Tipy na túry v Tatrách pre pätročné dieťa
Ahojte, máte prosím nejaký nápad na túru v Tatrách s ohľadom na vek dieťaťa? Niečo do 10 km s prevýšením do 500 m.
Strbske pleso, vodopád skok, hrebienok, zamkovskeho chata, Ťatliakove jazero to máme už prejdene, hľadám niečo nové.. vopred ďakujem za inšpiráciu 🙂
PS.: Môžu byť aj západné Tatry, len aby to bolo na Slovensku..
Jamske pleso,
@lilianka28 to som zabudla dopísať, aj tam sme už boli, ale ďakujem 🙂
@viestta super ďakujem, to idem rovno pozrieť, a poznačiť si 🙂
Belianske Tatry….napr chata plesnivec
Moja srdcovka... chata Plesnivec. Dalsie chaty Brncalka / Zelene pleso, Zamkovskeho alebo Ziarska v Zapadnych Tatravch. Chaty povazujem za pohodove tury pre deti.
Aha, Zamkovskeho ste boli, tak potom Sliezsky dom.
ono sa da ist taky okruh tatranske matliare, tam zaparkovat, chata pri zelenom plese, chata plesnivec, dole po zltej smer na cierna voda a potom smer tatranske žlaby.to ma tak okolo 20 km, takze dost pre 5 rocneho.
ale da sa ist len na chatu na zelenom plese a to iste dole...... to v pohode date. to sa mu aj bude pacit.
v zapadnych je najlahsia tura na poobedie Ziarskou dolinou na Ziarsku chatu, dole sa sa ist na kolobezkach
@la_dolce_vita ďakujem pozriem to ale obávam sa že to už bude nad naše možnosti.. že to prekročí hranicu 10 km a 500 výškových..
@lucik194 super ďakujem to si značim ! A kolobezky sú určené od akého veku ?
@foxandswan ten Plesnivec odporucam, nie je to velke prevysenie, casto tam chodim a vidim aj deti.
@foxandswan oni maju detske aj dospelacke, my sme nase deti este v 4 rokoch mali na spolocnej kolobezke, treba asi zavolat a popytat sa. osobne by som to 5 rocne neviem ci nechala ist same, je to 5km dole kopec a kamienkova cesta, spevnena. prilbu dostanes.
alebo kebyze aj ide 5r dieta same, tak ist jeden dospelak, dieťa a potom dalsi dospelak, aby to dieta neslo prve, aby sa nerozbehlo.
Vylet na Sliezky dom z Tatranskej Polianky je fajn.
@la_dolce_vita plesnivec si značim a odkiaľ vyraziť? Resp po akej trase ísť?
@lucik194 ďakujem, a tu spoločnú kolobežku ste mysleli svoju vlastnú či tam požičiavajú aj také?
@misterunderhill ale tam je tuším dlhá trasa, musím to pozrieť ďakujem
V Tatrách menej náročné poradiť neviem. Naši pobehali v tom veku všeličo. Ale možno by som pozrela aj nejaké trasy v Slovenskom raji. Na začiatok ísť napr. na Geravy z Dediniek. Rebríky deti bavia. Len treba zvážiť podľa povahy dieťaťa a my sme vždy išli tak, že dieťa prvé a tesne za ním dospelák, aby nemalo kam spadnúť.
@foxandswan zapadne tatry - Tatliakova chata, z Rohacov z parkoviska sa ide na chatu po asfaltke.
@foxandswan vo vysokych by som vyskusala vyviest sa lanovkou na sklanate pleso a odtial na hrebienok. Ides iba po hrebeni a stale dole kopcom. Sliezky z hrebienka sa tiez da s 5rocnym.
@foxandswan oni poziciavaju, aj detske aj dospelacke, detto prilbu povinne
@ramzesa ďakujem, aj to skúsime nabudúce, teraz chceme tie Tatry
@ivana11155 tatliakovu sme už boli, dakujem
@ivana11155 ďakujem, sliezky z hrebienka je už moc, to by nedala...
@ivana11155 to skalnaté asi skúsime, tam sme ešte neboli, ďakujem.
Zo skalnateho na hrebienok je uplne ok. No a spominany Plesnivec. Navyse pre mna jedno z najkrajsich turistickych tras. Neviem preco 🙂
Z Hrebienka na Skalnate alebo lahsia volba naopak. Nasa vtedy 5 rocna to dala s prehladom.ostatne tu uz boli spomwnute
@foxandswan najlepsie z Tatranskej Kotliny alebo prip Kezmarske Zlaby.
Ja by som odporučila zapadne tatry. My sme sa k tatliakovej chate vyviezli vlacikom. Premával v lete myslím že zo zuberca. A z tatliakovej na rohacske plesa. Dá sa ísť aj okruh. Tam máš ešte cestou rohacsky vodopad. Ale tam je bud prudké stúpanie alebo prudké klesanie. Záleží z ktorej strany ideš. Ten okruh mi neprešiel ale tie plesa boli nádherne.
@gabriellka ďakujem, tatliakovu sme už boli, na roháčske sme to veru nepotiahli, mrknem na to 😊

@foxandswan Popradské pleso je nenáročná trasa.