Kam nechodiť s deťmi - Lucy Vegan v Bratislave
Asi to uz citalo vela ludi ..ale aj tak ..Sem nechodit https://www.facebook.com/lucysveganfood/posts/2...
Restika je trosku zaostala svojim pristupom a aj vyjadrovanim. Nielenze nemozu napisat pre koho nie je vhodny vstup /ak si chcu specifikovat klientelu, tak maju napisat ze pre koho je a nie pre koho nie je/, navyse podla vyjadrenia matky sa dieta nedopustilo nicoho, ziaden host sa nestazoval, len a na nich usmievali a az ked zaplatili tak ich vypoklonkovali
Navyse..na stranke maju ze tehulky a psi su vitane 😕 😕 😕 To akoze tehulky su zvlastny druh clovek???? A po porode im zabuchnu dvere uz :((( A povysit prava psa nad dieta????? /a to som psickar/
Ale hlavne ze rodicia si mozu jedlo u nich kupit ale jest inde..cize prachy rodicov su im dobre?????
@monikajaco chore to je..a to su vraj vegetariani a vegani mierumilovne stvorenia
A co ak tam nabuduce bude partia nastrocnych..to bude nasledovat status, ze pre nastrocym vstup neumoznujeme???
Ako moze vadit jedno dieta niekomu..ak aj bolo hlucne, ci malo hysak, tak to mali riest tam na mieste a nie zovseobecnovat na vsetky deti...ja mam deti kludne, restiky miluju /aj ked nie casto chodime/ pekne sedia, max sa hraju v kutiku a ak nie je kutik, tak im stacia slamky :D ...a to tam teraz akoze nemozem ist???
nastastie som vsezravec, cize vyber mam vacsi :DD ..ale zas mam rada aj zeleninu, zdravu stravu, obcas vbehnem do podobnych zariadeni..nikde nebol roblem s detmi ..toto ma strasne pobudrilo ☹ ☹ ☹
a maju na vchode aj obrazok s preskrtnutym babatkom?🙂))
@unavenasom ja zase poviem ze som sa s tak otvorenym nazorom na taku temu este nestretla .. je mi jasne ze nie kazdy je nadseny ked dieta place v restauracii ale takyto pristup by som teda necakala ... niesom citlivka ale mam 2 deti a tiez ako rodina chodime casto jest kade tade ked mame chut a neviem si predstavit zeby ma niekde nepustili lebo mam deti ...sila poviem ti .... 😒
@lussy666 jednoznacne by mali mat 😀 a aj kociar haha
@lussy666 mozno uz maju :(
ale nejde len o to, ze ci deti rusa alebo nie / a ano , niektre deti vedia velmi rusit/
ale takto to nemoze byt prezentovane ..aj v zahranici, tam kde si nezelaju deti , lebo su orientovany na single, ci bezdetne pary a pod..tak je oznacenie ze pre dospelych, a nie ze vstup pre deti nemozny ..proste nielenze idu proti filozofii veganstva, ale zavana to diskriminaciou , a este aj ubohostou pisat takto ten status
mozno keby vynechali ten obkec o zazitku z dietatom, o tom ze rodicia platte ale preboha u nas nejedzte ak ste s detmi, a o tom ospravedlnovani..tak by to bolo noormalne upozornenei, ze sorry nemame vybavenie pre deti
ale este som sa nestretla s podnikom, ktory by daval info o sebe stylom..toto nemame a tychto u nas nechceme ☹ ☹ ☹ ☹
@unavenasom no mňa tam pobavil koment nejakej mamičky dvoch detí, ktorá proste nemá čas pri malom dieťati variť 😅 ale sledovať fb na to čas má... na zamyslenie, mno...
