Kúpeľný wellness, kde deti nechytia kožný vírus
Príjemné sviatky prajem, prosím, odporučili by ste z vlastnej skúsenosti nejaké kúpele (záp. SK, stred. SK, AT, HU), kde ste mali hygienický pocit z detských facilít? Jasné, že človek nenosí príručný mikroskop, ale aspoň dojmovo. Zatiaľ sme boli vo Veľkom Mederi a v Podhájskej, ale prišlo mi to trochu ble. Hľadáme liečivú minerálnu vodu, čiže nie len wellness s obyčajnou vodou.
Uvítam aj za negatívne recenzie.
P.S. prosím len o faktické údaje. Individuálne svetonázory na mikrobiológiu nie sú predmetom tohto postu. Ďakujem.
Nám sa páči v Portobello v Ostrihome
@luliu dakujem. Myslis hlavne tu sirnu zlozku?
@ankare dakujem.
Tá voda je ako z Mŕtveho mora, má zloženie, že v nej neprežije nic, tam sa naozaj nie je dôvod báť, že niečo chytite
@luliu dakujem. Cize asi zvyseny obsah siry plus soli.
@andrea78 dakujem.
v detskych bazenoch sa aj v Podhajskej miesa termalna voda s pitnou alebo sa napusta cista pitna voda. Do tych bazenov s cistou termalnou vodou deti do 3 rokov chodit nemaju. To co si videla na dne bazena, ked ho vypustali, to su vyzrezane mineraly, nie spina zo zanedbania cistoty.
A na druhej strane, kadejake lahodky necakaju na navstevnikov vo vode, ale v okoli banzenov. Preto sa maju pouzivat slapky a dodrziavat zvysena hygiene pred a po opusteni bazena.
@luliu To, aké má zloženie, je úplne bezpredmetné, keď tam chodia špinavi, zasrati ľudia s fekálnymi baktériami. Podhájska je top miesto na chytenie rôznych gynekologických infekcii. Všeobecne ľudia z východného bloku nie sú ochotní a zvyknutí sa sprchovať pred vstupom do bazéna predtým ako sa vysrali a vyšťali, nakremovaní, upotení- šup do vody. Termálna voda je ideálna na množenie takýchto baktérií.
@stanulienkat to, že ľudia nemajú hygienu je jedna vec, to, že má tá voda zloženie, že tam nič neprežije je vec druhá. V Podhájskej je to tak, tam sa netreba báť
@luliu ver mi že prežije. Mali sme dost ľudí, ktorí mali kožné a gynekologické problémy z tej vody. Všeobecne termálna voda má výborné podmienky na množenie baktérií a už nemiešaj do toho prosím ťa zloženie Mŕtveho mora. Ja viem aké má zloženie Podhájska, chodím tam roky. A to, či ľudia majú, alebo nemajú hygienické návyky veľmi ovplyvňuje zloženie tej vody, aj tie baktérie tam. Takže súvis to má.
@stanulienkat prečo tam chodíš, ak je to tam také zle a hocičo tam chytis? Prečo tam chodia ľudia z celého Slovenska a Čiech?
@luliu Ty si ideš stále svoje -proste hlava do piesku a neberieš na vedomie, že na Podhájskej je veľmi vysoká možnosť chytenia infekcie. Áno, chodím tam kvôli zloženiu vody, kvoli dietatu, a aj kvôli tomu, že mám jedno, či niečo chytim na Podhájskej, alebo vo Veľkom Mederi, alebo na inom kúpalisku. Ja všeobecne rada chodím do termálov, aj keď tam takéto riziko je. Chodím do termálov na Slovensku, v Česku, Maďarsku, kdekoľvek. Možno už teraz viacej dbajú na hygienu tých bazénov, ale Podhájska bola pred rokmi vychýrená infekciami siroko ďaleko. V nemocnici na gynekológii v Nových Zámkoch by ti vedeli rozprávať historky.
@viestta dakujem. Cize to bude asi vsade tak, ze deti do 3r nemozu zo zdrav. dovodov mat mineralnu vodu z pramena?
@stanulienkat dakujem
Nechcem tým povedať, že pre deti do troch rokov je to nevhodné. Tak ako píše @viestta do tých detskych bazénov pripúšťajú studenú vodu, pretože tá termálna voda je zložením a aj teplotou nevhodná pre maličké deti. Ale toto všetko nech ťa neodradí. Kľudne to deťom dopraj, dávaj ich iba do detských bazénov a nie do veľkých kde su dospeláci.
Termalnu vodu, mineralna je trosku ina
@viestta aha, cize ide o tepelny faktor.
@stanulienkat hej, rada by som im dopriala. Len v niektorych detskych brodivych bazenoch vchadzaju aj rodicia s plesnivymi nechtami, co bude asi proti predpisom, no niekde to asi nekontroluju tak prisne.
Ano aj. Nie kazda voda je aj svojim zlozenim vhodna pre deti, nie kazda ma primeranu teplotu.
@viestta dakujem

Podhájska, tá má také zloženie vody, že tam neprežije nic