icon

Výlet s priateľom a trojročným synom na hory

gumika007
9. sep 2015

Ahojte chceme ist na vilet z priatelom a 3rocnim sinom na hory chcela by som nejake ubitovanie lacne len neviem kde mam hladat mozete mi pomoct prosim a aby to bolo pekne dakujem za odpovede

Strana
z2
pribinak
9. sep 2015

Výlet, 3rocnym, synom, ubytovanie

Keby si tam nemala napísane: hory, tak verím, ze máš pokazenú klávesnicu "y"

Ale aj tak netromfnes vizivne od inej baby na dnešnom fóre

Uzite si výlet ;)))

pupavka123
9. sep 2015

Ta gramatika,to je fakt des 🙂 to nie je ani snad možné 😀

barushkaaa
9. sep 2015

a na ten VILET si prosím vezmi pravidlá slovenského pravopisu

gumika007
autor
9. sep 2015

Kokos to vazne tu budete rozoberat chiby to vas nenapadlo ze moja rec materinska neni slovencina alebo ked vi sa ucite po anglicky a nieco napisete a zle vismeju vas tak ako sa budete citit mislela som si ze modry konik je preto aby sme si pomahali a nezalezi ci mam alebo nemam chiby dakujem :'( :'( :'( :'( :'( ☹

vika35
9. sep 2015

tiez mozes skusit na zlavovych portaloch

motovidlo
9. sep 2015

@gumika007 Problém je v tom, že tvoje hrúbky sú proste HROZNÉ. Skús to s pár najzákladnejšími slovami - chYby, mYslela, vY a podobne. Až tak ťažké to zasa nie je, keď sa to dokážu naučiť deti na základnej škole.

mateson
9. sep 2015

@gumika007 ak to nie je tajomstvo, tak aká je tvoja materinská reč?

gumika007
autor
9. sep 2015

Madarska

guinevre
9. sep 2015

@pupavka123 To nie je gramatika, mimochodom, je to pravopis. Uz som si ta vsimla tu, na MK si hlavny pravopisny nazi 😀

gumika007
autor
9. sep 2015

Este som nedala nikde komentar mozno raz ale ospravdlnujem sa vsetkim ze pisem zle sorry

guinevre
9. sep 2015

@gumika007 V pohode, to zopar bab si tu chce liecit komplexy opravovanim pravopisu na MK ( je to fakty smiesn 😀 ) No, ja ti neporadim, ale dufam, ze este nejaky konstruktivny koment bude.

lubkavargova1
9. sep 2015

Mila gumika007, z toho si nerob nic, ako priznam sa trosku tazko sa mi citali tvoje hrubky (tiez som madarka), ale 99% zienok tu pochopi co "chcel basnik povedat"....no, ale k veci: rozhodne skus zlavove portaly. Ja som tak natrafila na zlavomate za 29 Eur do Tatier pre 2 osoby na cely vikend. A 29 Eur bola komplet cena. Akurat bez stravy: zlavomat.sk, setriza3.sk, zlavadna.sk, jozko.sk
a tam si rozkliknes ci zahranicia, alebo SK alebo kde a ci pre dvojice, alebo rodiny, alebo poznavacie zajazdy abo co....prajem prijemnu dovcu 😀

sakura77
9. sep 2015

Ja hľadám skoro vždy cez booking.com ,zadáš si miesto A vyhodí ti rôzne ubytka, skús.

gumika007
autor
9. sep 2015

@lubkavargova1 dakujem velmi pekne

mateson
9. sep 2015

@gumika007 jestli tu od malička žiješ, tak je potom neznalost pravopisu v takové míře smutná. Já jsem se slovenčinu nikdy ve škole neučila, maturovala jsem z češtiny. Ale žiju tady /26 let/ a neumím si představit, že bych tohle vyplodila. Žiješ tady, né v Maďarsku, tak alespoň elementární znalost pravopisu by byla vhodná. Jak to potom řešíš v zaměstnání? na úřadech /občas třeba něco vyplnit/ ?

mateson
9. sep 2015

@guinevre jaké komplexy konkrétne máš na mysli? ak niekto spraví chybu / aj dve / v príspevku tak nie je o čom. Ale toto čo pustila zakladatelka do éteru je fakt katastrofa.

