Pochod za život
My sme boli včera s deťmi na Pochode za život a každej mamine odporúčam prísť keď bude ďalší. Super atmosféra, pozitívne naladení ľudia, moje deti si našli veľa kamarátov a my priateľov. A ten dobrý pocit, že sme urobili niečo pre ten najväčší Boží dar, ktorými deti bezpochyby sú, je na nezaplatenie.
A len chlap moze povedat .ze znasilnena zena ma dieta vynosit a tajne porodit .....hnus .to nikto od zeny nemoze chciet .snasilnenie je potupa najhorsieho zrna pre zenu a nie este vynosit bozi dar tohto skutku .....by som chcela vediet .ci ten farar vobec videl zenu .ktora touto hroznou traumou presla ....
Ja som bola na Pochode, pretože som cítila potrebu verejne manifestovať svoj postoj - nesmierny obdiv a úctu k ľudskému životu od počatia po prirodzenú smrť. A som hrdá na to, že tento postoj nielen vyznávam, ale aj žijem, aj ako gynekologická sestrička 🙂 .
Nechcem sa a ani sa nebudem zapájať do diskusií pre a proti potratom, som striktne "pro-life" a tak to zostane navždy. Ale predsa len by som sem rada pridala jeden citát, ktorého autorom je Ronald Reagan. Ten citát znie: "Všimol som si, že každý, kto je za potraty, sa už narodil." Viac nepotrebujem počuť, ani povedať. Prajem všetkým len to dobré 🙂 .
@meluela co ten jeden farar v nemocnici .to je slovenska realita a nevidis ho nikde .pride len na zavolanie od pribuznych ....ja sa klaniam jednemu staremu kapucinovi v trnave .ktory denne roky rokuce chodi...l na interne a geriatricke odd a daval moralnu podporu pacientom .....bohuzial mnisky alebo farara tam nevidis .ziadna moralna podpora pac .aktivna z ich strany nie je ...to su fakta a nie z jednej nemocnice a posledne pomazanie .kedy volaju pribuzny .zvacsa zomierajuci nevnima ....takze toto su fakta...
@suge toto nie je o potratoch ako takych.ale o sudeni od ludi .ktori nemaju na to pravo....inak kolko zelanych interupcii si zazila....vies ani ta sama zena nie je nadsena .ze to podstupuje a nejde na stol z usmevom .vzdy je pricina .preco to podstupuje a dovolim si povedat .ze v buducnosti su z nich skvele matky .....nikto nema pravo ju sudit
@dai nechápem ale ved ok. Napísala som svoj názor na to ...
@janulik2008 to bolo pisane sarkasticky... igiana tu 2 strany dozadu neomylne pisala ako sa ma clovek spravat aby sa jemu rodina nikdy nerozpadla ( odmietat antikoncepciu, zit sexualne len v manzelstve, potom sa nikdy nedostanes do situacie ze by si nahodou pocala nechcene 😉 ja s tebou suhlasim - to len ked si pisala ze clovek nikdy nevie😉)
@dai tak sa ospravedlňujem ... som nepochopila 😀
Inak, ked je dieta Bozi dar, tak treba povedat, ze aj homosexuali su niecie deti, a tiez su Bozi dar, ved Boh vytvoril cloveka podla svojho obrazu, nie? A neublizuju absolutne nikomu, dvaja gayovia su spolu preto ze to obaja chcu, nikto nie je donuteny, ako na priklad u pedofilov, je to ina vec. Takze, namiesto dvojitych standardov, bolo by dobre zacat sa trosku pozerat aj na zivych ludi inak, teda aspon ti co sa povazuju za veriacich, nakolko s tymto maju problem.
@jani_uk tak na obhajobu cirkvi - papez frantisek hlasa vela pokrokovych myslienok... zial cirkev na slovensku je opaet ako mnohokrat v minulosti papezskejsia ako papez zalozena na svojich dogmach ... my sme taky horlivi narod🙂 si len pozri v 2 svetovwj ako sme horlivo konfiskovali zidom majetok a posielali ich do plynovych komor - pekne pod zastitov krestanstva v duchu hesla ze zli zidia zabili jezisa... ze aj on bol zid? 🙂 ved to je jedno... jezis nam kaze otvorit srdcia a prijimat ludi- ach ano... narod slovensky si to vysvetluje tak ze bozi dar je len dieta slovenske😉 homosexualy? Opaet nam nezapadaju do planov - nechodia tolko do kostolov a dovoluju si mat vlastny nazor - zli, zli😉
Tak definuje tu uz niekto, co sa deje pri interupcii?
@aristka Ja neodsudzujem ženy, ktoré podstúpili potrat. Ja odsudzujem ich čin. A čo sa týka poľahčujúcich okolností, viem, že také existujú. Verím, že Boh vidí do srdca každého človeka a pozná všetky okolnosti, ktoré tú ktorú ženu viedli k rozhodnutiu pre potrat. On (Boh) rozhodne o tom, kto všetko je vinný a bude volať k zodpovednosti každého, kto k potratu prispel. Mne ako človeku neprislúcha súdiť.
