Tipy na low cost leto s deťmi

juliasb
19. júl 2022

Ahojte, nedávno sme mali obrovský neočakávaný výdavok a prvýkrát za 7 rokov manželstva sme museli siahnuť na finančnú rezervu.
Nič strašné sa nedeje, za 3-4 mesiace by sme mali byť znova tam kde sme boli, len ma mrzí, ze to vyšlo práve na leto.
Mali sme s detmi (2r, 5r) naplánovanú dovolenku a výlety, no to nebude možné žiaľ.
Nemáte prosím nejaké tipy, čo robiť, aby sme deťom co najviac spestrili leto napriek našej situácii?
Zatiaľ ma napádajú pikniky, opekanie, výlety do lesa...

ajka0207
19. júl 2022

@juliasb s takýmito malými by som chodila ako píšeš, do prírody v okolí. Ak ste z dediny, tak aj ihrisko v najbližšom meste je zážitok. K nejakému potôčiku, do lesa. Ľahšia turistika...

pribinak
19. júl 2022

@juliasb 2 a 5 ročne deti toto nevnímajú a už vôbec nie nejak dramaticky
Stačí im kupko, pripadne maly bazén na dvore u babky, ihrisko a blízky les

Oni nevedia že je sezóna dovoleniek. Cestovať sa dá aj vlakom, nemusí zo byt auto či lietadlo. Pekný výlet je aj do Zoo či na hrad.

evkamotka
19. júl 2022

Mestske kupaliska mavaju vacsinou smiesne vstupne, mini deti zdarma, dospeli 3 eura, nie aquaparky. Typu mestke kupalisko v modre, tento rok ho komplet renovovali.

Rovnako ak mate blizko nejaku inu vodnu plochu u nas fici aj bezne hranie sa na brehu, robit hradze.

Hrady a zamky mavaju vzdy prvy pondelok v mesiaci vstup zdarma pre vsetkych, popozerajte po okoli. Rovnako minizoo moze byt pre nich pekna.

Obycajny vlak ak nechodite bezne, my sa chceme s detmi previezt do vedlajsieho mesta 20min, dat si tam zmrzlinu a previezt späť. To bude radosti 🙂

melanta
19. júl 2022

Múzeá zvyknú mať pondelky bez vstupného. Jazerá sú bez vstupného, mestské kúpaliská až také drahé nie sú. Zobrať kolesá, nafukovačky, takto malé deti sa zabavia aj bez mora či tobogánov. A potom ako píšeš pikniky a výlety do prírody. Sú to malé decká, už len to, že budú s vami a budú s vami niekde vonku, je pre nich zážitok, oni nevedia, že by "mali ísť" k moru či do aquaparku.

didi2102
19. júl 2022

@juliasb ja m deti 2 a 4, keď.je.muz mimo sr-naposledy 2m som bez auta v zapadakove, súhlasím s.babami vyššie že tie deti si.to až tak neuvedomujú,ale u nás je super ísť na ihrisko do iného mesta,prechádzka lesom,ísť niekde aj keď len ku potoku že si deti prehadzujú kamienky, piknik je fajn s hrami,len tak kopať.loptu napr,opekacka,grilovačka , sldat si zmrzlinu,ísť na hranolky,pizzu,pozerajte po okolí akcie -dni mesta,obce ,neake výročia, vždy je neaky sprievodný program zameraný na deti,možno stanovacka ,môj syn zbožňuje obyčajnú jazvu autobusom , vlakom napr na výlet atď , skús napísať na FB myslím že.skupina neako výlety po Slovensku,nápis lokalitu,do koľko km a čo najmenej minút ,poradia ti

ziarifka
19. júl 2022

@juliasb dám len tip, že na výlety ráno varím obed, zabalím do termomisy, dám pod kočiar a sme aj 8 hodín z domu. Deti majú teplé domáce jedlo, žiadne kupované (výlet sa nám zbytočne nepredraží) a v kočiar mladšia pospi, pripadne aj staršia oddýchne, keď už nevládze. Veľká zmena je aj ísť na nové ihrisko.
Sama som prekvapená, čo všetko je na dedinách, jedno väčšie ako druhé. Na ihrisku je teraz aj dosť detí, staršie bude mať spoločnosť.

tarvika
19. júl 2022

obycajne dedinske kupalisko alebo jazero. staci voda, nemusia byt tobogany a bufety s blbostickami. Vylety po okoli, aj vlakom alebo busom, cez den iba sendvice a ovocie a doma varena vecera. ak nepoznas geocaching, to je uplne perfektna zabava pre deti, spoznas s nimi mnoho zaujimavych miest a je to uplne zadarmo. v lete byva casto v mestach kulturne leto, koncerty, predstavenia zadarmo. pred komunalnymi volbami urcite politici vytiahnu aj skakacie hrady a cukrovu vatu zadarmo 🙂

jumama
19. júl 2022

Zamraz do velkej misky vsakovakych panacikov z kinderiek... a potom im tu misku vezmi na ihrisko, vyklop, nech doluju, robijaju si to palickou sturaju... Aj sa schladia aj zahraju.

Alebo lavor, ci kyblik s vodou a k tmu male babiky, zvieratka, ci auticka do vane co sa davaju - a mozu sa hrat na kupko,umyvarku aut... zase sa aj schladia, aj zahraju.

Pozicaj im nejaky velky hrniec, ci misu a varesky, nech varia vonku kvietkove polievky - nech kazdy cosi natrha, prinesie s okolia a miesaju a varia a rozdeluju do formiciek... carodejny skakaci dzus, nakoniec oplachnes vodou a je.

Kreslite si rozne hry kriedou na chodnik - napr, cesticky a k nim hlavy zvierat a dany usek musi preskackat na jednej nohe ako bocian, na dvoch ako zaba, tarbavo ist ako maco a pod.

To sa da hocikde, na ihrisku, na trave pod stromom, na pikniku...

patus_2
19. júl 2022

@juliasb malý bazénik na dvor, akože kúpalisko - uvariť si kukuricu, dať si hranolky alebo langoše a k tomu Kofolu, ísť sa ďalej kúpať.
Výlety po okolí, určite máte niekde hrad, jazero, potok, alebo niečo iné zaujímavé, urobiť si piknik, všetko čo si prenesiete z domu chlebíčky, ovocie, zelenina, koláčik...
Ísť len tak do lesa na prechádzku.
Prespať vonku v stane na dvore/záhrade.
Urobiť si opekacku, posedieť pri ohni, zaspievať si, porozprávať sa.
Byť celý deň iba vonku, čítať knihu, hrať sa, vonku si pripravit jesť ..
Ísť na turistiku.
Možností je fakt veľa a mnoho z nich sú lepšie ako All inclusive dovolenka 🙂