icon

Nosíte si vlastné jedlo na výlety?

16. aug 2025

Dobrý večer prajem. Je tu ešte niekto,kto si začal nosiť vlastné jedlo na výlety? Nikdy sme nemali problém sa ísť najesť do reštaurácie,dokonca aj v bežný deň ísť na obed resp na kávu,ale keď sme naposledy zaplatili za 2+2 rodinný obed 100+ € tak sme si povedali že dosť a že to nebudeme viac podporovať. Švagriná mi povie,že ona by radšej nikam nešla a že by sa hanbila len tak niekde vytiahnuť rezne s chlebom a uhorkou. Je tu ešte niekto,kto to tiež tak začal riešiť?

minenkaa
17. aug 2025

My si tiež nosíme cely zivot ,no ešte aby mi niekto vravel ,či to je správne alebo nie

karlamon
17. aug 2025
@minenkaa

My si tiež nosíme cely zivot ,no ešte aby mi niekto vravel ,či to je správne alebo nie

@minenkaa ja bych to ani neriešila.. Tiež každý druhý človek konzumuje vlastne jedlo čo vidím 😊 podľa mňa je to úplne normálna vec

simsalabim
17. aug 2025

Ako kde, absolutne nemam problem si so sebou nieco priniest a zjest to. Niekedy ratame s tym, ze budeme jest v restike, niekedy jedlo nosime so sebou.
Pred par rokmi som bola na babskej jazde s kamoskami v Londyne, kam chodievam relativne casto, a sli sme hned v prvy den do Kew gardens, lebo boli horucavy. Nakupili sme jedlo, pitie, na piknik. jedna kamoska ze ci nam to nie je trapne, ze sa bude hanbit, ako to vobec mozme sa takto strapnit pred Anglicanmi.... vobec som ju nepocuvala, mam skusenosti. Ked sme rozlozili deku, kusok od nas sa zastavil starsi manzelsky par, na pohlad velmi pekne obleceny, rozlozili aj oni deku a vytiahli Meal Deal (vyhodne menu, co sa da kupit v kazdych potravinach)... kamoska skoro odpadla 😂 A potom neveriacky pozerala, kde vsade a kolko ludi po celej botanickej sedi na lavickach ci dekach a piknikuje s vlastnym jedlom. Priniest si vlastne jedlo vobec nie je znakom sedlackosti a uz vobec nie je dovod na hanbu.

zajinkakoni
17. aug 2025

@anonym_autor 100€ v reštaurácii sa mi zdá byt prehnane. Vždy ideme počas výletu do reštaurácie, ale nikdy sme v žiadnej nenechali 100€. Do auta na cestu si zvykneme kúpiť pagaciky, croissanty, vodu.

alenka58
17. aug 2025

ja pijem špeciálnu vodu ktorú kupujem z HUN tak si nosím svoju lebo ju nikde nemajú, rada by som dala aj dvojnásobok aj keď je veľmi drahá aby som to nemusela vláčiť ale bohužiaľ nikde ju nemajú a stravu si tiež vezmem lebo mám špeciálnu a nikde by som si ju nekúpila, ostatok rodiny sa stravuje v reštaurácii, mám kamarátku, ktorá by sa v reštaurácii nenajedla ani v tej najlepšej, stále varí a to má tri deti, aj na dovolenkách varí, vždy chodia do apartmánov a chodia po celom svete, o peniaze núdzu nemajú - nežijú na SK - proste ľudia sa stravujú ako uznajú za vhodné

anonym_e8d81c
17. aug 2025

Áno, a to nemáme ani pri najmenšom finančnú núdzu. Ale ja odmietam dať 15€ za jedlo pre jedného ktoré je z polotovaru, chutí vyslovene hnusne a je nezdravé. Beriem všetko z domu a je mi jedno kto si o mne čo myslí. Ak je dobrá reštaurácia, tak sa v nej radi najeme, no reštaurácie v akvaparkoch, lyžiarskych strediskách a podobne stoja za dve veci.

anonym_6a5db5
17. aug 2025

Pri dnešných cenách na tom nie je nič divné. S manželom chodíme neustále niekam na výlety, ZOO, hrady, zámky atď a áno, občas nosíme jedlo so sebou. Zas nie sme milionári, aby sme zakaždým kupovali predražené jedlá.

rachel36a
17. aug 2025

Tiez by som radšej nikde nesla, než si nosit v tomto teple jedlo a jesť to niekde na lavičke. My chodime 2+1 a platime za obed cca +/- 50€

diewcatqoo
17. aug 2025

Ano, nosim jedlo so sebou, ale len take na zahryznutie, napr. nejake buchticky, pagace, sem-tam oblozene kaiserky a pod, ale take, ze vybalim rezne, tak to nie. Ked sme na celodennom vylete, tak sa chodime aj najest nejakeho tepleho jedla, ale este sa nam nestalo, ze by sme platili viac nez 100 Eur (teda stalo, ale v Cesku, ani na Slovensku nie). My chodime do restauracii pomerne casto a 100 Eur mi pride fakt prehnana suma.

