icon

Kam nechodiť s deťmi - Lucy Vegan v Bratislave

unavenasom
28. apr 2013

Asi to uz citalo vela ludi ..ale aj tak ..Sem nechodit https://www.facebook.com/lucysveganfood/posts/2...
Restika je trosku zaostala svojim pristupom a aj vyjadrovanim. Nielenze nemozu napisat pre koho nie je vhodny vstup /ak si chcu specifikovat klientelu, tak maju napisat ze pre koho je a nie pre koho nie je/, navyse podla vyjadrenia matky sa dieta nedopustilo nicoho, ziaden host sa nestazoval, len a na nich usmievali a az ked zaplatili tak ich vypoklonkovali
Navyse..na stranke maju ze tehulky a psi su vitane 😕 😕 😕 To akoze tehulky su zvlastny druh clovek???? A po porode im zabuchnu dvere uz :((( A povysit prava psa nad dieta????? /a to som psickar/
Ale hlavne ze rodicia si mozu jedlo u nich kupit ale jest inde..cize prachy rodicov su im dobre?????

adrioska
29. apr 2013

@itwasajoke presne!

kvetinka211
2. máj 2013

videli ste to video?

https://www.youtube.com/watch?v=_-ugQGRTn-Y

lol :D je mi normalne luto tej osoby, po 10 rokoch aupairkovania je asi tak vyhoreta ze uz nemoze deti ani citit .. no tomu hovorim "dobre PR" .. a pritom to mohli obratit vo svoj prospech a ponuknut nam ten takeaway ako bonus bez osocovania a hlbokeho sa ospravedlnovania bezdetnym hostom ...

asfodelka
4. máj 2013

@kvetinka211 zo srandy som na to klikla, ale je to tak dlhe a nudne ze som len preletela.. ale pozrela som si ako ta restauracia vyzera a poviem Ti ze v jednom ma majitelka velku pravdu. restauracia je mala a ledva sa tam otocis, fakt keby tam boli 2kociky tak sa ani nepohnu. a tiez ma pravdu ze nemaju priestory na hygienu dietata. mne nejako unika pointa celeho sporu. tu na vychode mame take prislovie : dze ce neprosa naj ce dabli nenosa. (kde Ta neprosia nech Ta diabli nenosia) v preklade naco sa trepat tam kde o Teba nemaju zaujem.
ako fakt neviem si predstavit co by v takom malom priestore malo dieta robit. je to mala tmava kutica bez okien a bez farieb. do divadla tiez nevodime deti a nikto to este nedal do tv.

kvetinka211
4. máj 2013

@asfodelka ja som to dala az do konca, ale je to fakt zbytocne dlhe 😝
Vacsinu toho, co tam hovoria su chabe narychlo vymyslene argumenty, pricom hlavny problem je v tom, ze pani majitelka je nezvozna z deti.

Kebyze od zaciatku svoj podnik zadefinuju ako priestor nie vhodny pre deti a rodicom sa ospravedlnia a ponuknu tu moznost zobrat si jedlo zo sebou ako bonus, tak je to vsetko ok.
Oni vsak na svojom facebooku popisali hororovu scenku s dietatom, ospravedlnili sa bezdetnym hostom a prskali okolo seba koho to napadlo vodit tam dieta.
Nie je to restauracia, je to bistro s igelitom na stoloch, v jedalnicku maju slize, ryzu a tofu na rozne sposoby. Taky vegansky mcdonald. Nie je to haute cuisine restauracia kde by sa ludia isli zasnubit ci oslavit zlatu svadbu.

Co mna zarazilo je celkovo ta predstava, ze deti su nieco co treba niekam odlozit ked chce clovek zit svoj zivot dalej aj po narodeni dietata. Chces si dat tofu vo veganskom bufete pri ceste na ihrisko? Zaplat si opatrovatelku. Inak sa vnimaju veci ked je zena s dietatom par hodin tyzdenne a inak ked je bez neho len 2-3 hodiny mesacne, vtedy dieta=matka. Potom vcelku nastve ked okrem nastupovania do barierovych mhd, 500m obchadzania prekazok s kocikom, kluckovania medzi autami, utekanim pred fajciarmi, umyvanim okakanych kolies od psov, marneho hladania zachodu kde sa da dostat s kocikom ide niekto arogantne sa cudovat co je to za napad zobrat dieta do bufetu. Videla som podobne male priestory, kde dieta nie je ziaden problem.

