Výlet do Filmového štúdia Harryho Pottera
Ahojte,
boli ste tam s deťmi? Páčilo sa Vám?
Na koľko dní ste išli do Londýna, čo ste si stihli pozrieť okrem toho?
Kde ste mali ubytko? Ďakujem
@simsalabim Čiže kľudne počítať jeden celý deň? Nechceme sa ponáhľať odtiaľ preč, keď už tam budeme. Dá sa tam potom kúpiť niečo na jedenie a pitie?
Kde mávate ubytko?
bola som so sestrou, bolo to skvelé 😍 išla by som ešte určite. V Londýne sme boli 2 alebo 3 dni (bolo to pred 7 rokmi a naposledy pred 3 rokmi), pozreli sme také tie základné turistické atrakcie (London eye, bridge, Big Ben, palác, Oxford street...), múzeum, voskové figuríny, parky... Bývali sme však u známej mimo Londýna, takže bol aj ,,výlet metrom" 😀 a výlety na iné miesta. Je výhoda vedieť plynule anglicky, čo ja viem, takže z tejto stránky to neviem posúdiť, ale sestre som občas prekladala. Keď sa skončí cirkus okolo korony a karantén a vyrastú trochu deti, určite ideme zas. A určite aj do HP 😍
@ciernabrigita Čiže ísť aspoň na tri dni. Na to múzeum voskových figurín tiež myslím..
mne boli aj tie 3 dni málo, bolo to narýchlo, ale viac sa nedalo. na HP si určite treba vyhradiť celý deň
Ja by som si vyhradila cely den. Ale to sme my 😇 Byvali sme rozne, vzdy v centre Londyna. Chodievame na tyzden. Studia su mimo Londyna, ide sa vlakom z Euston Station cca pol hodku (su sj pomalsie vlaky, chod tym rychlejsim). Pred stanicou cakaju studiove busy, listok si treba nechat na spiatocnu cestu. Su tam restiky a kavaviarne, my tuto konkretne preferujeme vlastne jedlo jest vonku - je tam take atrium so sedenim. Kupujeme si tam iba Butterbear zmrzlinu (ako napoj nam nechuti).
@simsalabim listky si asi treba kupit dopredu,ze? nebyva tam natresk?
Co sa tyka voskovych figurin - nasich neoslovili vobec. Idete s detmi? Vek?
@mila23 listky sa daju kupit IBA vopred. Vstup na konkretnu hodinu.
@simsalabim Ideme s deťmi, majú 14 rokov.
S tým, že sa tam dá jesť aj svoje som nevedela, to je super info 🙂
Neoplatí sa tam na pár dní prenajať auto, nebolo by to šikovnejšie?
to je super,, ze som nasla takuto temu,, moja mala je zblaznena do HP,,, do Londyna, sme planovali vylet, ale taky len klasika,, toto ma potesilo,, fakt ma to ani nenapadlo, ist po stopach HP 🙂 .... rada sa nieco dozviem 🙂
@simsalabim
Auto pranajat urcite nie v Londyne.
@srferreira Myslela som, že by to bolo šikovnejšie na výlety a presúvanie.
Nie nie urcite nie. Dokedy zaparkujete, najdete parkovanie a zaplatite parkovne, plus platis congestion charge za kazdy den. A nehovorim o zapchach, dokedy sa presuniete z bodu A do bodu B tak si mozte pozriet jednu pamiatku. Londyn ma super infrastrukturu a dostanete sa vsade kde potrebujete. Pamiatky maju metro vzdy nedaleko. Auto by sa vam oplatilo keby chcete ist prec z Londyna pozriet juh napr. ale aj tam sa dostanete vlakom rychlo.