summer23456
17. aug 2025

Áno, nosím jedlo z domu. Vôbec mi nevadí, čo si o mne myslia ostatní. Vidím veľa ľudí jesť svoje jedlo a s nemyslím si o nich nič, takisto si nemyslím nič o tých, vo jedia v reštike, keď sú na výlete. Robím,ako vyhovuje mne. Som samoživiteľka, takže som zvyknutá hospodáriť rozumne. Radšej vezmem jedli z domu alebo si kúpime nejakú bagetu s môžem ísť zas na ďalší výlet za ušetrené peniaze. Ale ideme aj na pizzu, ale väčšinou beriem jedlo z domu...

gondyo
17. aug 2025

Samozrejme, vždy sme to robili..aspoň niečo malé pod zub, keď ideme k vode tak cestovinový šalát,stále beriem ovocie, dyňu a pod keď je horúco..aj do aqvaparku som už brala šošovicovú hustú polievku s chlebíkom...keď natrafíme cestou na menu, ktoré je fajn tak si dáme....

anonym_ee0aaa
17. aug 2025
@anonym_e8d81c

Áno, a to nemáme ani pri najmenšom finančnú núdzu. Ale ja odmietam dať 15€ za jedlo pre jedného ktoré je z polotovaru, chutí vyslovene hnusne a je nezdravé. Beriem všetko z domu a je mi jedno kto si o mne čo myslí. Ak je dobrá reštaurácia, tak sa v nej radi najeme, no reštaurácie v akvaparkoch, lyžiarskych strediskách a podobne stoja za dve veci.

@anonym_e8d81c presne, v kyžiarskom stredisku a na kúpalisku by som v živote nejedla nič

lienka175
17. aug 2025

na výlety chodíme celé leto (dvaja učitelia s dvomi deťmi 😂 ) a príležitostne aj počas roka a do reštiky sa chodíme najesť tak priemerne 1krát z 10... občas kúpime chalanom nejaký langoš/hranolky, ale na taký seriózny obed pre všetkých štyroch fakt 3-4 krát do roka. Vôbec nemáme problém nosiť si vlastné jedlo. Veľmi radi podporujeme také rodinné farmičky

jana_eyre_2
17. aug 2025

Odjakživa som výlety riešila aj s vlastným jedlom a restika býva tiež ale striedame to.. nikdy ma nenapadlo že to je niečo za čo sa treba hanbiť, to až na mk som si o Tom viac krát čítala 😒 ja neviem čo je zahanbujúce na tom, že jedlo chcem zdravšie a domáce a nemusím všade vycalovat kopa peňazí len "aby si o mne nikto nič nemyslel"..

laila22
17. aug 2025
@anonym_ee0aaa

@anonym_e8d81c presne, v kyžiarskom stredisku a na kúpalisku by som v živote nejedla nič

@anonym_ee0aaa na kúpalisku najlepší langoš 🙂, rôzne donútky pre deti.. ale zas donútikynie sú jedlo, ale maškrta 🙂. Tie langoše ,ale nerobia všade a v podstate s tebou súhlasím, zväčša to jedlo na kupku je hnus..

7miriam77
17. aug 2025

My si jedlo nosíme, obložené bagety....atď....no kupujem zmrzliny a dáke drobnosti

simonka1304
17. aug 2025

@anonym_autor jasné že nosím,nevidim na to nic zle.

ivik4
17. aug 2025

Nie

muchotrafka298
17. aug 2025

Do lietadla vzdy. Odkedy som zostala trcat hodinu zatvorena v lietadle bez jedla a vody, lebo jedlo sa predavat na zemi nemohlo a voda bola prec za 5 minut, co sa dala kupit. Takze si beriem, je mi jedno, co kto na to povie. Nosim minimalne 1,5 litra vody a tiez nejake sendvice, bagety, snacky. Lebo to nie je nic neobvykle, ze sa meska, lietadlo strati svoj slot a caka sa desiatky minut na dalsi.

bluka2
17. aug 2025

Ja s 2 deťmi si nosím batoh jedla na výlet, ale 100€ reštaurácii sa aj tak nevyhneme, lebo sme aj tak hladní. McDo by som im zas nechcela kupovať, lebo my vyletujeme často. A tiež keď ideš do prírody, supermarket tam nenájdeš. Trochu mi tie výdavky tiež vadia, ale čo už.

