icon

Nosíte si vlastné jedlo na výlety?

16. aug 2025

Dobrý večer prajem. Je tu ešte niekto,kto si začal nosiť vlastné jedlo na výlety? Nikdy sme nemali problém sa ísť najesť do reštaurácie,dokonca aj v bežný deň ísť na obed resp na kávu,ale keď sme naposledy zaplatili za 2+2 rodinný obed 100+ € tak sme si povedali že dosť a že to nebudeme viac podporovať. Švagriná mi povie,že ona by radšej nikam nešla a že by sa hanbila len tak niekde vytiahnuť rezne s chlebom a uhorkou. Je tu ešte niekto,kto to tiež tak začal riešiť?

ejanjelik
17. aug 2025

Keď ideme na celý deň brava z domu alebo sa stavím v obchode. Nemám problém ísť aj do reštaurácie,ale býva to pálka. V Taliansku v ZOO sme zažili sklamanie ,nič poriadne nemali,tak sme sa poučili a už si bravame. Zase lepšie lepená z domu ako samé hranolky a nugetky.

dadis
17. aug 2025
@anonym_ee0aaa

@dadis nikdy som v reštaurácii nejedla jedlá typu halušky, pirohy, placky, šúlance, hranolky, pretože viem, že v 90 prípadoch sú to polotovary. Nejem ani jedlá typu hamburger, smažený syr, pizza a pod. Nie že by som sa išla zblázniť zo zdravej stravy, kľudne si dám opečenú slaninu na grile, ale nechutia mi. Gastronómiu poznám aj z tej opačnej strany, takže mi nemusíš nič vysvetľovať. Mne je jedno, že to na ten festival musí niekto priviezť, platí prenájom miesta na stánok, je to jeho voľba, moja voľba je zase to, že si to nekúpim. Na festivaly jedlo nenosím, ale skočím si do reštaurácie, kde za sumu 24 eur mám kvalitné jedlo. Beriem si maximálne banán, ktorý tam väčšinou nekúpim.

@anonym_ee0aaa Ais hovoris o lovestreame, ale to nie je taky typicky festival ako Pohoda, Sziget, Grape..na tychto ovocie btw uz kupis a za 24 eur tam mozno fastfood mas, ale ja ozaj netusim aky..a neviem si predstavit ze by sa na vyssie spomenutych vydrzala 2 alebo 6 dni na banane.. a slocensko mam dost pochodene, aby som poznala menu v restauraciach a to co som spomenula je vo vacsine! Cest vynimkam, ktore vzdy rada a opakovane navstivim

lasona
17. aug 2025

Na svagrinu by som sa zvysoka mohla vykašľať. V dnešnej dobe máš neskutočne množstvo nápadov na jedlo so sebou ze az. Vezmeš pekný piknikovy košík, vezmeš pekne nerezové dozy , nabalis termosku a ideš. Mne sa to takto paci. Nevravím, chodíme aj do reštaurácie, ale naozaj sú čoraz tie ceny strasne vysoké.

olivierko229
17. aug 2025

@anonym_autor ja nosim. Niekedy aj ked mam, tak kupim. Ale to mam skor take, ze zeleninu, pastiku, pecivo. Ale ked deti chcu, tak kupim. Ale na kupalisku som vacsinou sklamana z jedla...hranolky studene, langos mega mastny, pizza (pecena v rure z cesta) ako placka...Restauracia ako ktora no

adaam
17. aug 2025

aj ja mám takú švagrinu, nevie pochopiť prečo si na dovolenku, za ktorú sme dali kopec peňazí beriem na cestu a do lietadla vlastné jedlo. ja zas nechápem, prečo si ona vlastné jedlo neberie, keď vkuse hundre ako je všetko drahé. u nás sa tomu hovorí "pod gačami holá ric"

zmrzlinka2021
17. aug 2025

@anonym_autor

Ak je možnosť sa najesť v reštike, nemusíme. Dôvod? Komu by sa to chcelo pripravovať.