Myslim ze rozruch nie je kvoli samotnemu faktu, ze nejake zariadenie zakaze vstup detom, ale kvoli tomu ako to cele prezentovali a aku predstavu o matkach siria.

opica89
4. máj 2013

no ty kokos akurat som si to pozrela..., tak arogantnu a ironicku ženu som este nevidela.... mrachta jedna hnusna.... ty kokos mali by sme sa spojit a urobit im naval sama mamicka s detmi... juj ako by sa potesili :D co by som si len dzus dala tak napriek jej urobit

pectore
4. máj 2013

Uz to zdielam cez fb aj s komentarom: Kam s detmi nechodiť..... Navštivením tejto reštavracie podporite diskriminaciu pachanu na rodinach s detmi.... koli jedinemu incidentu s placucim dietatom si tato firma dovoli napisat ze deti u nich niesu výtane.... hanba....

tilly
4. máj 2013

tymto rozruchom im prave robite perfektnu reklamu... mali okolo 300fanusikov stranky, teraz ich maju vyse 600... cim viac sa do nich obuvate, tym viac im pomahate 😉

ja celkovo nechapem ten rozruch okolo toho 🙄
je to ich vec, ich bistro, ich vylepsenie trzieb alebo naopak krach...
chapem len tu maminu, ktorej to ublizilo, tiez by som sa citila dotknuta...

milenka74
4. máj 2013

@opica89
@pectore keby som tam nabehla ja s mojimi duracelkami to by asi neprezila 😀 😀 😀

nienna
4. máj 2013

majiteľka reštaurácie je aj na titulke časopisu Vitalita

petusko
4. máj 2013

nečítala som celú diskusiu na fb, nemám na to čas, takže predpokladám, že podobná otázka tam už odznela, ale prečo personál už pri príchode rodiny s kočíkom neupozornil na to, že jednoducho nemajú podmienky pre rodiny s deťmi a kočíkom?? 😕 prečo ich pustili a až potom ich "obvinili" z narúšania kľudu?? 😕 Či to zistili záhadne až potom, že tam na to priestor nemajú?? Čudné.
Môj názor je, že im mali hneď povedať, že bohužiaľ, je im ľúto, ale s kočíkom a malým dieťaťom sa v reštaurácii byť nedá, radi im jedlo pripravia. Tak ako by so slušný "podnikateľ" vedel vysvetliť, si myslím že by slušný zákazník na strane druhej vedel pochopiť.

Prípadne sa mali nad túto udalosť povzniesť, ospravedlniť sa "vyrušeným" zákazníkom, príp. im dať niečo ako bonus, odškodné a v budúcnosti rodiny s deťmi hneď pri príchode upovedomiť o nevhodnosti priestorov pre stravovanie s deťmi.

pectore
4. máj 2013

Právo Európskej únie vymedzuje týchto šesť hlavných diskriminačných dôvodov, pri ktorých je zabezpečená prísnejšia právna ochrana ako pri ostatných diskriminačných dôvodoch:
rod/pohlavie,
rasa a etnický pôvod,
vek,
zdravotné postihnutie či nepriaznivý zdravotný stav,
sexuálna orientácia
náboženstvo, viera alebo skutočnosť, že osoba je bez vyznania.

.... taketo vyjadrenie zo dna na den aj s vyjadreniami dotycnej pani zavanaju hodne diskriminaciu... najskor to nema nijako osetrene ze jej restavracia nieje vhodna pre male deti.....keby tomu tak bolo bolo by tam upozornenie uz v den jej otvorenia.... byt tou matkou tak ju napadnem za diskriminaciu....este keby mi tam drobec vrieskal mala by som na to najskor aj guraz... a spravny tlak 😀

sasenkah
4. máj 2013

@pectore prehanas. Vo svete sú bežne hotely, ktore prijímajú hostí len nad 18 rokov. Proste ti ľudia chcú mat kľud. Sama mám 2 deti, ale nevyhladavam miesta kde hrozí výskyt nevychovanych spratkov, ako sú detske kutiky a detske kaviarne.