anonym_bdda9d
17. aug 2025

Tak zavisi na tom ci ideme na vylet do prirody alebo do mesta niekam. Ak do prirody, tak rezne sice nerobim ale oblozenu bagetu, domacu pizzu, slany kolac. Ak do mesta, tak jedlo so sebou neberieme a zatial sme vsade nasli restauraciu s chutnym jedlom a za normalnu cenu. Langoše na kupaliskach ci trhoch nikdy nekupujem, ked vidim ten olej v ktorom sa to smazi, tak ani keby stali 1 eur.

nikpa
17. aug 2025

@anonym_autor niekedy zoberiem, niekedy sa najeme vonku. Záleží od toho kam ideme, ako dlho tam budeme, či je po ceste reštaurácia. Alebo ci mam doma navarene niečo, čo sa dá teoreticky zobrať a keď to nechám doma, môžem to na ďalší deň vyhodiť. Takže švagriná nech si robí čo chce, absolútne nerieš ostatných ľudí, budeš mat oveľa krajší život 🙂

anonym_64346e
17. aug 2025
@martinmmartin

@anonym_autor Tiez mozte riesit moznosti zvysenia prijmu.
Inflacia nezvysuje len ceny ale aj cenu prace a je blbost predavat svoju pracu za predinflacnych podmienok.

@martinmmartin tak len pre tvoju informáciu, mužovej práci prepustili.toho kto mal odvahu pýtať si vyšší plat. Asi aby ,,nekazil,,.morálku zamestnancov. Niet tomu čo dodať.
Autorka bežne robíme obložené bagety pre nás štyroch na kratšie výlety a túry, pri dlhších aj bagety aj sa nájdeme buď mieste alebo cestou. A švagrinej netreba vešať všetko na nos

jesenzima
17. aug 2025

@anonym_autor vždy sme si nosili jedlo z domu, pred deťmi, aj s deťmi a nehanbime sa za to ..

gab1sol
17. aug 2025

@anonym_autor aj, aj. Sú výlety, kedy si berieme svoje jedlo a vôbec neriešim, čo iní hovoria. A ani som nepostrehla, že by nás niekto riešil. Jedine, ak by sme si sadli na terasu reštaurácie a tam sa rozložili (ale to sme nikdy neurobili).
Ale sú aj výlety, kde sa ideme najesť do reštaurácie. A už sme aj platili cez 100e za 2+2, ale tak sme si takú reštauráciu aj vybrali a počítali sme s takou cenou. No vačšinou to až tak veľa nie je…
Kde presne ste boli a čo ste si dali? Ono, nie je podstatné, koľko vás bolo, ale čo bolo na účte.

miskakyska
17. aug 2025

Švagriná nejaká princezná, keď myslí, že všetky oči na ňu, keď vytiahne lepenák??😆😆

Normálne nosíme zapečené toasty,bagety, pečivo... práveže ľudia, čo nemajú prehltnú naprázdno, že hmmm,aj oni by si dali😆😆

mimikas
17. aug 2025

My nosime jedlo vzdy a vsade. Lebo nikdy nevies co sa stane a ostanes niekde zaseknuta a ja a syn sme silny alergici a v podstate pre nas jest vonku je takmer nemozne. Mne to pride uplne normalne. Radsej pojdem na 5 vyletov kde nabalim jedlo ako na jeden kde sa budem tvarit ako kralovna. Nemame problem jest vonku ale podmienky pre nas proste nie su a radsej jem to co viem ze splna moje zdravotne limity.

muchotrafka298
17. aug 2025

Ja vobec nemam nic proti tomu, ked si niekto nosi vlastne jedlo. Jedine mi prekaza, ked si to vlastne jedlo vylozi v restauracii alebo v bufete na stol a potom si nemaju kam sadnut zakaznici daneho zariadenia a zjest co si kupia/objednaju. Napriklad som bola na kupalisko, kde su bufety so sedenim. Nemala som si kam sadnut, lebo 3/4 stolov boli obsadene ludmi, ktori si v danych bufetoch nic nekupili, vylozili vlastne jedlo a platiaci zakaznici na nich mohli tak pozerat.

viera012345
17. aug 2025
@mirola

Ja si nosim, a to roky rokuce a nema to s prijmom nic spolocne. Mame penazi dost. Ale ja mam specifika v jedeni, takze si nosim jedlo skoro vsade a necitim sa “divna”. Syn a partner vacsinou jedia v restike, nemam problem vziat aj im, ale oni nechcu..

@mirola Dokonca na našom predvianočnom posedení som ku kapustnici vytiahla z kabelky kúsok bezkepkoveho chlebika a nikto nemal s tým problém.

kikushaa
17. aug 2025

Chodime do restiky ale ak si nosime urobene coraz viac a viac. Nonsens aby bryndzove halusky bezmala stali 10€ (ani neboli nejak extra chutne) vyprazany rezen s prilohou a nebodaj tatarkou/kecupom 13€. Nie som zgrlava zaplatit za dobre jedlo - ale za priemer ci podpriemer teda nie! Tot moja skusenost teraz z Liptova.