a čo sa týka tej reštiky - ja by som to tak tragicky nevidela, skrátka sú medzi nami aj takí, ktorí netúžia po deťoch, ani po ich spoločnosti, minule som našla v rakúsku nejaký hotel,ktorý je vyslovene určený pre dospelých bez detí, osobne na tom nič tragické nevidím... niekde sa nesmie fajčiť, niekde sa nesmie so psom, niekde sa nepodáva alkohol a niekde proste nie je vhodné ísť s dieťaťom, čo je na tom? či akože všetci bez rozdielu sú povinní tolerovať deti vždy, všade a za každých podmienok? a celkom by som bola zvedavá na tú scénku, ktorá toto spustila, minule som bola svedkom v mhd takej scény, že som nebola ďaleko od toho tú uvrešťanú princezničku osobne spacifikovať, keď už teda dospelý sprievod toho zázraku sa k ničomu nezmohol, a to som sama matkou a dovolím si povedať, že aj dosť trpezlivou...
a neodpustím si poznámku, že ani sebelepšia reštaurácia sa nikdy nevyrovná domácej kuchyni...
@unavenasom no ja som nečakala že to až tak ďaleko zájde. posledný status reštiky, že budú mať zatvorené, lebo nedávne udalosti idú riešiť s právnikmi. no bomba.ja nemám slov.
co keby sme si tam dali vsetky konikovske stretko aj s deckami? 😀
Tak uzko profilova restauracia ako tato si nemoze dovolit vylucit vsetkych rodicov... ti tam nepojdu uz teraz z principu, aj kebyy deti nemali zo sebou... ako je v komentoch pekne napisane... niekto prave dopodnikal...
@sissy27 mňa ani tak nezarazilo to, že nie je tá reštika pre rodiny s deťmi, veď výber reštík je obrovský, fajčierske, nefajčiarke, rodinné, domáca strava.... ale to, že ich nechali najesť sa, zaplatiť a až potom im povedali o tých svojich výhradách. ak ich reštka nie je pre rodiny s deťmi, mali ich poslať slušne preč hneď. toť vsjo🙂
takto opisala "neprijemnu" situaciu ta mama, ktorej "velmi hlucne dieta" to vsetko spustilo:
"objektivny obraz? ok. nasa stranka mince je takato: prisli sme davajuc jasne na vedomie ze vstupujeme s kocikom a dietatom. slecna/majitelka nas usadila v zadnej casti pri WC. nebolo to bohvie ake miesto ale zakaznici nie sme az tak narocni tak sme si povedali ze okej. ide nam o dobre papo tak sadneme kam nas usadia. v tom case v bistre sedeli cca 3-4 zakaznici (ale niesom si tym ista pac som riesila malu a kocik a plynuly prechod dozadu za co najmensieho rachotu). objednali sme si. dostali sme jedlo. nasa mala Laura (1rok) si klasicky blabotala svoje "abababa baba vavava va" a venovala sa chrumkam a jedalnemu listku. miestami zaprotestovala vykrikom a placom pytajuc si nieco ine - mlieko, ochutnat z nasej objednanej nadielky atd. nebolo to nic dramaticke. ziadne hadzanie sa o zem ani permanentny jesitny vreskot. kazdy kto nasu Lauru pozna vie ze je to dieta viac ako kludne. dojedli sme. do tohoto momentu ziadny konflikt ani napomenutie zo strany majitelky bistra ani nic co by naznacovalo ze sa spravame neunosne. pri pytani uctu slecne/majitelke vravim ake bolo jedlo super a ze aj malej chutilo. avsak ledva dohovorim a ona ma zacne informovat o tom ze sme im za pomoci nasej Laury odplasili zakaznikov a ze to si oni nemozu dovolit. (pocas naseho pobytu tam boli dve mile tety co sa na Laru usmievali a mlada holka co chvilu sedela aj vedla nas a tiez sa netvarila na ziadneho obtazovaneho zakaznika). zakaznici si k nim udajne chodia oddychnut. nasledovalo spominane "nabuduce prosim Vas uz dnu s dietatkom nie ale len take - away, dobre?" moj chlap zobral Lauru von a ja som zaplatila na kase nas 15E ucet. odisli sme. zarazeny a smutne sokovany. tolko pribeh z nasej strany..."
