Život s narcistom

chasida
18. sep 2022

Nemám priateľky! Nemám vlastný život .! Mám síce súrodencov a tri deti s ním k tomu jedno už dospelé. Dvadsať rokov manželstva. Bože neviem ako ďalej. Je to žiarlivý narcista ktorý nemá svoju rodinu a upriamil sa v živote len na mňa. Neustále vydieranie všade naokolo milenec. Keď je triezvy tak je najlepší muž na svete. Deti má rád vie zabezpečiť všetky finančné potreby. Len ja som podľa neho neho najväčšie zlo v jeho živote ale odísť mi nikdy nedovolí. Chcem vedieť ako ho "umravniť"? Chcem ho zastaviť v tom aby mnou stále manipuloval. Názory ako odísť nepotrebujem. Aj keď mám kde už by som to spravila.

mandzula
18. sep 2022

"Umravniť" narcistu je možné len vtedy, ak to on sám chce, inak tvoja snaha nepomôže, to sama vieš. Ak to nechcel urobiť za tých 20 rokov, nemyslím si, že by chcel práve teraz. Prečo by to robil? Jemu je fajn, trpíš len ty, takže svoju "potravu" má. Vyhľadaj pomoc psychológa, to jediné sa ti dá odporučiť, možno ti pomôže pochopiť, že odchod je tvoja jediná šanca na záchranu.

koniarova
18. sep 2022

Halooooo. Nevyriešila si to 20 rokov. Tak na čo čakáš? Zbaľ sa a začni konečne žiť podľa seba. On sa nezmení. Zmeniť sa musíš ty.

pribinak
18. sep 2022

Život s narcisom má 2 riešenia:
1. odchod
2. zostať a trpieť

Sama vies ze iné možnosti nie sú

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
18. sep 2022

Každý deň mu daj do jedla prehanadlo, uviaz ho o mucenicky stĺp, poruadne bičuj , na nete sa inspiruj rozne metódy výchovy a týrania ....
Čo chces počuť, čítať ?
Áno som ironická, a ty za 20 r. tak zmanipulovana, že si neuvedomuješ , že to inak nejde.
Ako si ho za 20r umravnila ? Ako ho umravnime my na koni ?
Vyhlásime zlet, poberieme amulety, prakery, čarovné amulety, metly , korbáče , biče a prídeme ho umravnit.
Takto to nefunguje, my ťa vieme podporiť poradiť, ty máš kde ísť, vieš riešiť. Tak netrp narcisa

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
18. sep 2022

@chasida nechceš odísť, tak zostaň. Najlepšie riešenie, lebo veď ťa finančne zabezpečuje. A - s prepáčením - drž hubu a krok aby ti náhodou nepriletela aj nejaká výchovná, lebo keď sa ti nepodarilo nič zmeniť za 20 rokov, tak teraz bude už len horšie. Vybrala si si.

sasanka605
18. sep 2022

No ked sa nechystas odísť, tak myslim ze mas smolu. Ty ho neumravnis a on nema zaujem aby sa menil. Pôjdete dalej tak ako doteraz. Prečo si myslíš ze by po 20 rokoch mal zaujem nieco meniť?

svetlanka111
18. sep 2022

Sama najlepsie po tych rokoch trapenia s nim, ze tu absolutne nic nepomoze. Len odchod od neho. S narcistom nemoze by nikto stastny. Ty mozes byt rada ze mas velke deti uz a konecne od neho mozes doslova a do pismena vypadnut a zacat zit!!!!vela sil!

nurielka
18. sep 2022

A čo si jeho majetok? Má snáď niekde v šuflíku list vlastníctva, kde figuruješ ty ako jeho majetok a on ako vlastník? Umravnit? Veď vieš aký je. Muža nezmeniš. A po 20 rokoch je až smutné, že si to myslíš.

tykat
18. sep 2022

@chasida ...chcelo by to milenku, nech si aspon vydychnes a on sa upriami na niekoho ineho.
Ak nechces odist tak co tu nariesis? Len ho presmerovat. Alebo ako niekto pisal, prehanadlo do jedla, nech ma ine starosti ako teba dusit.
Alebo mozes pritvrdit, vyrobit dusno, dzubat ho za vsetko, nech si ani nevydychne. Ale na to nemas povahu ked to 20r znasas.

Inak nechapem zvratenu logiku tychto dilinov "...ty si najvacsie zlo mojho zivota a nikdy ti nedovolim odist..." preco??? Ked je zena zlo o to viac by mal byt rad ked ho necha.

dilino
18. sep 2022

Názory ako odisť nepotrebuješ. Co vlastne chceš po 20 rokoch. Tak nech ťa zničí ešte viac že ťa dá na doslovne reťaz a budeš žiť pod jeho pravidiel. TY žiadnu radu nepotrebuješ pokiaľ neskončíš na úplnom dne na psychiatrickom oddelení a nepadneš na úplne dno že dostaneš choroby zo stresu a dalšie psychické problémy dovtedy s nim budeš. Ked už si tak 20 rokov a doteraz ti bolo dobre tak čo chceš akú radu. Názor ako odisť nechceš tak načo TI pomôcť. TY chceš ostať neodisť. Každá normálna zdravo rozmýšľajúca žena by odišla aj s detmi. Aký príklad deti od otca dostáli budú s tak chovať chlapci k manželkám a dcéra si nájde takého akého mala otca.

