Koľko peňazí potrebujem na vianočné trhy vo Viedni?
Ahojte, ideme na zájazd do Viedne na vianočné trhy a ešte cestou do cokoladovne v Kittsee. Prosím vás, koľko peňazí ste si brali na jednu osobu? Nedocitala som sa, koľko je vstupné v čokoládovni... Či sa týka trhov, tsk plánujeme nejaký punč, kjxno drobnosť na pamiatku. Je tam blízko aj nejaká kaviareň, kde by si človek sadol a dal kávu,prípadne možno aj obed... To či ste boli,koľko cca eur odporúčate? Nechcem brat veľa, ale zas aby sme vyšli...
@chrobak7, never na duchov, 28.11 už je prvý adventný víkend, v piatok poobede to bude natrieskane šialene. A pred radnicou je to klasická pasca na turistov. Ponuka o ničom, ceny vysoké a hlava na hlave.
Ak bude mat autorka cas na iný trh, tak skôr v starej AKH
Je to rovnako ďaleko ako dedinka medzi muzeami (nám. M. Terézie) - len presne opačným smerom, komornejši, menej frekventovany a má aj restauraciu. Dedinka medzi muzeami je pekná ale v piatok bude rovnako plná ako pred radnicou.
@vroni kde je tá stará akh?
@marcellka32 Uni Quartier, ako je univerzita a uni mediciny a zubarstva. Je to ked ides 5 elinou kusok od Spitalgasse. Da sa tam ist z viac stran, v podstate of Rathaus to nie je tak daleko, idealne z Rathaus na Schottentor a odtial elinou. Alebo to prejst pesi. Je to dobre dostupne miesto aj pre kociky.
@marcellka32, môžeš ísť peso od radnice, je to cca desať minut
čokoladovňa je zdarma avšak tie ceny fuuu 3x tak drahé ako kedysi
bananky v čokolade predtym 5-6€ teraz 15€
minuly tyzdeň sme boli
zober cca 80€ na osobu to bude stačiť
@anonym_f9b242 kedy predtým, pred rokom desiatimi rokmi
Som tu jedina ktora by sa na to vykaslala?
@maminkadeticiek Nie, nie si. Ja akcie podobného typu zďaleka obchádzam. Necítim sa dobre v dave, kde okrem iného, operujú vreckami, stále hrozí, že ťa niekto niečím obleje, vadia mi rôzne pachy, ktoré sa menia každým krokom. V Trnave som bola raz, zo zápachu varenej medoviny sa mi zdvihal žalúdok.
Ak si chceme užiť spoločne chvíle s priateľmi, pozveme ich radšej do dobrej reštaurácie, nie na trhu..
@maminkadeticiek Nie, nie si. Ja akcie podobného typu zďaleka obchádzam. Necítim sa dobre v dave, kde okrem iného, operujú vreckami, stále hrozí, že ťa niekto niečím obleje, vadia mi rôzne pachy, ktoré sa menia každým krokom. V Trnave som bola raz, zo zápachu varenej medoviny sa mi zdvihal žalúdok.
Ak si chceme užiť spoločne chvíle s priateľmi, pozveme ich radšej do dobrej reštaurácie, nie na trhu..
@evansova veď mne vôbec nejde o stránky, ale o mesto a atmosféru. Teraz trošku ľutujem,že sme mohli ísť radšej na jar,keď nebude tsk veľa ľudí
@evansova veď mne vôbec nejde o stránky, ale o mesto a atmosféru. Teraz trošku ľutujem,že sme mohli ísť radšej na jar,keď nebude tsk veľa ľudí
@anonym_autor, sadnite pred radnicou na elektricku, prevezie vás okolo stareho mesta, uvidíte výzdobu, osvetlenie a z atmosféry mesta budete mať oveľa viac ako na trhu pred radnicou, vystupite, kde chcete a poveziete sa zase ďalej ako chcete (treba pozrieť, aká elektricka kam chodí a čo chcete vidieť). Vianočný punč kúpite na každom rohu a za menej. Centrum Viedne nie je také obrovské, aby ste sa stratili a ani také veľké, aby ste si nestihli nič obzrieť. Lístok si kúpite v električke, 2,40 na osobu a hodinu jazdy jedným smerom (čiže môžete vystúpiť, obzrieť si niečo a ísť zase ďalej)
200€? 🤔
@anonym_autor, sadnite pred radnicou na elektricku, prevezie vás okolo stareho mesta, uvidíte výzdobu, osvetlenie a z atmosféry mesta budete mať oveľa viac ako na trhu pred radnicou, vystupite, kde chcete a poveziete sa zase ďalej ako chcete (treba pozrieť, aká elektricka kam chodí a čo chcete vidieť). Vianočný punč kúpite na každom rohu a za menej. Centrum Viedne nie je také obrovské, aby ste sa stratili a ani také veľké, aby ste si nestihli nič obzrieť. Lístok si kúpite v električke, 2,40 na osobu a hodinu jazdy jedným smerom (čiže môžete vystúpiť, obzrieť si niečo a ísť zase ďalej)
@vroni to je super nápad, ďakujem. Toto sa nám bude určite viac rátať, ako stat len pred natlacenymi stánkami... A ten lístok sa kúpi v električke v automate?
