Pochod za život
My sme boli včera s deťmi na Pochode za život a každej mamine odporúčam prísť keď bude ďalší. Super atmosféra, pozitívne naladení ľudia, moje deti si našli veľa kamarátov a my priateľov. A ten dobrý pocit, že sme urobili niečo pre ten najväčší Boží dar, ktorými deti bezpochyby sú, je na nezaplatenie.
@zuzanacoci no bolo cítiť podporu aj tých čo museli zostať doma 🙂, ja neviem prečo nás tak linčujú nikto tam nikomu nič do hlavy nevtĺkal , išla som tam jednoducho osláviť život nenarodených, deti , pubertiakov, dospelých a aj tých čo sú už na sklonku života , bola som "povedať" že si vážim každého bez rozdielu ale čo s toho niektorý vedia urobiť ma mrzí ☹
@cecil36
@yollanda cieľom pochodu? naozaj ste si to nenaštudovali keď sa púšťate do diskusie?
Toto je téma pochodu :
Chceme Slovensko…
…kde pomáhame bezbranným, chorým a núdznym. Naše zákony a spoločnosť sú spravodlivé, chránia a pomáhajú všetkým, vrátane nenarodených detí a ich mám. Chránia život a dôstojnosť každého človeka od počatia po prirodzenú smrť, podporujú, ochraňujú a vyzdvihujú rodinu založenú manželstvom muža a ženy, kde sa vytvárajú najlepšie podmienky pre prijatie, ochranu a výchovu detí. Slovensko, kde žijú ľudia, ktorí túžia mať deti, a mnohí sa rozhodli mať veľkú rodinu, Slovensko, kde pomáhame narodiť sa každému bábätku. V rodinách i v spoločnosti vládne vzájomná pomoc, nikto sa necíti opustený a zbytočný. Takéto Slovensko chceme, o takomto Slovensku snívame.
pripomínam že tak ako môžu dať pokojne o sebe vedieť homosexuáli, radikáli (asi nie moc pokojne 🙂 ), pochodujúci proti rakovine prsníka... atď. tak to predsa môžu urobiť aj tí ktorý si vážia KAŽDÝ život.
bolo vyčítané : Akú konkrétnu pomoc ste poskytli ???!!!! Tak napr. nikto si nevšimol že prebiehala zbierka na pomoc ženám v núdzi (materiálna) ? Nepýtali sa konkrétnych ľudí kto kolko a ako pomáha -len sa útočí
nikomu nasilu nevnucujem svoj názor toto bola téma o tom že tam proste niekto bol , a navážať sa takto do niekoho keď prejaví svoj názor no neviem....
táto diskusia nemá význam , každy si tu verí tomu svojmu , nechceme byť tolerantný voči sebe v obyčajnej diskusii čo potom v živote..... ?
@cecilka88 pre zakladatelku vyznam zjavne mala... chcela rozduchat vasne a vyvolat hadku - nic viac a nic menej - zaregistrovana len nato aby tu dala uvodne 3-4 prispevky... uplne stacilo
Co sa tyka cielov - je pekne co si tu napisala, transparenty zucastnenych hlasali ale nieco ine - ak si tam bola tak vies co .... tie hesla s tvojim sladkym prispevkom vela spolocneho nemaju
Krasny vecer prajen
@cecilka88 ako potom s touto tvojou peknou viziou suvisia umele oplodnenia? Preco do tejto akcie nie je zahrnuta aj napriklad zmena zakona o vyzivnom a nahradnom vyzivnom resp.aby bol neplatiaci otec dietata rychlejsie postihnutelny za neplatenie? Nepatri to k spravodlivym zakonom na SK? Nie je toto tiez podpora rodiny? Ci uz zena, ktoru napriklad partner opusti a zostane sama bez deti a vyzivneho nie je rodina?
@cecil36 ale veď všetko toto tam je obsiahnuté (ak by sa všetko malo rozpísať tak je to na tri strany) bolo to stručné heslo pochodu
no nič ako som už písala nemá to význam , vždy mi hovorili že treba vedieť vyjadriť svoj názor , nielen sa "viesť s davom" a nenechať po sebe dupať za každých okolností tak som svoj názor napísala a ak to nieje niekomu po vôli prosím, nikomu tu nasilu nič nepchám (teda snažím sa 🙂 )
rešpektujem váš názor , toto celé je veľmi ťažká téma aby sme to tu mi všetko "vyriešili" , na to by sme mali mať právny štát ,nezávislé súdy (myslím ohladom výživného a pod. ) KBS predsa namieta aj proti tejto neprávosti na deťoch a rodičoch , pomoc tam bola práve pre matky v núdzi čo sú aj tie ktoré boli nútené zostať same s deťmi ak na ne otec kašle, ale v okolí mám aj opačné prípady kde sú tie horšie matere (dokonca na dosť citlivom mieste v rodine ☹ )
@dai ale boli tam aj iné heslá 🙂 na podiu zazneli rozne vyjadrenie od roznych ľudí a ani z ďaleka sa to netýkalo len potratov -pomoc by mala byť ucelená
tam išlo hlavne o pomoc tým ktorý váhajú
mne sa tiež nepáči ke´d idem po ulici a vidím bilboardy s reklamou na verejné domy (či ako sa to volá) v mojom okolí je toho kopec, to je podobné ako deťom vysvetlovať fotku potrateného dieťaťa a ženskú ktorá je cez polku ulice s holou riťou
iste žene ktorá bola na potrate určite nieje príjemné vidieť takéto fotky , ale na druhej strane ako sa cíti žena ktorej sa rozpadla rodina práve preto že jej mužíček zatúžil po tej holej riťi s fotky -ale porovnávať nechcem lebo je to v podstate neporovnateľné zranenia a veľké sú na každej strane ☹
je jasné že toto (téma) viedlo len k jednému rozhádať tu polku "koňa"
prajem Vám pekný , pokojný (i keď upršaný) deň
@malesisiatko novy clovek nie je ich telo 🙂

@cecilka88 pekne si to napísala, ja som moc chcela ísť,ale pre pokoj v rodine som dala prednosť víkendu u našich. Aj ma to mrzí, snáď niekedy nabudúce budem mať možnosť sa zúčastniť.