@sissy27 samozrejme..ak chcu nech si maju restiku len pre dospelych..ale nie uviest to tak, ze deti nie..maju specifikovat pre koho su a nie pre koho nie su...ide aj o styl ako to napisali
ja nehovorim, ze deti musia vsade..len proste ta formulacia a u veganskej restiky..to je chore
a tu scenku by som chcela vidiet aj ja..lebo podla mamicky co tam uviedla, jej dieta sedelo ludne a obcas si blabotalo veselo
..podla statusu by som cakala behajuce vrestiace decko, co vsetko zhadzuje, vsade bordel robi..a pritom mamicka udava, ze dieta ma len rok, ved to ledva chodi /navyse mamicka ani nespomenula, ze by sa dieta pohlo z miesta/
ale ak by tam aj robilo deculo neviem co..tak pausalne obvinit vsetky deti z toho???
to si mam teraz mysliet ze vsetci vegani su odporcovia deti..lebo veganska restika napisla toto?
a navyse..mne napr vadia hlucni telefonujuci, ci hlucni pubertaci, ktori ine slovo ako vulgarizmus nepoznaju..a restiky im nezakazuju vstup
@mapa ved to..ze na zaklade tohto opisu..a maicka ma mile, prijemne vyjadrovanie, bez naznaku hysterizmu, ktory by edel skreslit situaciu..proste nechapem
ale aj tak..aj keby tam to dieta neviem co robilo...aj keby som ja napr bola majitelkou...ved to by mi moj podnikatelsky instinkt nedovolil, takto si znizit pocet klientov
@amelie123 presne..a este daju status, ze sme zatvoreny, lebo riesime vec s prravnikmi..a co do toho ostatnych klientov
a navyse ak by som hladala restiku a na nete si najdem, ze maju nejaky spor..no radsej sa jej vyhnem, nech ma do niecoho nenamocia 😝
proste cela komunikacia tej restiky je uboha
@mapa myslím, že objektívnu pravdu sa nedozvieme - to čo je pre rodičov milučké bľabotanie a sem tam zamrnčanie by niekto iný možno ohodnotil ako neznesiteľný rev ... možno personál reštaurácie mal božskú trpezlivosť a povedali si ok, obslúžime ich, aby neboli hladní ale potom ich upozorníme...ozaj ťažko povedať, aká bola pravda, nebola som toho účastná a tak nehodnotím...
@unavenasom nerozumiem celkom tvojim slovám "ta formulacia a u veganskej restiky..to je chore" - akože vegáni musia byť zákonite milovníci detí, či ako? od majiteľa steakhouse by bolo takéto vyjadrenie v poriadku?
zvolili asi pre niekoho nevhodné slová, každopádne asi odplašili všetky tie mamičky, ktoré nemajú popri výchove detí čas spraviť zeleninový šalát, a možno si týmto pritiahli rovnaký počet klientov, ktorí ocenia možnosť najesť sa v kľude bez rizika detského plaču...
baby friendly priestorov je viac ako dosť, stačí si vybrať, a nechajme niečo aj tým, ktorým spoločnosť detí prekáža...
@sissy27 lebo veganstvo ma trosku inu filozofiu..preto by som taketo vyadrenie cakala od inych zariadeni..a tym nemyslim len nocne podniky ..nemusia byt vegani milovnici deti..ale nemali by sa prezentovat ze niekoho radi nemaju
ale vies, co ..mas pravdu..podobne vyjadrene tak ako odznelo by nemal napisat nikto ☹ ..tym neberiem pravo na vyhradenie si cielovej skupiny..ale roste sa to nerobi tymto stylom ..mas napisat pre koho si a nie koho nechce /ved to si clovek domysli, ze ak uvadzaju, ze podnik pre dospelych, ci s odrastenymi detmi, tak to asi nie je pre krpcov
ja si napr predstavujem, ze ak by to velmi chceli uviest, tak napisat stylom..nehodnotit situaciu, nekomentovat co sa stalo
ale napisat..Veganska restika pre dospelych a rodiny s odrastenymi detmi a nic viac ..a podla mna by take halo kolo toho nevzniklo
Ale zas..mozno o tom im islo..mamicka pisla ze tam boli 3-4 ludi, co je v case obeda dost malo teda..asi maju malo hosti, tak si povedali, ze kazda reklama je reklama a teda im je jedno ako sa zviditelnia 😝
@sissy27 - neviem, ci je dostatocne mnozstvo baby friendly priestorov, hlavne, ked clovek cestuje nema sancu si ten zoznam brat stale zo sebou, aby nasiel tu spravnu... mne rezonuje este zazitok z poslednej dovolenky, kde nas majitel par krat upozornil, ze sa maju deti bavit tichsie, lebo rusia ostatnych hosti (tri kusy), co som teda pozerala ako puk, lebo sedeli obaja pri stole a nijaku sou nerobili... podotykam, ze nasa trzba za polievky, hlavne chody, dezerty a pitie pre tri osoby urcite spravila väcsiu trzbu, ako ti jeho velavazeni hostia sediaci pri troch pivach 🙄 🙄 🙄 Ale toto urcitym ludom este nedochadza,, ze rodiny s detmi robia najväcsi obrat 😝
slovenský podnikatelia si môžu dovaliť určovať koho obslúžia a koho nie, zákazník sa musí prispôsobiť 😠 a potom sa sťažujú a dvíhajú ceny 🙂 a toto určite nie je jediný prípad
Mne nevyhovuje styl, akym to dana restauracia podala. Ano, vyjadrenie je slusne, ale obecne mi nepride stastne.