Ako chybu vidim, že majiteľka dopredu neoznacila podnik ako len pre dospelých hostí.

pectore
4. máj 2013

@sasenkah presne tak ....ma to mat oznacene ..takto ked to nema oznacene a urobi to len tak z brucha tak je to diskriminacia..... keby to mala oznacene alebo by upozornila rodinku pred vstupom nic by sa predsa nedialo....ale taketo jednanie... ???? z brucha ze som nervozna z deckeho placu....vyhodim zakaznikov.... kde sme...

modrazaba
4. máj 2013

ta mamicka urobila na jojke zbytocny rozruch pre nic a dobru reklamu pre lucy vegan 😀 nic v zlom; ja sama som matka; ale nikdy som nechodila so svojim synom ked bol maly - tak do troch rokov do restauracie. Ked bol syn maly a chceli sme ist s manzelom von; dali sme ho postrazil starym rodicom - oni sa potesili a my sme si uzili pekny vecer; ci pekny obed. Restauracia nie je detske ihrisko a ani pre to dieta to nie je prijemne. Po urcitom veku dietata - prosim; nech sa paci; ale 1 rocne dieta by som do restauracie netahala.

mirkave
4. máj 2013

ani ja sa netrepem,kde sa nezmestim.ale pride mi cudne,ze nechali ich najest,zaplatit a az potom ich poslali do prdele.no co,peniaze sa im hodia a potom supsup ich vypoklonkovali? hned pri prichode ich mali upozornit,ze z priestorovych dovodov neni mozna navsteva ich restauracie.primitivni

elise
4. máj 2013

na stránke maju napisane že robia narodeninove oslavy pre všetky vekove kategorie

ivanka.7
4. máj 2013

@modrazaba Ja mam dieta, ktore velmi dlho nevydrzalo a stale nevydrzi bezo mna a manzela extra dlho, stari rodicia ho strazili len raz. Ale neviem preco by som teraz kvoli mala prestat zit. Nehovorim, ze sa vlacit po restikach od rana do vecera, ale ved kde sme, nas spolocensky zivot sa narodenim dietata na 3 roky nezastavi. Ale pri tom vsetkom samozrejme treba zachovat nejaku sebareflexiu, ked dieta vystraja, kazda mama vie, ako ho utisit a ked uz sa neda, v kazdej normalnej restauracii je dnes moznost si nechat jedlo zabalit a odist domov. Tak to robime my a nikdy sme nikde nemali problem (ani v restauraciach kde "baby-friendly" pristup zacina a konci tym, ze ti donesu misku horucej vody na zohriatie jedla). To uz ale nesuvisi s temou.

Mne v tomto konkretnom pripade velmi velmi nevyhovuje a zarazil ma styl jednania, formulacia oznamu, vseobecne pausalizovanie a prejavenie nespokojnosti PO dojedeni a zaplateni zakaznikov. To video uz ani nekomentujem. Inak s tym vybavenim - do restauracii v drvivej vacsine nechodim s dietatom v kociku (satka/nosic), mam svoju cestovnu stolicku, ktora sa pripne na klasicku a za cely svoj zivot som malu ani raz v restauracii neprebalila (2x bolo treba, vzdy som to vyriesila tak, ze som ju zobrala mimo restauracie a prebalila ju inde, kedze na to ani jedna z nich nebola zariadena).

modrazaba
4. máj 2013

@ivanka.7 ok; to beriem spolocensky zivot sa narodenim dietata nezastavi; ale treba hladat spolocenske miesto; kde dieta nikoho nebude vyrusovat; je kopec restauracii kde su deti vitane; su na to vybavene. podla mna ta mamicka to cele zbytocne nafukla; inak v tom videu hovoria ze jej to povedali PRED zaplatenim nie po zaplateni. O detoch do troch rokov si myslim ze maju svoje specificke potreby; treba sa im viac venovat ako starsim detom; hlavne preto by si mamicky mali vyberat baby friendly restauracie a nie ist niekam kde je to malilinke bistro a ma tam problem sa pomestit 10 ludi a nie este kocik dieta stolicka a tak.... Mna prekvapuje ze sa to stalo v Blave; kde je fakt milion x restauracii na vyber a ona si vybrala prave tuto..... 😀

kvetinka211
4. máj 2013

@tilly suhlasim ze rozruch im len prospeje, aj ked k nim prestanu chodit rodiny ktorych sa to dotklo, tak budu mat viac zaujmu zo strany ludi ktorym deti prekazaju ... avsak s tymi 7 stolmi asi velke trzby neurobia a za chvilu budu tak ci tak v cervenych cislach 😀

tilly
4. máj 2013

my chodime s deckami po dovolenkach a restauraciach od zaciatku, clovek sice nikdy nevie aku scenu dieta struhne, tomu sa neda vyhnut, ale co napr. aj ja neznasam a nedovolim je pobehovanie po restauracii (pokial tam nie je detsky kutik)...