@igiana ale prosím ťa, nevieš, v ktorom buse, na ktorý smer sme išli, tím autobusom chodia len domáci, lebo mimobratislavský by sa dostali tam, odkiaľ by nevedeli cestu naspäť a áno, nahnevá ma, keď stojíme 15 minút na zastávke, lebo ľudia ani po vyzvaní šoférom nechápu, že nemajú stáť vo dverách, lebo senzor nedovolí dvere zavrieť, jasné, vedia pol dňa chodiť ale narvú sa do prvého busu, no čo, že sa nemôže pohnúť, hlavne, že je tam a plno nervóznych plačúcich detí, lebo sa im nechce už stáť. Keď je havárka, sú obchádzkové trasy, iné spoje, včera neboli, keďže celá doprava bola na jeden bus a jednu električku do oblasti, kde chodia 2 električky a furt plné a busy tiež 2 a tiež plné, tak si predstav, ako to vyzeralo, keď to zredukovali na 1 električku a 1 bus
@cammille a čo deti, ktoré nezapadajú do šablóny adoptívnych rodičov? tie nemajú nárok na milujúcu rodinu?
By som sa aj hanbila priznat sa s tym ze som tam bola... "krasna" pomoc no fakt..
tolko nagativnych reakcii som na tejto stranke necakala.. tiez som za ochranu zivota je to pre mna zivot od zaciatku, kto moze urcit od ktor sekundy to uz je clovek?? na tejto teme sa tie dva tabory nezhodnu tak naco si nadavat???
@aristka ...ja som "spitalov" navstivila dost a rozne oddelenia a ked uz fakty z nemocnic,tak doplnim=chyba tam sucit...suuuuucit...ucta k ludom,k pacientom,k chorym ludom,kt.si tam neprisli "polezat" .....
obycajna ludskost....co tu miesame do toho este fararov,sestricky....co oni maju ten sucit doniest?
aha,asi hej....lebo zdravotnicky personal je vytazeny a slabo plateny [co je teda tiez fakt,bohuzial,ale zo sucitom nic nema spolocne]
pacienti v nemocniciach potrebuju napr.odber krvi setrne,nie tak,ze pichnem hocijak,hocikde a ked sa aj 10x netrafim,ved co....
napr.rano doniest teplomer na izbu s pozdravom
napr.dat klistyr ako cloveku,nie zvieratu...atd...atd
a este jeden priklad,napr.na onko odd. nesmiat sa za dverami z pacientov-ved im uz pomic niet,nech neotravuju alebo dat kazdu noc preventivne nejaky oblbovak alebo radsej dva,aby neotravovali a mohlo sa citat...alebo tak napr.pocuvat pacienta,ked uz nie rozpis podavania liekov a nezdvojnasobit chemo,ked uz aj zufaly pacient z posl.sil hovori sestricke,ze uz jednu davku mu rano dala,ci si nepamate
a ze hadzem vsetky sestricky,lekarov,atd do jedneho vreca?
tak "moja skusenost"
tak ako tvoja moze byt s fararmi....
mozeme si tu pisat,co chceme este par stran...ale pravdou je,ze chyba nam praobycajna ludskost a ucta k ludom okolo nas
teraz sa to velmi nenosi,staci,ked sa bude mat moja rodina dobre a ti ostatni?no tak ved ja predsa nemozem spasit svet....
no mozem...aspon tou ludskostou mozem
a na vsetkych urovniach spolocnosti
nie,nefunguje u nas ucta k zivotu....tak ako moze fungovat ucta k cloveku?
@sisaka no, napriek všetkému si myslím, že som to pochopila celkom dobre. Potrat po 24.tt sa neodporúča aj preto, lebo všetky štruktúry bolesti vrátane tých kôrových, ktoré máš na mysli sú kompletne vyvinuté a prepojené a aj preto, že na eeg mozgu plodu sú dokázateľné jasné zmeny pri bolestivých podnetoch. Tieto sa však podarilo zachytiť už aj okolo 20.tt takže sa nedá s istotou určiť či tam nie sú aj skôr, len naša technika nestačí na ich intenzitu. Z tohoto dôvodu v USA pred časom prebehla sj diskusia na tému fetálnej anestézie pri intrauterinných operačných výkonoch vrátane potratu (hm). Ale myslím nikam sa nepohli, nesledujem to už. Dráha bolesti ako taká vzniká vtedy ako som písala,nakoľko je to fylogeneticky stará štruktúra je jasné, že sa zakladá medzi prvými. To že ten plod bolesť jasne nedefinuje a nelokalizuje (mimochodom to nedokáže ani novorodenec) neznamená, že nemá inú,napr.vegetatívnu odozvu. Hádam je to jasnejšie čo som chcela povedať 😉

No prave tato tema je peknou ukazkou toho, kto ma v sebe kopec hnevu a neznasanlivosti. Staci citat. Je to neprehliadnutelne.