anonym_712270
17. aug 2025

Áno, nosíme jedlo so sebou, väčšinou komplet všetko, kúpime si keď tak len nejakú drobnosť, absolútne nám nenapadlo za niečo sa hanbiť, nikto nám nikdy nedal najavo ani nič podobné, pokiaľ si niekto niečo také myslí je to jeho problém, nie náš, ušetrí nám to veľmi veľa financií, ktoré môžeme potom použiť na ďalšie výlety, vadilo by mi to na nejakej pobytovej dovolenke, ale jednodňové výlety sú v tomto smere veľmi ľahko riešiteľné a to chodíme aj niekoľko dní po sebe, vždy niečo pripravíme večer, niečo ráno, nie je problém 🙂

anonym_177b41
17. aug 2025

Ja sa cudujem, ze sa niekto na toto pyta, potom dalsia tema “ako usetrit”.Ano nosime si jedlo so sebou. Ideme aj na kavu alebo na zmrzlinu, kolac, atd, ale nie na obed do restauracie. Po prve, je to casovo narocne hladat restauraciu, kde maju volny stol a vobec restauraciu, ktora sa nam pozdava a po druhe, na vylety chodime casto - vzdy ca 2 hodiny cesty autom a keby vsetko jedlo kupujeme ako 5clenna rodina by nas taky vylet vysiel minimalne 250-300. Mame termodozy, nabalim cestoviny, cinske rezance alebo nieco take prakticke, snacky, napoje. Nas prijem je vysoky nadstandard, ale to neznamena, ze 2x mesacne som
ochotna nechat 150e za obed v restauracii.

viestta
17. aug 2025

@anonym_autor švagriná nech sa kľudne zariadi ako ona uzná za vhodné. Vy sa zariadte tak ako vyhovuje vám.
Ale aby som aj odpovedala na otázku, nemám problém ísť na výlet s proviant om a bez hanby ho zjem. Keď mi to vyhovuje viac, ideme sa najesť. Už sme jedli na výlete aj vo food courte v obchodakú, jedli sme pri stánku s kebabom na stojska. Stalo sa, že som v samoske kupila rožky, balenú salámu a zeleninu a zjedli sme to vo vlaku, obed v restike by sme nestihli. A chodíme aj do reštaurácií, kaviarni a cukrárni.

7komorova
17. aug 2025

@anonym_autor ahoj, ja som naučená z rodiny že vezmem radšej viac jedla ako menej a môj muž oni iba reštaurácie a tak. Tak my keď ideme na výlet ja nabalím toľko jedla a podľa mňa je to úplne normalne. Nikto nerieši že ješ niečo také nikto

anonym_439535
17. aug 2025

@anonym_autor A to ste kde boli v najdrahšej restike? My chodíme sem ram (nie pravidelne)a v živote sne toľko neplatili ani v zahraničí ešte. My nemáme problém *roky sne to robili) na túry si berieme z domu svačinu a vždy záleží kam ideme a ci tam je neďaleko niečo. A zoberiem vždy aspoň sladké, slané ako istotu.

anonym_439535
17. aug 2025
@7komorova

@anonym_autor ahoj, ja som naučená z rodiny že vezmem radšej viac jedla ako menej a môj muž oni iba reštaurácie a tak. Tak my keď ideme na výlet ja nabalím toľko jedla a podľa mňa je to úplne normalne. Nikto nerieši že ješ niečo také nikto

@7komorova presne tak.

sisska96
17. aug 2025

Veľmi nie. Chodíme na menu co je 6-7 eur na osobu

modra_kolobezka
17. aug 2025

Chodime casto 2+2 do hor a mam taky rychly recept na cestovinovy salat s tuniakom, ktory si nosime v krabickach a na vrchole zjeme. V horach su bufety obzvlast predrazene. Vyuzivame ich viac na pitie nez na jedlo. Kazdy si mozeme minat peniaze na co chceme, bez ohladu na to kolko zarobime

rencicimoncici
18. aug 2025

Záleží aké výlety. My chodíme na túry a normálne si robíme nejaké bagety a ovocie na výlety, beriem aj koláče. Nehambím sa za to, vídame veľa ľudí čo si nosí vlastné jedlo a nie je to hamba. Nie vždy je na blízku reštaurácia keď nás chytí hlad.