kvetinka211
4. máj 2013

@modrazaba povedali jej to az po tom, co jedli/dojedli, nie pri prichode.
Ulica Maly trh - ake babyfriendly mas v okoli? Bufety pri autobusovej stanici, robotnicka jedalen, sushi restauracia, pizzeria ktora uz myslim davnejsie skrachovala, bageta z billy, vitosa na spitalskej kde nic nemaju ... a potom az v cetrovatom centre klasicke restiky, hygienicky pochybne bufety v pasazi z dunajskej, mcdonalds, mozno bagel na hlavnom by sa dal. Ostava zasa uz len eurovea ... zistila som, ze nakupne centra su zial casto jedinym miestom kde su vitane mamicky s detmi a to som ich pred materskou vyslovene neznasala. Jedina hrozna vec je ze este stale neporiesili fajcenie na chodbach v kaviarnach. Takze ak chce byt matka v BA vonku dlhsie nez 1-2 hodky a dalej nez 500m od bytu, tak najlepsia volba je park pri niektorom z nakupnych centier, kde ma cele zazemie vratane zachodu, prebalovania a moznosti najest sa bez toho, aby na nu niekto pohorsene pozeral.

modrazaba
4. máj 2013

@kvetinka211 ano; povedali im to potom co dojedli a predtym co zaplatili. Ja som nenapisala ze im to povedali pri prichode. Bratislavu nepoznam detailne; chodim tam len obcas ked idem na slovensko dovolenkovat. OK; chapem podla toho co si napisala nie je tam vela miest v okoli kde sa da najest. Ale ta napaprcena mamicka to prehnala, tak ako su ludia co deti zboznuju, su aj taki, co sa im vyhybaju; bohuzial; s tym nic nenarobi a ked sa podnik chce specializovat na dospelu klientelu, nech sa specializuje. Ked ide niekto napriklad na obchodnu veceru urcite mu nebude prijemne ked vedla bude mrncat dieta. Podla mna je len na konkretnom podniku aku klientelu bude uprednostnovat.

kvetinka211
4. máj 2013

@modrazaba moze si zadefinovat klientelu, ale musi to byt vopred jasne ... ako som pisala, majitelia reagovali neprimerane, pokial viem tak najprv bol ich status na facebooku az potom zaujem medii a vyjadrenie mamicky. Mna by asi tiez nastvalo keby by mi niekto az po dojedeni povedal ze som nebola vitana, nech viac nechodim a potom by este o mne pisal na verejnom facebookovom profile. Oni totalne nezvladli situaciu z ktorej keby nereagovali tak ako reagovali tak mohli este aj vytazit. A som si ista, ze do toho podniku by nikto seriozny nezobral klienta na obchodnu veceru :D Je to fakt priestor kde si idu ludia dat obed cez prestavku v praci alebo ked ide niekto okolo.

jana121212
4. máj 2013

@kvetinka211 ta restauracia ma nalepku na dverach, maju zakazany vstup s kocikom a ta nalepka tam bola aj vtedy ked sa stal tento incident. neviem z akeho dovodu ju tam mali vtedy, ci to uz vtedy bolo namierene proti vstupu s detmi alebo tam je len maly priestor a pri prechode s kocikom sa tazko manipuluje a obmedzuju sa tym hostia, ktori sedia smerom do ulicky. ale ta nalepka tam bola. ja chapem aj matky, ktore sa chcu ist s dietatom najest a nie je kam. ale chapem aj to, ked niekomu deti vadia. urcite nie vsetky, ale sama som videla uprostred restauracie sediet dieta na zemi na nocniku. pre niekoho mozno normalna, prirozena vec, ved mama sa tiez potrebuje najest a dieta akurat vtedy musi ist na wc, pre nikoho nechutne. raz som napriklad bola v kauflande a na cely obchod tam reval a vykrikoval asi 7-rocny chlapec, pravdepodobne mu mama nechcela nieco kupit. matka ho ignorovala, to este pochopim, asi by dohovaranie nepomohlo, ale chlapcovi sa prihovoril nejaky iny nakupujuci, ze preco place a ze v obchode nemoze takto kricat, ze to vyrusuje ludi. ten nakupujuci bol mily, podla mna to spravil s dobrym umyslom akurat uplne zbytocne, lebo matka namiesto toho aby nieco povedala chlapcovi, tak zacaka kricat na pana, ktory jej chcel pomoct. a syn sa len utvrdil, ze nech spravi hocico, tak matka je na jeho strane a zacal vykrickovat este viac. tu restauraciu nepoznam, ale chapem, ze ked im 3x do tyzdna pride najaky takyto zakaznik, tak je jednoduchsie zakazat vstup s detmi celkovo. a castokrat to nie je ani o detoch, ale skor o ich rodicoch

