icon

Kde môžem dať dieťa v sobotu v Bratislave, keď pracujem?

vrakuncanka
19. jan 2016

Ahoj, potrebujem poradiť. Som slobodná matka a mám 9 ročnú dcéru. Mám možnosť nastúpiť do práce, ale je to práca aj v sobotu. Nepoznáte náhodou v Bratislave nejaké detské zariadenie kde je možné ,, odložiť ,, deti?

Strana
z2
ena
20. jan 2016

@vrakuncanka ja som len tak prebehla prispevky a napadla mi "Stara Mama Esero" z FB.. osobne nepoznam, len na FB som zaregistrovala.. skus si pozriet, len neviem, ci je to aj cez vikend..v info ma :"Chýba vám stará mama v Bratislave? Potrebujú si vaše deti oddýchnuť od rodičov alebo vy od nich? Stara Mama Esero je tu pre vas..." tak mozno nieco pre Teba a Tvoju dceru...

hankaop
20. jan 2016

@siska53 ..ja pred dva a pol rokom, v tehotenstve som skoncila. Dokonca som chvilu robila za 2,50, lebo som si potrebovala privyrobit a nic ine nebolo.
Svagrina ma opatrovatelku, ma 450€ na mesiac a je u nich kazdy den 6-8 hodin. Niekedy je svagrina doma, niekedy nie, ale aj ekd je doma, venuje sa praci.
Nejak nemozem suhlasit s tym, ze sli ceny vseobecne hore, nemozete zaplatit opatrovatelne viac, nez zarobite. Treba hladat taku, ktoru si mozete dovolit, nevravim, ze cim lacnejsia, tym horsia, ale napr.studenku/dochodkynu, ktora by rada pracovala prave iba tie soboty...treba hladat mno

Co je chranene viac, majetok, dieta..? Opatrovatelka z agentury moze byt magor tiez a clovek naivne bude menej prezieravy, lebo agentura nanho posobi doveryhodnejsie. Neviem, cez agenturu som nikdy nerobila. Mna si niekde preklepli, niekde nie, bola som u policajtky, nasli sme sa cez net, bola som u pravnickej rodiny, u diplomata (na odporucanie), u obycajnej rodiny, kde si ma preklepli asi najmenej,tam sme sa vlastne nasli cez net a doteraz sa cudujem, ze mali taku doveru, ja by som pri mojom dietati taku nemala...
Netreba byt naivny a treba si co najviac o cloveku zistit. Ja som davala kontakt aj na predchadzajuce rodiny, kde som bola a do predchadzajucej prace, kde som s detmi robila.

hankaop
20. jan 2016

Suseda opatruje v Hainburgu za 5€/hodina, za 6-7. A to je Rakusko a rakusania. Urcite vas nechcem urazit, ale pride mi smiesne to s tym, ze ceny isli hore 🙂 To mozno hej, mzdy zas tolko nie. A mam dojem, ze teraz je ovela menej roboty, ako bolo tak 5 rokov dozadu. A tak su ludia casto ochotni robit za menej...

siska53
20. jan 2016

@hankaop pod vseobecne myslim aj nakup v potravinach...
Neviem,ake ceny boli cez agentury za "mojich" cias...ja som bola odporucena kamoskou a tie rodiny uz dali zas odporucanie na mna. Ale ro boli cudzinci zvyknuti na "au-pair" system,takze oni nemali problem zverit dieta.
Ja som prosto ina..mne to nevyhovuje,ale..dakedy sa tomu nevyhnes...

hankaop
20. jan 2016

@siska53 no,zistila som,ze ani mne to nevyhovuje :D asi prave tou osobnou skusenostou a o to dlhsou praxou s detmi clovek vnima citluvejsie a je vo vybere opatrnejsi

hankaop
21. jan 2016

@vrakuncanka A co tak Bupi na Zlatych Pieskoch? ved to je detsky kutik aj pre vacsie deti, moze si tam kupit aj obed a mozete tam nechat dieta aj same, daju mu taku vestu a davaju pozor. A hodina stoji 2€......

mima4
21. jan 2016

@siska53
..by mala mat nárok... v tomto state to nefunguje, tu je matka povazovana za odpad, a to aj napriek tomu, ze aj ked ma urcitu upravu pracovného casu, tak si vykonava pracu kvalitne a zodpovedne.

vies, aj mzda 300 v cistom je pre mnohe rodiny doslova zachrana... cize vykaslat sa na pracu moze len tak, ktorej plat az tak nebude chybat v rozpocte rodiny.

Strana
z2