Oplatí sa ísť s 1,5 ročným dieťaťom do zoo?
Možno zle položená otázka, ale v lete plánujeme ísť s dcérou do zoo. V tom období bude mať rok a pol. Má význam tam s ňou ísť? Bude mať z toho nejaký zážitok alebo bude z toho len unavená? Aké máte skúsenosti? Nechcem ju tam zbytočne brať ak ju to vôbec nebude zaujímať. kočky poraďte mi. díky
Z mojej skúsenosti môžem povedať, že ZOO v tom veku ešte nebude pre tak malé dieťa to pravé orechové...
Každé dieťatko je iné,inak vnímavavé.Ja by som ju určite zobrala, je to super podnet.My sme boli s malým minulý rok, mal vtedy 19mesiacov.Zvládol tak polku vyhliadky a už potom sa nevedel sústrediť, už chcel len robiť si po svojom, behať ako jemu vyhovuje,tak sme sa pojašili ešte na šmýkačkách, na hojdačkách, kolotoči a išli domov.
moja mala ked vidi zvieratka tak ide vykocit z koze od radosti a to ma 1rok a 2 mesiace...takze urcite ano 🙂 🙂 🙂 teda pokial mala nieje flegmos co sa o nic nezaujima..
No myslim,ze to je este skoro...mozno o rok,teda u nasej v tom veku bola navsteva v ZOO nula bodov
Aj my by sme už radi išli, ale taktiež neviem, či ho to zaujme a či sa to "oplatí". No keď nie celú zoo, tak "táčika" si určite poobzeráme, žiadne autá neviem čo, "táčik" je to, čo ho zatiaľ zaujíma najviac. 🙂 Môjho malého ornitológa... 🙂
zavisi asi od povahy dietata 🙂 lebo nas maly velmi lubi zvieratka a boli sme v zoo uz s rocnym. pacili sa mu najviac opice. jasne ze ked mal dva tak ho to bavilo este viac a aj si viac veci popozeral.ale ako vylet je to pekne. ked ti nevydrzi moze sa chvilku na ihrisku pohrat a potom pojdete dalej. ved to nie su preteky aby sme vsetko videli 😉
ak ma rad zvierata tak ano...moja vacsia nema nejaky zvlastny vztah k zvieratam hoci kazdy rok chodime s nou do zoo, jej sa tam az tak nepaci ale samozrejme pride s nami....mensia mala rok a pol ked sme boli a velmi sa jej tam pacilo...a minuly rok sme boli ked mala 2 a pol a bola nadsena...aj tento rok sa chystame...to je relativne ...neda sa na to odpovedat ano ci nie...zavisi to od dietata...a tvoje dieta ty poznas najlepsie
My sme boli minuly rok, to mala Dominika tiez rok a pol /a Misko mesiac / a velice ju to bavilo, nechcela ist ani k dalsim zvieratkam.....Ked sme ju ukecali, tak sme pri dalsom stali minimalne tolko, ako pri tom predoslom....nam sa urcite oplatilo...ale musis ratat s tym, ze to nebude ako ked idu vacsi, co si pozru a idu dalej....my sme to mali na cely den 😉
a tento rok sa tiez chystame, do Zlina 😉
určite sa oplatí, may sme tiez boli minulé leto, mala mala 18 mesiacov a velmi sa jej pacilo, museli sme to obist viac krat, ale stalo to zato 🙂
no my tiez pojdeme do lesnej lebo moja mala je hotova aj z havov na sidlisku 🙂 a slovenske zoo mame prejdene
urcite si uzije v zoo viac ako niekde na hrade. my sme chodili s babami od malicka po roznych farmach s konmi a po zoo. len pekne chodte trebars aj dva krat 😀 .
Urcite ano, moja mala ma rok a pol o 2 tyzdne, akurat som si kupila pernamentku do ZOO, tusim tam budeme kazdy den 😀
Isla sa zblaznit za tigrami, levom, opicami....
Ked ma dieta v tomto veku knihy o zvieratkach, neviem preco by nemalo vnimat zive zvierata🙂
ja si myslím,že to veľmi závisí od samotného dieťaťa,my sme vlani boli,malá mala 1,5 roka v lete,a veru ju to absolutne nezaaujímalo.............nehovorím,že nič,ale veľa zvieratiek nie 😉
Ale mali sme aspoň prechádzku,starší syn si vychutnal návštevu zoo,ale toto naše šidlo sme len naháňali alebo nosili hopa 😀
Ani u nás to nemalo nejaký veľký úspech v tom veku, boli sme síce len na takej farme, nie origoš zoo, ale zvieratiek tam bolo dosť takých tých domácich, kone, ovce, kozy, prasiatka, sliepky atď. dokonca aj rybky v jazierku. Ale malú to veru moc nebavilo, najviac ju zaujala akási vrtuľa na jednej búdke a potom samozrejme detské ihrisko 😀 Tak ale skúsime tohto roku, to už bude mať 2,5 roka, myslím, že to už bude trošku lepšie 😉 🙂 Za pokus nič nedáš, choď a uvidíš, sú deti čo veľmi skoro inklinujú k zvieratkám a zase sú deti, čo potrebujú hlavne akčnosť, pohyb a nejaké dlhé obzeranie niečoho ich proste nudí a je zbytočné ich nejako do toho nútiť.