Nie som ziadna ultras mamicka, ale vedomie, ze nie som v restauracii vitana, by mi okamzite znechutilo si tam ist aj pre take-out. Nasa naj restika tiez nie je velmi baby-friendly v ramci vybavenia, zacina to jednou detskou stolickou z IKEA a konci milym usmevom smerom k mojej dcere (tiez je mala ako vyssie spominana restauracia, zmesti sa tam max. 30 ludi). Ale sme tam vitani. Nam to staci a v pripade, ze sa nase dieta nesprava vhodne, tak sme s nou na striedacku vonku alebo ju nadojcim alebo uspim v nosici, prip. si nechame jedlo zabalit a odchadzame. A myslim, ze je uplne najmenej upozornit rodica, ze jeho dieta uz prekracuje hranice tolerancie restauracie.
Ale inak pohoda, v danej restike som nikdy nebola a uz do nej ani nikdy nepojdem 😉
@anjelicek26 ty oddychuj a pauzuj od MK 😀 ale inak co sa tyka tvojho zazitku, tak len suhlasim :D
nase decka su kludne..ale obcas sa stalo, ze spustili krik v nevhodnej chvili..no ved su to deti, pre nicjh je proste tragedia, ze som si odskocila na wc :D a oni o tom nevedeli, len proste zaregistrovali, ze tam nie som, ci im z kocilka vypadla hracka a nevsimli sme si to v tej sekunde..ale nikto nam nic nepovedal
raz..syn chytal maketu nejaku...tak predavca k nam prisla, a milo nam povedla, ze v zadu maju kutik na hranie /nevedeli sme o nom, bo velky podnik a prvykrat sme tam boli/..ospravedlnili sme sa, za tu maketu, na co ona, ze to je v poriadku..ta laka vsetky deti :D
ak deti nemali naladu, tak sme nikam nesli, alebo sa striedali v kocikovani ak uz sme niede teda boli...myslim si ze ziadna normalna matka/otec nenecha dieta len tak vrestat a nic tym nerobi..a ak necha..zas..preco kvoli jednej rodine pausalizovat to na vsetkych
@unavenasom vegánsku filozofiu neovládam ani sa nechystám ju študovať,ale beriem to proste tak, že každý podnik má právo si určiť nejaké zameranie, cieľovú skupinu hostí a ostatných nejako slušne upozorniť, že radšej nie...
matky s deťmi by chceli byť všade vítané, aby sa im všade a vo všetkom vychádzalo v ústrety, aby bolo všetko baby-friendly, ale zabúdajú, že nie sú na tejto planéte samé... a každý by mal mať možnosť výberu, aj matky s deťmi, aj tí, čo deti nemajú radi...
ako som písala, netreba byť vzťahovačný a príspevok tej reštaurácie hneď brať osobne a nejak sa v ňom hľadať, skrátka vyjadrili svoj názor a bodka. Príde mi to od nich férovejšie na rovinu dať najavo, že deti u nich vítané nie sú a vyhnú sa nedorozumeniam, ako sa tváriť, že je všetko v poriadku a potom to dať najavo iným spôsobom konkrétnym návštevníkom...
