icon

Tipy na túry v Tatrách pre pätročné dieťa

foxandswan
8. apr 2025

Ahojte, máte prosím nejaký nápad na túru v Tatrách s ohľadom na vek dieťaťa? Niečo do 10 km s prevýšením do 500 m.

Strbske pleso, vodopád skok, hrebienok, zamkovskeho chata, Ťatliakove jazero to máme už prejdene, hľadám niečo nové.. vopred ďakujem za inšpiráciu 🙂

PS.: Môžu byť aj západné Tatry, len aby to bolo na Slovensku..

lilianka28
8. apr 2025

@foxandswan Popradské pleso je nenáročná trasa.

viestta
8. apr 2025

Jamske pleso,

foxandswan
autor
8. apr 2025

@lilianka28 to som zabudla dopísať, aj tam sme už boli, ale ďakujem 🙂

foxandswan
autor
8. apr 2025

@viestta super ďakujem, to idem rovno pozrieť, a poznačiť si 🙂

pribinak
8. apr 2025

Belianske Tatry….napr chata plesnivec

la_dolce_vita
8. apr 2025

Moja srdcovka... chata Plesnivec. Dalsie chaty Brncalka / Zelene pleso, Zamkovskeho alebo Ziarska v Zapadnych Tatravch. Chaty povazujem za pohodove tury pre deti.

la_dolce_vita
8. apr 2025

Aha, Zamkovskeho ste boli, tak potom Sliezsky dom.

lucik194
8. apr 2025

ono sa da ist taky okruh tatranske matliare, tam zaparkovat, chata pri zelenom plese, chata plesnivec, dole po zltej smer na cierna voda a potom smer tatranske žlaby.to ma tak okolo 20 km, takze dost pre 5 rocneho.

ale da sa ist len na chatu na zelenom plese a to iste dole...... to v pohode date. to sa mu aj bude pacit.

lucik194
8. apr 2025

v zapadnych je najlahsia tura na poobedie Ziarskou dolinou na Ziarsku chatu, dole sa sa ist na kolobezkach

foxandswan
autor
8. apr 2025

@la_dolce_vita ďakujem pozriem to ale obávam sa že to už bude nad naše možnosti.. že to prekročí hranicu 10 km a 500 výškových..

foxandswan
autor
8. apr 2025

@lucik194 super ďakujem to si značim ! A kolobezky sú určené od akého veku ?

la_dolce_vita
8. apr 2025

@foxandswan ten Plesnivec odporucam, nie je to velke prevysenie, casto tam chodim a vidim aj deti.

lucik194
8. apr 2025

@foxandswan oni maju detske aj dospelacke, my sme nase deti este v 4 rokoch mali na spolocnej kolobezke, treba asi zavolat a popytat sa. osobne by som to 5 rocne neviem ci nechala ist same, je to 5km dole kopec a kamienkova cesta, spevnena. prilbu dostanes.

alebo kebyze aj ide 5r dieta same, tak ist jeden dospelak, dieťa a potom dalsi dospelak, aby to dieta neslo prve, aby sa nerozbehlo.

misterunderhill
8. apr 2025

Vylet na Sliezky dom z Tatranskej Polianky je fajn.

foxandswan
autor
8. apr 2025

@la_dolce_vita plesnivec si značim a odkiaľ vyraziť? Resp po akej trase ísť?

foxandswan
autor
8. apr 2025

@lucik194 ďakujem, a tu spoločnú kolobežku ste mysleli svoju vlastnú či tam požičiavajú aj také?

foxandswan
autor
8. apr 2025

@misterunderhill ale tam je tuším dlhá trasa, musím to pozrieť ďakujem

ramzesa
8. apr 2025

V Tatrách menej náročné poradiť neviem. Naši pobehali v tom veku všeličo. Ale možno by som pozrela aj nejaké trasy v Slovenskom raji. Na začiatok ísť napr. na Geravy z Dediniek. Rebríky deti bavia. Len treba zvážiť podľa povahy dieťaťa a my sme vždy išli tak, že dieťa prvé a tesne za ním dospelák, aby nemalo kam spadnúť.

ivana11155
8. apr 2025

@foxandswan zapadne tatry - Tatliakova chata, z Rohacov z parkoviska sa ide na chatu po asfaltke.

ivana11155
8. apr 2025

@foxandswan vo vysokych by som vyskusala vyviest sa lanovkou na sklanate pleso a odtial na hrebienok. Ides iba po hrebeni a stale dole kopcom. Sliezky z hrebienka sa tiez da s 5rocnym.

lucik194
8. apr 2025

@foxandswan oni poziciavaju, aj detske aj dospelacke, detto prilbu povinne

foxandswan
autor
8. apr 2025

@ramzesa ďakujem, aj to skúsime nabudúce, teraz chceme tie Tatry

foxandswan
autor
8. apr 2025

@ivana11155 tatliakovu sme už boli, dakujem

foxandswan
autor
8. apr 2025

@ivana11155 ďakujem, sliezky z hrebienka je už moc, to by nedala...

foxandswan
autor
8. apr 2025

@ivana11155 to skalnaté asi skúsime, tam sme ešte neboli, ďakujem.

maryetta
8. apr 2025

Zo skalnateho na hrebienok je uplne ok. No a spominany Plesnivec. Navyse pre mna jedno z najkrajsich turistickych tras. Neviem preco 🙂

endzel
9. apr 2025

Z Hrebienka na Skalnate alebo lahsia volba naopak. Nasa vtedy 5 rocna to dala s prehladom.ostatne tu uz boli spomwnute

la_dolce_vita
9. apr 2025

@foxandswan najlepsie z Tatranskej Kotliny alebo prip Kezmarske Zlaby.

gabriellka
15. apr 2025

Ja by som odporučila zapadne tatry. My sme sa k tatliakovej chate vyviezli vlacikom. Premával v lete myslím že zo zuberca. A z tatliakovej na rohacske plesa. Dá sa ísť aj okruh. Tam máš ešte cestou rohacsky vodopad. Ale tam je bud prudké stúpanie alebo prudké klesanie. Záleží z ktorej strany ideš. Ten okruh mi neprešiel ale tie plesa boli nádherne.

foxandswan
autor
16. apr 2025

@gabriellka ďakujem, tatliakovu sme už boli, na roháčske sme to veru nepotiahli, mrknem na to 😊