adonish
20. aug 2025

@anonym_autor vzdy nieco na "zobkanie" mame vlastne, koľkokrát to staci, ze nie sme viac hladni a najeme sa doma/na ubytku. Ked mame chut, najeme sa, ked nie, nesilime to. A určite sa nehanbim za svoje jedlo. Deti su stastne, ked mozu nosit svoje boxy 😂

margotka17
20. aug 2025

@anonym_autor predminulý víkend sme boli v Tatrách, sadli si na lavičku len tak na slniečko a na vedľajšiu lavičku sadla rodinka s tromi deťmi. Otvorili batôžtek a všetci pojedali domáce tvarohové buchty. Vôbec mi to neprišlo divné, keďže im buchty zjavne veľmi chutili. Myslím si, že sa deti ešte lepšie nejedli ako v reštike, poskakovali okolo lavičky a veľmi im bolo veselo.

torysheer
20. aug 2025

@anonym_autor vždy som nosila, ja sama s troma deťmi. Narobila som hotdogy, cigánsku či obložené žemle, nejaké horalky a ovocie a bolo, nikdy na nás nikto divne nepozeral. Tam som im kúpila niečo menšie, zmrzlinu či cukrovú vatu. Keď ideme na pár dní do Čiech či po Slovensku, zájdeme do reštaurácie, no nie drahej, aj to som párkrát riešila cez Zľavomat. Ak ideme k moru, vyberám All inclusive.

nelka93
21. aug 2025

Pokiaľ je možnosť najesť sa na mieste, tak sa najeme ram. Ale uz som trepať rezne do alp, lebo v okolí 30 km žiadna restika, takže mam fotku na kopci s reznom a nikomu to neprišlo divne 😅

dankanka
21. aug 2025

@anonym_autor až začnú dobre variť a z kvalitných surovín, budem chodiť do reštaurácie na výlete. Inak ich kašlem a nosím si svoje. Občas dáme jedlo z bufetu. Ale odmietam za ten reštauračný sajrajt platiť..

katty123456
23. aug 2025

@anonym_autor ako kedy..sem tam reštika/ešte radšej salaš/sem tam berieme so sebou. Panebože aká hanba?!?;

drianaa
23. aug 2025

Roky nosievam jedlo na výlety 🙂 nerobí mi to problém, nehanbím sa za to. Netvrdím, že občas nezájdeme aj do reštaurácie, ak máme nejakú dobrú po ceste a máme chuť, tak áno. Robili sme to počas výšky, keď sme šetrili peniaze, aj po výške, bez dieťaťa aj s dieťaťom - s tým dupľom, lebo kým bol menší, tak prikrmy, potom nezjedol zase hocičo, teraz tiež len tak občas niečo zobne z nášho, ale veľmi reštauračné jedlo nemusí. Ale nikdy som nerobila kvôli peniazom, vedeli by sme si to dovoliť. Áno, potešia ma ušetrené, ale rada sa najem čoho chcem, bez nejakého veľkého čakania, a viem, čo zjem

katarina4141
Autor odpoveď zmazal
tatiana_84
24. aug 2025

@anonym_autor áno nosíme, syn je multipotravinový alergik, takže pre nás ísť do reštaurácie je skôr utrpenie ako zážitok. Keďže má len 4 roky nie vždy dokáže pochopiť, prečo si nemôže dať niečo na čo má chuť a doma mu to bežne varím prispôsobené jeho alergiám. Ideme keď je to nevyhnutné, ale vždy je to boj s výberom reštaurácie, jedla a potom človek ešte rozmýšľa či bolo všetko v poriadku. Doniesť jedlo v termoske a žiadať aby ho ohriali, len aby sme sa my ostatný najedli v reštike, no radšej si dáme niečo spoločne niekde v prírode. A ak sa niekto hambí nosiť si vlastné jedlo, alebo radšej nejde na výlet, tak mi je ľúto, že prichádza o pekné zážitky.

