Kam na výlet so zvieratkami v okolí Trnavy?
Ahojte, prosím vedeli by ste mi poradiť nejakú zoo, farmu, niečo kde sú zvieratká kam sa oplatí ísť? Máme 1,5 ročnú dcérku, čiže prístupné aj s kočíkom. Sme z okolia Trnavy, čiže niečo v relatívnej blízkosti. Max cca 1,5 hodina cesty a potešilo by, keby bolo blízko nejaké centrum kam by sme prípadne vedeli ísť ma kávičku, zákusok. Bojnice nie, tam sa chystáme na dovolenku v lete.
Ďakujem
neviem, či tu niekto spomenul...ale Ekopark Piešťany je fajn.
@motogirl699 nie nie..tam ani nikoho cez deň moc nestretnes..občas niekoho kto tam pracuje..to je také volne..
@sandra49 aha, ďakujem, pozriem niečo doma
@motogirl699 zoo Lešná
@motogirl699 no co? Boli ste nakoniec? 🙂 ak ano, ako sa vám páčilo?🙂
@motogirl699 urcite chodte stoji to za to cakanie do leta my chodievame pravidelne je to vzdy super zazitok decka odtial neviem po celom dni dostat prec...
@motogirl699 Gazdovsky dvor v Ulanoch pri Senci, za mna topka! Je tam i dost tiena, moznost cesat kozicky, krmit zvieratka ich potravou... K zajacikom sa da ist do vybehu, da sa tam plavit lodkami po jazierku... Nie je asi uplne najvacsi, je to vsetko tak kompaktne pokope, ale da sa tam stravit x hodin... Nehovoriac o peknom prostredi, idealne na jarne rodinne fotenie ☺️
@motogirl699 my chodievame na farmu do Stupavy 🙂
k tomu zamku Schloßhof, co tu niekto spominal:
V nedele (myslim o 13⁰⁰) tam robievaju prehliadky zamku v slovencine pre deti. My sme boli a ten pan to tak zaujimavo rozpraval, ze sme i my dospeli skonstatovali, ze to bolo lepsie ako prehliadka pre dospelych. Na konci bolo pre deti prekvapenie: zobrali ich do satne, kde bolo kopec siat pre dvorne damy ci princov a kniezata, moznost si ich obliect, posadit sa v nich na tron, mame odtial i pekne fotky. Do arealu sa oplati ist isto skor, tam vies stravit cely den... Na konci arealu je paradne ihrisko aj pre velkacov, dokonca i nase teenagerky sa zabavili.
Je tam tiez v takej presklenej budove oranzeria, nieco ako zimna zahrada a tam maju exoticke stromy.
Pri vstupe do arealu odporucam zobrat si plan / mapu arealu.
Vstupne - my sme boli v 03/2023, cize info uz nemusi byt aktualna - nas bolo 5 (2x dospely + 3 deti) a platili sme 60 € (tusim rodinny listok to bol). Pozor, vstupenky nevyhodit, v cene je vstupne i na mensi zamok Niederweiden (este blizsie k SK hranici), tato vstupenka plati pol roka. Cize si myslim, ze je to dobra cena, za dva vylety pre 5-clennu rodinu.
Na Niederweidene sme mali tiez prehliadku v slovencine, ale to bola myslim nahoda, ze tam prave bola SK lektorka, lebo to bola individualna prehliadka (boli sme dve rodiny spolu na vylete). No to je maly zamok aj areal, max na dve hodinky, aj menej.
V zamkoch je i kaviaren / cukraren.
@sandra49 áno, boli sme. Malej sa páčilo, našla si tam jednu pipušku ktorá za nami stále chodila a malej sa to páčilo, stále ju hladkala. Manžel bol stále v strese z pustenej lamy a koňa, ale zvládol to 😊
@motogirl699 jej tak super 😁 hlavne ze si to mala užila. No lama..🤣🙈 aj ja som z nej mala stres, až pokiaľ sme sa neskamosili a teraz ju kŕmiť rovno do úst, objimam, rada sa tuli keď ma človek jedlo 🤣
@sandra49 ja milujem lamy, on sa ich boji, lebo že raz ho oplula tak, že mu dych vyrazila
@motogirl699 juujha🙈 tak to uplne chapem
@mamatroch prosím ta v tých Ulanoch predávajú krmivo pre zvieratká?
@motogirl699 ano, specialne granulky a mrkvu v takych kelimkoch po 1e
@motogirl699 ZOO Blava, Bojna rančik pod Babicou
@motogirl699 ano, v takych plastovych poharkoch na pitie, mrkva tam bola nakrajana a neviem co este. Je tam i taky maly bufet, kde sa da najest ci dat si kavu (klasika typu vyprazany syr, hranolky a pod.)
@ivica5555 ekopark je velmi drahý

@mmmmn jasné, úplne to chápem a rešpektujem, len teda ako som spomínala, momentálne tie víkendy nie sú pre nás vyhovujúce, ale keď sa nám podarí, určite sa tam radi pôjdeme pozrieť