila, syna ani v 2,5 nie.
Tiež by som to nepovolila. Povedala by som že na cyklistiku môžu s dieťaťom chodiť až bude vedieť samo jazdiť na vlastnom bycikli a môžu sa oduť koľko len chcú.

Toto rozhodnutie pripada tebe a muzovi, ale kedze maju 60 a su vasnivi cyklisti, budu pravdepodobne viacej fyzicky a psychicky fit ako niektori dvadsiatnici. Ja by som nevahala a tesila sa tomu.
Ja si pamatam este na casy, ked ma 80 rocny dedko a babka vozili bez sedacky na prednej casti bicykla napriklad 😄😄😄😄
S dietatom a nie svojim si davas predsa este vacsi pozor.