tereza888
24. aug 2025

My keď ideme na výlet tak vezmem deťom nejaké to ovocie alebo nejaku horalku,brumik. Ale na obed sa ideme najesť do reštaurácie. Väčšinou chodíme do Poľska a naposledy som si dala pizzu dcéra detskú pizzu muž si šla polievku a menu syn jedol polievku plus tri vody a platili sme 40€. Možno záleží kde idete na obed a čo si tma dáte no. Ale v PL a SK je rozdiel

kataleya
25. aug 2025

@anonym_autor občas nosím. Striedame to. Chodíme dosť často na výlety. Včera sme boli v Tatralandii. Odchádzali sme poobede a bola som prekvapená kolko veľa ľudí jedlo v aquaparku pri skrinkách. Ale nečudujem sa. Bolo tam veľmi draho. Palacinka za 8e. Manžel je jedák a nebola som ochotná nechat tam toľko peňazí. Šli sme do reštaurácie, ale mimo areálu aquaparku.

anonym_aab136
29. aug 2025

My si nosíme väčšinou so sebou. 100 eur za 2+2? To ste sa museli krásne najesť. My sme teraz v slovenskom raji, 3dospeli plus dieťa. Dieťa jedlo v reštike normálnu porciu. Aj s pivom, polievkami a hlavným jedlom sme sa zmestili do 80 eur za dva dni v reštike. Netreba to zapikovat hneď do najdrahšej restiky. A keby nemáme za sebou celodennú turistiku, tak by sme na večeru ani nešli, ale jedli by sme svoje. Ale teda, 80% výletov máme vlastné jedlo. Nehanbila som sa za to nikdy. Od palaciniek po lepenaky, tortilly s rôznymi náplňami, chleba s pomazánkami, v chladnejšom počasí v termoskach polievky, ryža s mäsom.....pohlady ľudí má nezaujímajú rovnako, ako ich nezaujímam ja s mojou pastekou 😉

jana_eyre_2
29. aug 2025
@tereza888

My keď ideme na výlet tak vezmem deťom nejaké to ovocie alebo nejaku horalku,brumik. Ale na obed sa ideme najesť do reštaurácie. Väčšinou chodíme do Poľska a naposledy som si dala pizzu dcéra detskú pizzu muž si šla polievku a menu syn jedol polievku plus tri vody a platili sme 40€. Možno záleží kde idete na obed a čo si tma dáte no. Ale v PL a SK je rozdiel

@tereza888 nie je to len tým kam sa chodí (aj keď jasné aj tým, na SR je draho) ale aj tým ako sú malé/velke deti.. keď deti rastú, už to nie je len o dvoch jedlách ktoré sa rozdelia, ale o viacerých.. my keď platíme 70€ v reštike už to pokladáme za takú relatívne ok cenu, detské menu už vlastne prestáva stačiť aj najmladsiemu niekedy.. Stredná dcéra ako kedy - niekedy zje všetko, niekedy dojem ja.. zvyčajne si ja nič nedávam a dojedam po deťoch.. 🤷🏻‍♀️

Keď boli mali, tak to bolo ľahšie a lacnejšie ale aj tak sme nie vždy šli do restiky..

ijuska1982
29. aug 2025

V ruksaku vzdy nejake ovocie, upeceny kolac, rezne alebo fasirky s kaizerkou, alebo rozky so salamom.Nikto sa na nas nepozera, neriesi. Mozno skor si povedia okoloiduci mnam aj ja by som si dal. Minule dokonca v rakuskom Schloshofe som vytiahla tvarohove rezance a ako dobre bodli.

tereza888
29. aug 2025
@jana_eyre_2

@tereza888 nie je to len tým kam sa chodí (aj keď jasné aj tým, na SR je draho) ale aj tým ako sú malé/velke deti.. keď deti rastú, už to nie je len o dvoch jedlách ktoré sa rozdelia, ale o viacerých.. my keď platíme 70€ v reštike už to pokladáme za takú relatívne ok cenu, detské menu už vlastne prestáva stačiť aj najmladsiemu niekedy.. Stredná dcéra ako kedy - niekedy zje všetko, niekedy dojem ja.. zvyčajne si ja nič nedávam a dojedam po deťoch.. 🤷🏻‍♀️

Keď boli mali, tak to bolo ľahšie a lacnejšie ale aj tak sme nie vždy šli do restiky..

@jana_eyre_2 áno to záleží aj aké veľké deti máte. A koľko toho zjedia. My väčšinou na výlet berieme niečo zo sebou a ten obed si dáme v reštike. Zatiaľ sa najeme do tých 50€ už keď budú deti staršie bude to čím ďalej horšie.