@srferreira Aha, ďakujem, tak toto ešte uvážime 🙂
V pohode keby chces nieco vediet napis spravu 🙂
V Londyne auto nie! To by ste si dali. Mhd a pesi je to v Londyne omnoho rychlejsie, nehovoriac o tych poplatkoch za znecistenie a parkovanie. Co sa tyka jedla v studiach, nam sa nepacilo prvy krat, predrazene… tam teraz zo zasady nosime svoje a nie sme jedini, je takych vyhradene miesto. Inak jedavame bezne vonku v puboch, kaviarnach, fast foodoch, no tu nie 🤔
@simsalabim Mohla by si odporučiť konkrétne ubytko, kde ste boli spokojní?
@srferreira Ďakujem 🙂
ked ideme do Londyna byvame vzdy v sieti hotelov Premier Inn napr. pri Tower Bridge, pomer cena vykon perfektny a napr. deti (brala som surodencov) mali ranajky zadarmo ak dospeli 2ks platia - HP Studios je vybookovane na mesiace vopred, takze treba rezervovat co najskor, my sme si kupili Londyn Pass kde vela atrakcii je v cene a ak idete aspon na 4 dni a zratate si to, tak sa to oplati (samozrejme tie fancy atrakcie ako voskove figuriny, London Eye, London Dungeon atd. v cene nie su) - co vidiet - urcite ten Millenium Bridge ak ste fanusikovia HP, nam sa pacil Tower Bridge a to priesvitne dno, London Dungeon, Sea World, Greenwich park a museum, manzel bol pol dna na HMS Belfast, do kazdej kajuty musel vliezt, Acerol Orbital slide (to hlavne pre deti), aj Shrek Adventure bola celkom fajn, Madam Tussauds deti az tak neocarilo a je tam kopec ludi, na tieto mainstream atrakcie sme si vopred kupili vstup na cas, nech usetrime cas 🙂, oplati sa isto HopIn HopOff bus ako sposob prepravy okrem metra
Siet Travelodge je z budget hotelov dobra. Najlepsi vsak bol bezkonkurencne hotel Hilton Paddington (manzel dostal z roboty voucher do siete Hilton), no tam je cena ina 😅 Nam sa velmi pacia muzea, mnoho z nich he zdarma s roznymi aktivitami pre deti. A nikdy nevynechame Kew Gardens. Atrakcie typu London Eye nie su pre nas, to je pasca pre turistov. Blizko Madamme Tussaud’s je super Sherloch Holmes museum a velmi sa nam pacil Dennis Sever’s House ako take pidi muzeum https://dennissevershouse.co.uk/
Pre tak stare deti ako spominas by som urcite zvazila vedecke muezum. Doslova veda hrou, deti si tam mohli poskusat rozne pokusy atd.
@engynka Vedecké múzeum moje puberťáčky zamietli, že ani náhodou 🙈
Dievčatá a aký čas dopredu ste si spravili rezerváciu na lístky?
My robievame rezervaciu hodne dopredu, aj polroka. Ono zalezi aj od rocneho obdobia - na prazdniny byvaju listky skor fuc.
@simsalabim Pol roka? Uff, ja som chcela, aby by sme išli apríl tento rok 🙈
Ved kukni, kolko maju volnych listkov, my chodievame vscsinou v lete v case prazdnin, logicky vtedy je vacsi dopyt. Ak uz vies datum, nie je co vahat, hlavne ak tam chcete byt cely den, ranne terminy su skor fuc. Ale mozno teraz cez pandemiu nie 🤷♀️
@srferreira Kam na juh by si isla pozriet z Londyna?
Ak chcete si ist pozriet k moru tak Portsmouth (2hod maximum priamo z London Bridge station) odtial si mozte urobit vylet lodou na Isle of Wight
Brighton (1hod15min max priamo z London Blackfriars)
Eastbourne ( 1hod30 min priamo z London Victoria)
Vsetko je vlakom.
@srferreira Ďakujeeeeem ❤

My chodime pravidelne 👍 Stravime tam vzdy cely den, od rana fo vecera 😅 Studia odhaduju navstevu na 4 hodiny, no zalezi aj od toho, ako velmi vas to zaujima a kolko rozumiete po anglicky, ci sa zapajate do aktivit a tak.