@vroni veď to som sa bala, či to nie je veľmi veľké. My sa určite radšej prejdeme...
@anonym_f9b242 kedy predtým, pred rokom desiatimi rokmi
@koto1 pred letom ešte tohto roku
@anonym_autor noooo, ak by som ja išla na taký výlet, určite idem s kreditkou s neobmedzeným rozpočtom. Veď ja by som už v tej čokoládovni minula majland na sladké. Možno aj z každej čokolády by som si kupila, čo by mali v ponuke 🫣🫣🫣😂. A na trhy? Ak by sa mi niečo páčilo, kúpila by som si, aj ochutnala čo ponúkajú, ja mám rada langoše, cigánsku pečienku, grilované maska, punč, kávičku a užívala by som si tu predvianočnu atmosku 👍
@anonym_autor tak aspoň stovku. Bola som na rôznych trhoch, a tým, že som si zobrala jedlo aj vodu so sebou, tak som aj pekne ušetrila. Ale majú pekné výrobky,.. a tam sa minúť dosť peňazí.
@vroni to je super nápad, ďakujem. Toto sa nám bude určite viac rátať, ako stat len pred natlacenymi stánkami... A ten lístok sa kúpi v električke v automate?
@anonym_autor, áno, automat býva oproti dverám, väčšinou kúsok za soferom. Bacha, je maličký a nenápadný, nehladaj také klasické obrovské monštrum, je to malá skrinka. Na zastávkach elektriciek automaty nie su. Elektricka ide od radnice smerom k Burze, potom na Schwedenplatz, k opere a zasa naspäť k radnici (nejde jedna elektricka, budete musieť prestupovať, ale to je približne trasa. A prešli ste vonkajší okruh mesta, staré centrum je všetko vnútri tohto okruhu. Najjednoduchšie je vystúpiť na Schwedenplatzi a po Rotenturmstraße (je osvetlená veľkými červenými vianočnými gulami) prejdete ležérnym tempom za 5 až 10 minút k Stephansdomu. Pri ňom je maličký vianočný trh, ktorý je najstarším a zároveň najnovším vo Viedni (trhy tam mali vyše 800 rokov pauzu), na pravej strane máte Graben, najluxusnejsiu adresu v meste, bývala vianočne vysvietena obrovskými lustrami, ak ste odvážni, môžte prejsť po nej až k Hofburgu (to je náročnejšia trasa cez uličky, okrem stratenia sa vám ale inak nehrozí nič) alebo pôjdete od Stephansdomu ďalej rovno po Kartnerstrasse až ku opere a tam zase nasadnete na elektricku, ktorá vás popri Hofburgu a námestí Márie Terézie zase privezie pred radnicou.
@anonym_autor, áno, automat býva oproti dverám, väčšinou kúsok za soferom. Bacha, je maličký a nenápadný, nehladaj také klasické obrovské monštrum, je to malá skrinka. Na zastávkach elektriciek automaty nie su. Elektricka ide od radnice smerom k Burze, potom na Schwedenplatz, k opere a zasa naspäť k radnici (nejde jedna elektricka, budete musieť prestupovať, ale to je približne trasa. A prešli ste vonkajší okruh mesta, staré centrum je všetko vnútri tohto okruhu. Najjednoduchšie je vystúpiť na Schwedenplatzi a po Rotenturmstraße (je osvetlená veľkými červenými vianočnými gulami) prejdete ležérnym tempom za 5 až 10 minút k Stephansdomu. Pri ňom je maličký vianočný trh, ktorý je najstarším a zároveň najnovším vo Viedni (trhy tam mali vyše 800 rokov pauzu), na pravej strane máte Graben, najluxusnejsiu adresu v meste, bývala vianočne vysvietena obrovskými lustrami, ak ste odvážni, môžte prejsť po nej až k Hofburgu (to je náročnejšia trasa cez uličky, okrem stratenia sa vám ale inak nehrozí nič) alebo pôjdete od Stephansdomu ďalej rovno po Kartnerstrasse až ku opere a tam zase nasadnete na elektricku, ktorá vás popri Hofburgu a námestí Márie Terézie zase privezie pred radnicou.