my sme boli tiez prvy krat v zooparku ked mala nina 1,8r a velmi ju to zaujimalo, stale potom spominala na to, na obed ju zmohol spanok tak sme si posedeli v chladku, potom sme dali obed a pokracovali sme dalej, a aj keby to dieta nezaujimalo, aspon stravite den pekne cela rodina pokope a prospeje to aj partnerom, myslim, ze spolocne akcie utuzuju velmi rodinu a dieta sa aj nieco nauci
Ja jsem mela deti jeste v kocarku - nechodici a zaujalo je ZOO. Byl to uspech - unava se da vyresit lehce - t.j. kocarkem...Rozptylenim v nejakem "hracim pavilonu".
Z meho pohledu je to zvlastni otazka, protoze kazde male decko se zajima o okolni svet, miluje zviratka..a spatrit je tak blizko je pro nej doslova Zazrak. Zazrak na ktery si uz v ZOO muze i sahnout - kozicky, prasatko, kralicek..)
Mozna to souvisi od nas - od rodicu - pred navstevou ZOO by mela predchazet "domaci obrazkova-knizni ukazka" - seznameni se se zviraty na obrazku.. 😉 😎
Neznam dite, ktere ZOO nezaujme..mozna nektere rasy ne...ale "za rohem" je vzdy neco noveho nepoznaneho nebo naopak znameho..No nevim, zrejme by bylo nejlepsi vybudovat "vztah ke krase prirody" nejdrive doma a pak by nebylo o cem premyslet.. 😎a nad cim vahat
brávame dcérku do ZOO od 17 mesiacov, vzdy sa jej tam pácilo a miluje zvieratka, takto sa dietatko uci aj vztahu k zvieratkam, prirode a vazit si to, co si mnohi ludia nevazia...
ano, opatí sa. minimálne zvieratká ako kozičky, koníky, srnky a iné sa budú páčiť a ak ich aj bude môcť nakŕmiť, podať suchú slamu alebo pohladkať, to bude parádička 😉
Ahoj, moja skusenost z minuleho roka - slecinka mala presne okolo 1,5 roka - absolutne ju zoo nechytilo, prisla pozrela v kietke zviera - vobec nic....ale zato hojdacky ktore tam boli - tie sa jej pacili najviac, co mame aj doma na dvore - takze uplne zbytocna namaha...Bazen sa jej pacil ovela viac - tam bola vysmiata....takze tolko moje odporucanie..
moja dcera ma rok a zajtra ideme do zoo 🙂 ona zboznuje havov a macky a preto si myslim ze ju aj ostatne zvierata zaujmu... Mozno si nezapamata tolko co vacsie dieta, ale ved mozme chodit kazdy rok 😉 😉 😉 a bude to pre nu nieco zase nove, doma to uz pozna 😀
..mojim prišla Zoo na chuť ako 5 a 4 ročným..predtým sme boli tiež,ale videli prvé 3 klietky a viac ich zaujímali šmykľavky a balóny..až minulý rok sme si to naozaj užili a tento rok ešte viac.. 🙂
my sme boli s malou na prve narodeniny a strasne sa jej tam pacilo. zboznuje zvieratka. takze podla mna ano 🙂
my sme boli ked nemala ani rok a pol... nieco sa jej pacilo, nieco nevnimala, ale aspon mala zmenu ona aj my.... tak urcite ist... a dieta je aj vonku, aj nieco uvidi
my sme boli v bojniciach a to nemal ani rok 🙂 velmi sa mu pacilo, bol nadseny... samozrejme v kociku, obcas na rukach, sem tam peso 🙂
urcite odporucam.... po konci zoo sme sa sli najest a maly zaspal...

vzdy ma vyznam ist s dietatom niekam, kde moze ziskat nove podnety, zaujimavosti. Mozno neobehne celu ZOO a zastavi sa pri prvom ihrisku, ale niektore zvierata si urcite pozrie.. hlavne take, ktore sa nechaju napr. krmit travou - prasiatka, kozicky... 😉