Kedy pôjdeme na dovolenku?
To sa pýta moj trojročný syn už viac ako mesiac...aspoň 30x denne, prípadne, kedy sa budeme chystať - manžel robí účtovníctvo, takže do konca marca sa nedostaneme nikam...Už som aj kúpila výkresy, aby sme si vyrobili nástenný kalendár, kde budeme odrátavať dnoi, ale kým na tú dovolenku pôjdeme. Stačilo by namiesto dlhšej dovolenky dieťaťu napríklad len jednodenný výlet? Nakoniec budem musieť ísť aj na tú chalupu. Ale veru neviem, či bude mať manžel čas do konca marca.
@renatka100 Tak má skvelú budúcnosť pred sebou, keď už teraz je manažérkou. 🙂 Inak neviem, či 3ročný by už mal také schopnosti. Aj by som šla do Stupavy na biofarmmu, len sa ešte doliečuje zo zápalu stredného uška.
@anjika44 no ved sa docka ked bude krajsie 🙂
3 ročnému stačí povedať, že pôjdete čoskoro, aj tak ešte má úplne iné vnímanie času
to sme mu už toľkokrát povedali
Čo tak povedať že keď budú peniažky ? Treba najskôr zarobiť poplatiť účty až potom dovolenka ja toto môjmu 4,5 ročnému synovi hovorím stále už sa radšej na nič nepýta. Len posiela tata do roboty aby išiel zarobiť peniažky ☺️
aj to mu hovoríme, aj to, že keď sa oteplí
to my velmi pripomína vetu: "už sme tam?" 😀😀😀 Treba vydržať, jeho to prejde. Alebo skús konkrétny dátum, postačí mesiac, napr. že pôjdete v apríli alebo v júli a pod. A treba mu hovoriť stále to isté, pri mojich deťoch to zaberalo. Ked sa už 100-raz opýtali to isté, len som kukla na ne a sami si aj odpovedali. 🙂 Prajem pevné nervy.
Tak veď mu povedz, že pôjdete a hotovo. Ignoruj to a on prestane. Nemôžeme ísť na dovolenku keď má manžel veľa roboty len preto, že malý sa na to pýta
@anjika44 chod so synom na výlety aj sama. Ja takto chodím cez prázdniny, som učiteľka, mám čas, ale manžel dostane v lete maximálne 10 dní dovolenky (to ideme spoločne k moru), a potom musí byť v práci. takže chodíme do okolia autom a ďalej vlakom, do Bratislavy, do Tatier, do Banskej Bystrice a tam si spravíme bud prechádzku, alebo navštívime nejakú atrakciu, múzeum, kupko, aquapark.
Jasné, že to deti (aj mňa) baví viac, ak je tam aj manžel, ale ak je tatino v práci, tak si musíme vystačiť aj sami.
@anjika44 Súhlas s
@stankadu
@eko22
Alebo chod sama. To,ze sa pyta co teraz? Sa zajtra zbalíte a idete? Neskôr sa bude pytat kedy si kupite lietadlo tak ho pojdes kupit? 😁😉 Nic v zlom len mi to tak pride-v štýle dieta nieco chce tak to musi aj hneď mat.
Btw.dcerka sa tiez často pyta aj pytala-povieme v lete....teraz pracujeme, nie je cas na dovolenku. A to by som si ju kľudne mohla vziat aj ako uctovnicka.😉
to skáčete tak,ako vám 3-ročný píska?Ja už sa ničomu nečudujem.
@renatka100
@monane
@sida456
@stankadu
@eko22
@hettinka
@evittam
@zuzanockamt
Kocky, pozrite si aj ine jej temy a urobite si trosku obraz. Nema zmysel reagovat na jej temy a pustat sa s nou do debaty. Bohuzial potrebuje autorka serioznu odbornu pomoc.
Ahoj. Tvoje prispevky rozoznam bez toho, aby som si precitala autora. Roky som Ta citala na lady.sk, neskor tu. Stale to iste zufale uvazovanie. Pre svoje vlastne dobro, prestan uz analyzovat a riesit kazdu kravinu.
Malemu si povedala raz, dvakrat, Xkrat, uz staci. Je to male dieta, bude sa Ta pytat dovtedy, kym Ty budes odpovedat. Najblizsie mu odpovedz, ze uz si na tuto otazku odpovedala. A ked sa spyta zas, tak mu to povedz zas. Raz ho to prestane bavit. Aj ked som celkom nepochopila, co Ta vlastne stve - to, ze sa neustale pyta a otravuje Ta to? Alebo to, ze nemozete ist na dovolenku skor?

Kalendar neodporucam. Mam skusenost - zaviedli sme to s mojou dcerou - myslela som, ze bude spokojnesia, ale zial sa to tak zvrtlo, ze zacala zit podla kalendara a mala vsetko odpocitane aj vianoce, velku noc, letne prazdniny, kazdy vylet a takto to slo az kym som kalendar pred nou neroztrhala - zila ako manazer vo velkej firme a pritom mala 5 rokov - vysvetlilal som jej ze to nie je dobre a aj som sa jej ospravedlnila ze to bol dost zly napad. Teraz uz kalendar nemame a ver mi, je spokojnejsia.
Jednodnovy vylet moze aj nemusi pomoct. Niekedy vsak staci ist aj ina tak do mesta , na kolacik a maly bude mat zazitok.