chasida
autor
18. sep 2022

Ja som chcela poznať hlavne názor tých starších čo im manžela vybrali rodičia. Ako dokázali súžit s partnermi čo nechceli aj napriek tomu dokázali 40-50rokov spolu vychádzať

cacianka
18. sep 2022

@chasida to si sa nepýtala.
My čo sme tu už staršie kofoly, dôchodok nám klope na dvere, máme už čosi odzite aj zažite, ti píšeme, že ani nam rodicia nevyberali manželov, ani z okolia o takých nevieme, tento trend bol pred viac ako 100 rokmi. Dokonca moja starucka mama, ani babka také nezažili, babka trochu áno, v bohatých rodinách. A to je veru viac ako 120r

svetlanka111
18. sep 2022

@chasida ja myslim ze taka generacia tu na koniku nie je..ale ja myslim ze proste trpeli pri tych muzoch ine im nezostavalo.tak ako teraz…ked nema zena moznosti na odchod tak proste trpi pri muzovi.muz ss nezmeni a uz vobec nie narcis.to je nemozne

mikadooo
18. sep 2022

@chasida nemôžeš odísť? Umravniť ho neumravnís. Ale myslím si, že keď už budeš úplne poslušná troska, tak vtedy ho už nebudeš baviť a nájde si inú, ktorú bude zas môcť prerobiť na trosku. Akonáhle kladieš odpor, tak on je v podstate so sebou spokojný. Ak si chceš aspoň trochu spríjemniť život, nájdi si aspoň kamarátky, ktorým sa môžeš vyžalovať. Ja mať takéhoto muža, tak idem, hoci aj s holou riťou od neho, kľudne k rodičom, hocikam, kde sú ochotní na akceptovať, kým sa postavím na vlastné nohy. A - možno som sviňa, ale kľudne aj bez detí. Na prvom mieste v mojom živote musím byť JA. A aj tak predpokladám, že deti manipuluje proti tebe, a keďže je taký láskavý a dobrý otecko, určite budú chcieť aj tak ostať s ním, ako s matkou, z ktorej je v podstate neschopná troska (lebo tak to hovorí ten úžasný dobrý tatinko a ten by im predsa neklamal).

lujza123
18. sep 2022

@chasida da sa v pohode žiť 40 - 50 rokov aj s partnermi ktorých pôvodne nechceli. Keď si zvyknú na seba, správajú sa slušne, rozumejú si a vznikne medzi nimy priateľstvo...
No 40 - 50 rokov žiť s psychopatom a byť v poriadku nejde. Najhoršie je ze ani odísť, to vie byť obeť tak zmanipulovana a osprostena ze to jednoducho nejde.

V tvojom prípade by ti psychológ pomohol. Nájsť samu seba, svoju seba hodnotu, vedieť sa pohnúť z miesta. Teraz v stave v akom si, pod vplyvom tvojho muža s nim nikdy nepohnes. Ale to si myslím ze vieš už dávno.

nurielka
18. sep 2022

@chasida a tebe rodičia muža vybrali? Na večné veky? V akej spoločnosti si žila, že si to dostala príkazom? Pochádzaš z Indie? Tam niektore ženy nemajú na výber, ty ho máš. Tu ak žena nie je spokojná, nemusí šúchať nohami a počúvať každý deň to isté, veď by som pri takom mužovi bola ako vyschnutá slivka, vysal by zo mňa energiu života.. Ako prikláňam sa k názorom, že psychológ by ti veľmi pomohol, lebo čo my tu. Aj tak otočis list a budeš ho počúvať na slovo. Pri takom charaktere sa zmozes akurát na to alebo na odchod.

A na tvoju druhú otázku odpoviem, že spolu vychádzali, lebo sa tam vytvorilo aspoň kamarátstvo, ako spomenula
@lujza123

0silvia0
18. sep 2022

@chasida to je strasna blbost, ze rodicia vybrali manzela. To si robis prdel, vsak?
Moja kolegyna s takym zije. Cca 30 rokov, po 20 rokoch zacala pit, skoro prisla o pracu. Isla na liecenie, dostala sa z toho, ale stale s nim zije. Decka sa im odpratali z domu hned po skole, kto by takeho fotra znasal?
Po lieceni trocha zmenila optiku a ma ho na haku,
ak s nim mienis zit nadalej, maj ho na haku. Komunikuj minimalne, nerob si nic z jeho reci. Ale cudujem sa ti, ze to chces znasat. Mas z neho stres, stres vyvolava psychosomaticke tazkosti. Ak si mienis otravit dalsie desiatky rokov zivot, je to na tebe. Vela stastia.

siska53
18. sep 2022

@chasida ano jedine odist, cez pravnika vyriesit majetok a deti. A ta generacia, kde rodicia vyberali detom partnera, taka uz daaavno nezije! Moja svokra ma cez 80 rokov a aj ta si uz vyberala partnera sama. Dokonca aj moji prastari rodicia, co by mali cez 100 rokov, hadam aj 130, si vyberali jeden druheho, nik im do toho nekafral.

sasanka605
18. sep 2022

@chasida tak ti uz nežijú. Po 1900 v rodine neviem o nikom aby mu partnera vyberali rodičia. Predtym len ak mal chlap vyšší vek a veselé to velmi nebolo ale bola uplne ina doba a problémy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patrikae
Odpoveď bola odstránená
Zobraz