jana121212
4. máj 2013

a este doplnim, tiez suhlasim, ze ten zakaz bol trochu zle sformulovany. keby to bol moj podnik, tak to formulujem cez slusne spravanie a neobtazovanie inych hosti, nie ako kompletny zakaz deti

modrazaba
4. máj 2013

@kvetinka211 ja som si ten profil precitala - neprisiel mi nejaky neprimerany.... ale to je vec nazoru 😉 ja byt tou mamickou tak by som si to s nimi vyjasnila na mieste; a nieze kludne odide domov potom si precita ich facebook a potom vola jojku 😀 riesila by som to razne; osobne a priamo na mieste. ona okolo toho urobila taky medialny humbuk; ze ja som donedavna ani nevedla ze nejaka lucy vegan existuje a vedela som len to co je vegetarianstvo. Teraz presne viem; ze v blave je bistro lucy vegan; viem co je veganstvo a pravdepodobne zvedavost ma donuti ist sa tam najest 😀 pozerala som to bistro aj na nete a je fakt malinke 😨

huxy
4. máj 2013

nám síce asi nebude hroziť,že by sme zablúdili s malou do BA.ale ak by náhodou,tak by som do tej reštiky v živote nešla,už len z princípu

petusko
4. máj 2013

@modrazaba nesúhlasím, zákazníčka okolo toho humbuk neurobila, urobila ho (nazvem ju familiárne) Lucy, práve tým statusom na fb.
Nebyť toho, zrejme by sa o incidente dozvedelo pár mamičkiných známych a o pár dní by bolo po afére.
Tu sa už nerieši ČO sa stalo, ale AKO k tomu pristúpili zúčastnení. Lucy si bohužial vybrala najnešťastnejšie možné riešenie - prostredníctvom sociálnej siete. Tá je v dnešnej dobe veľmi dvojsečná zbraň a silná, dokonca si myslím, že silnejšia ako médiá.
Z môjho pohľadu pochybila majiteľka podniku, nezvládla situáciu profesionálne a s nadhľadom, na takéto situácie musí byť pripravená a hlavne musí byť pripravená ich primerane riešiť. Písať si statusy na FB je hodné nezrelých pubertiakov, nie majiteľky reštaurácie, ktorá sa snaží byť úspešná na trhu.

simca06022011
4. máj 2013

Toto halo ohladom tejto restauracie je uplne chore... mohla by som o tom pisat aj donekonecna, ale to co sa okolo toho roztocilo je uplne zbytocne. Ked tam deti nechce, tak nechcu a hotovo... ale tu nema nik trochu slusnosti a ohladuplnosti aby to toleroval a nechal tak. Proste je nejaka hranica slusnosti, ludia chcu jest v klude a ked maju problemy s tym ze im tam deti vyrusuju, tak proste to zrusia a deticky tam chodit nebudu... no hroza, svet sa za to zruti, nebudeme sa mat kde najest.. ale hlavne, ze uz niektori rodicia demonstracie chystaju...

jana121212
4. máj 2013

teraz si pozeram to video, este som ho nevidela cela, ale zevraj to bolo len odporucanie aby nevstupovali s detmi, lebo nemaju vhodne podmienky pre deti a nejaka matka tam prebalovala dieta na sedacke pri stole v restauracii.

@petusko neviem ci pisat statusy na fb je hodne nezralych pubertiakov, vela podnikov ma fb a informuje o novinkach. ona sa rozhodla dat zakaznikom vediet, ze tam nechce deti alebo neodporuca navstevu s nimi. urcite necakala aku vlnu kritiky to spusti, skor si podla mna chcela usetrit problemy a dat vediet, ze tam nemaju vhodne podmienky pre deti. ja chapem mamu, ze potrebuje prebalit dieta, ze podnik nema prebalovaci pultik, ale stale mi to pride nechutne a nevhodne a bezohladne voci okoliu