@anjelicek26 len v tesnom okolí svojho bydliska mám tri reštauračné zariadenia baby friendly - na sídlisku, všetky tri cca 5min pešo, s dobrým vybavením aj jedálnym lístkom pre deti, niekoľko materských centier a rozmýšľam, kde a kedy naposledy som narazila na zariadenie, kde by deti neboli vítané, ale nič ma nenapadá, ešte aj v bankách majú detské kútiky, takže naozaj toho nie je málo...
@sissy27 to pravo im neberiem..vadi mi sposob akym to spravili
ved aj na fdovolenke mas uveden, ci je rezort vhodny aj pre rodiny s malymi detmi..a ked nie je mas uvedene vhodne pre starsie deti, nie ze nevhodne pre male
proste mali dat najavo pre koho su a nie pre koho nie su
a vlastne cela ta ich prezentacia na ich stanke /preco to tam teda nemaju uvedene/ a vystupovanie na fb...proste majitelia u mna pohoreli ..a to mam kamosku s dvoma detmi veganku..cize by sme sa tam vybrali ale takto ee
a aj co mam kamosku bezdetnu, tak aj ta sa nad tym pohorsila
naozaj mi nevadi, ze nechcu deti /maju na to pravo..vadi mi sposob akym to prezentuju
Na ich fb stranke je aj vyjadrenie mamicky, ktora tam s tym babatkom bola. podla mna uplne nevhodne zvoleny status danej restauracie a ten dnesny,ze idu skutocnosti riesit s pravnikmi a to co toto???ved ona to nezacala....
No, ale ja by som bola zvedava, ze ako co teraz chcu riesit s pravnikmi? Chcu zazalovat mamicku, ze sa vyjadrila? aj ja by som sa... 😅 😕 , kebyze sa to stane mne...alebo pravnici im pomozu vratit klientelu? alebo co vlastne? Ved oni zacali statusom na FB, nie?
ako rozmyslam tak rozmyslam, nas maly ma 2roky a este sme s nim v ziadnej restauracii neboli... ja neviem ale ked uz mam dat kopu penazi za jedlo asi chcem mat pri tom fakt pokoj a nie nahanat maleho a cervenat sa ze na mna kazdy pozera. tento vikend sme napr. boli v aide, manzel si pil kavu s mojou rodinou a ja som s malym behala po vonku bo neobsedel. ja fakt neviem ci je nutne brat deti na miesta kde sa nudia.
@asfodelka my tiez s malym nechodime radsej, ale zvykneme raz za cas do pizzerky, v lete, ked sa da vonku sediet, je tam spravene mini-ihrisko, takze sa maly urcite nenudi. Ja sice vacsinou davam pozor, nez by som sa najedla, ale da sa...a boli sme aj na oslave 30-tky v restike a tiez sa tam mal s cim hrat maly.
@adrioska aj v Kosiciach je zopar restauracii kde su priestory pre deti, dokonca viem aj o jednej co ma vlastne ihrisko vonku. ale nejako extra sa tam nehrniem. sameho ho behat nenecham a narychlo sa mozem najest aj doma. ja len neviem naco je dobre chodit niekam kde ma nechcu a neviem naco je dobre robit inym ludom zle. zij a nechaj zit. to teraz podme s detmi do kazdej jednej restaucie a skusajme kde nas nevyhodia...
Na jednej stane sa vykrikuje do sveta ze ludia neziju zdravo ze sa nestravuju zdravo a ze nosia svoje deti do mccacu!!!a ked sa IDE rodina najest ZDRAVO tak nie su vhodna klientela...kocurkovo to slovensko nase 😀 mimochodom nechodte sa sem opeknievat ze by ste svoje deti netahali do restauracie nikdy!ked sme s detmi cely den vonku treba sa aj najest aj napit!a teda asi mate predstavu toho kolko by ste museli nabalit pre 5 clennu rodinu?napr.a v neposlednom rade ak ste vegani ci vegetariani ci bezlepkaci cukrovkari a pod.asi mate dost obmedzeny vyber...ci???

@unavenasom tak aspon viem kam nepojdem ....