lubkavargova1
9. sep 2015

@mateson vies to je tak, ze nie kazdemu ide pravopis. Uznavam tento uvodny prispevok keby cital Stur alebo iny nas narodovec tak sa obracia v hrobe jak ringlispir. Predpokladam, ze zakladatelka temy asi zije v takej oblasti kde sa malo rozprava slovencinou aj ked je vsade uradna rec. Pokial je jej materinska rec madarcina a nebodaj aj do madarskej skoly chodila, tak sa nedivim vobec. Tam je slovencina mizive percento. Ale treba uznat, ze sa aspon snazi a uz sa opravila, aspon v nadpise. Bohuzial ja som zazila uz aj taku situaciu ze mlada 17 rocna zaba sa nevedela spytat po slovensky kedy jej ide autobus domov.. smutne. Ale neriesime tu jazykove okienko, ale pomahame zistit kde za najlacnejsi peniaz vycestovat...a to by aj mna zaujimalo 😀

gumika007
autor
9. sep 2015

@mateson tako od 19rokoch nepracujem lebo som invalidka a zdravie mi to aztak nepusti rozpravat pohodika ale v okoli a aj doma sa rozpravame po madarsky takze vazne prepacte

gumika007
autor
9. sep 2015

@lubkavargova1 presne ste to uhadli aj skolu ale aj prostredie aspon niekto to chape

moni244
9. sep 2015

A toto neznasam, furt sa budu vyhovarat madari na povod, ale ak ziju na slovensku, chodia na slovenske skoly, pracuju tu, su slovaci a ten pravopis a rozpravanie maju vediet, ci sa doma rozpravaju po madarsky alebo nie

guinevre
9. sep 2015

@mateson Ake komplexy? Prepac, ale opravovat pravopis na MK kde polovica zien pise asi z Lunika 9, a dalsie velke percento riesi ako si predlzit matersku (aj ked je dieta zdrave), alebo ci ma narok na taku a taku socialnu podporu, je tak trosku blbe. Ale chapem, ze niekomu to pomoze nachovat si vlastne ego, ze aka som mudra, opravujem pravopis na MK 😀

gumika007
autor
9. sep 2015

@moni244 ja obidve narody milujem nemam stim problem ja sa nevihovaram milujem slovensko a kde zijem to ze viem po madarsky a rodokmen mam z madarska to je druha vec ja ovladam dva jaziky aj ked pisat pisem ako pisem ale vedia co chcem vijadrit a hotovo

moni244
9. sep 2015

@gumika007 ja mam na toto svoj nazor a nikto mi ho nicim nevyhovori

guinevre
9. sep 2015

@moni244 Vies, ako hovoria, kazdy ma nazor. Svoje nazory si mozes nechat pre seba, ked nevies pomoct, nemusis tu pisat svoje nazory na ktore sa ta tu nikto ani nepytal.

moni244
9. sep 2015

@guinevre daj mi pokoj, ako keby som bola jedina, co to riesi, pomohlo jej par zien, ostatne riesia len jej gramatiku, ale ja som ta zla, klasika

gumika007
autor
9. sep 2015

Hrdy slovak riesi gramatiku a milujuci pomaha

bubelko
9. sep 2015

@gumika007 mimo temu, ale nedalo mi - ovladas jeden jazyk (tipujem madarsky), ale dohovoris sa dvoma - to je trocha rozdiel. slovensky jazyk neovladas. a hej, ked sa ucim v podstate cudzi jazyk, hlavne krajiny v ktorej zijem, tak sa ho ucim tak, aby som ho vedela aj v pisomnej forme a to v takej, aby som sa nemusela hanbit. ano, kazdy sa pomyli, ale teda tolko hrubok v jednom texte som skutocne este nevidela. teda videla - od slovakov zijucich v zahranici (ale oni si zamienaju aj ine pismena - napr. S za Z, ei miesto aj a pod). su to ludia ktori doma sice slovencinu pouzivaju, ale len ustne. nie v pisomnou styku, nakolko ju nepotrebuju. ale neviem, si predstavit, ze by som pouzila v nemcine takuto zlu gramatiku v pisomnom styku s nejakym uradom - ci danovym, obecnym alebo tebars len pri obycajnej ospravedlnenke do skoly. 😕

btus
9. sep 2015

my doma hľadáme vždy cez www.ubytovanienaslovensku.eu . V parametroch na ľavej strane si zadáš čo hľadáš, pre koľko osôb, cena. Ja som s týmto portálom spokojná.
A ešte www.relaxos.sk - sú tam dobré ceny.

gumika007
autor
9. sep 2015

@btus dakujem pekne

Strana
z2