@vroni jej ďakujem ti veľmi pekne za taký podrobný rozpis, si super 💗
@vroni ty myslis aku elektricku? Normalnu? Ci nejaku speci? V normálnej a teda tej novej je automat obrovsky, hneď jedla dveri (2. Dvere odpredu). V starych elektrickach automat nieje. A prepac ale z tvojho opisu by som ako tristate vobec nevedela ako a kam ist 😀
Ale ak si opisovala nejaku tu historicku alebo vianocnu tak ok, tou som nikdy nesla.
@vroni 💗
@anonym_autor výrobky v cokoladovni sú otrasné.Trhy majú čaro, ale na našich je lepšie jedlo.Pozri si mapu a nájdi si niečo kde sa najete v okoli... na trhoch cely deň nevydržíte.Aj tak ťa to po chvíli prestane baviť tlačiť sa davom my sa prejdeme a potom ideme do mesta do obchodov, niekde sa najeme a posedime.
@vroni ty myslis aku elektricku? Normalnu? Ci nejaku speci? V normálnej a teda tej novej je automat obrovsky, hneď jedla dveri (2. Dvere odpredu). V starych elektrickach automat nieje. A prepac ale z tvojho opisu by som ako tristate vobec nevedela ako a kam ist 😀
Ale ak si opisovala nejaku tu historicku alebo vianocnu tak ok, tou som nikdy nesla.
@lusyyy36, pokiaľ viem, tak ta žltá turistická po ringu už nechodí. Staré elektricky síce automat nemajú, ale okolo radnice chodí stará len D a aj to nie každá a tá jej nejde na Schwedenplatz. A teda automat v električke proti tomu, ktorý je v metre, je miniatúrny. Nakoľko som nepísala čísla električiek, predpokladám že si autorka i tak musí pozrieť grafikony. Ešte sa mi nestalo, že by sa podľa môjho návodu niekto stratil. Je možné že by si bola prvá 🤷🏼♀️ Rozoberať pri hrubom opise, ako sa pohybovať, rôzne električkové súpravy sa mi zdá jemne zbytočne.
@lusyyy36, pokiaľ viem, tak ta žltá turistická po ringu už nechodí. Staré elektricky síce automat nemajú, ale okolo radnice chodí stará len D a aj to nie každá a tá jej nejde na Schwedenplatz. A teda automat v električke proti tomu, ktorý je v metre, je miniatúrny. Nakoľko som nepísala čísla električiek, predpokladám že si autorka i tak musí pozrieť grafikony. Ešte sa mi nestalo, že by sa podľa môjho návodu niekto stratil. Je možné že by si bola prvá 🤷🏼♀️ Rozoberať pri hrubom opise, ako sa pohybovať, rôzne električkové súpravy sa mi zdá jemne zbytočne.
@vroni takto vyzera automat elektrickach. Nieje maly a ani nenapadny 😉
Baby a nechodí tam nejaký vianočný vláčik? Čo nás bežne aj vyloží na Tom námestí?
Baby a nechodí tam nejaký vianočný vláčik? Čo nás bežne aj vyloží na Tom námestí?
@anonym_autor Odkiaľ? Z Bratislavy? 😀
Som tu jedina ktora by sa na to vykaslala?
@maminkadeticiek nie si. Mňa trhy nikdy nebavili. Nerozumiem čo tam mám robiť :D
@chrobak7 po Viedni myslím 🤣🤣
@anonym_autor Jááj, ja reku že ten malý vláčik, čo premáva po Bratislave či neide do Viedne ...
Aj Viedeň má také malé vláčiky, ale väčšinou sú to tematické - jazda po Prátri alebo prehliadka Schönbrunu. Navyše, cez zimu asi nejazdia.
Zas to centrum nie je tak veľké, aby si ho pešo za deň neobehala. Ešte stihneš aj nakúpiť na Mariahilferstrasse.

Vzdy berem 100€ pre istotu ale miniem tak max do 50€ na trhoch na osobu
@sandrasstini tak to je super si myslím...tiež tak plánujem...