Zaton Holiday Resort v Chorvátsku. Bol tam niekto?
zacinam tuto temu, nakolko som ju inde nenasla. Zaujimalo by ma, ci ste niekto boli konkretne v tomto zariadeni v Chorvatsku blizko Zadaru. Ako sa Vam pacilo, jednodnoduch co to je vhodne miesto pre dovolenku s malym dietatkom
My sme boli pred tyzdnom v Zatone. - 2 rodiny (deti 10,9,9,5,2,1) Boli sme v 4* APP, ale na rozdiel od Ivy (2 prispevky spat) sme mali blizko vsade - ono totiz je rad 4* apartmanov aj na opacnej strane ako bola ona. Na mape to je pekne vidiet - takze pri rezervacii si jednoducho pytajte konkretne napr. Franka 27 alebo 29 - je na prizemi - co je vyhoda ak chcete vybeh z terasy pre decka. S ubytkom sme boli na 100% spokojni - vsetko pekne, ciste, terasa diskretne oddelena, klima fungovala ale nepouzili sme - naozaj na urovni. Polpenzia v pohode, ale na ranajky ziadna zelenina - vecere o trosku lepsie - vino aj pivo v ponuke 🙂. Po tyzdni to uz bolo dost o nicom. Je tu ale plno restauracii a barov - da sa najest aj za normalnu cenu. Plaz pre deti vyborna - dlha plytcina, piesok (sem tam skalky), poobede natresk, ale kazdy si najde miesto. Bazeny sme vyuzivali tiez pravidelne - plavcici nepiskaju pri kazdom splechnuti ako u nas 🙂. Pristup k bazenom nekontroloval nikto - stal pri vstupe nejaky plavcik, ale to bolo vsetko - ludia si chodili hore dolu ako chceli.
Ako vacsinou vsade v Chorvatsku sa za vsetko plati - lehatka, slnecniky, skakacie hrady - jednoducho vsetky zabavky pre deti i dospelych...
MY sme mali tzv Family Special - co nam este pridalo par bonusov - pizza pre kazdeho clena rodiny, minigolf 1h, zmrzlinovy pohar alebo koktail pre kazdeho, neskorsi check out 12,00 a nemuseli sme robit ten "final cleaning". Uteraky nam menili podla potreby - upratovat nam nebol nikto, ale ani sme nemali tuto potrebu. Ked bol na podlahe piesok - pozametali sme a vybavene - neviem fakt, co by sme si mali nechat upratovat ako niektori tu na fore... Animacie boli v angline, nemcine a taliancine (nechapem preco 🙂, Talianov tu bolo minimum). Poliakov, Cechov a Slovakov hodne, takze uz by mohli nieco vymysliet animatori aj pre "nas"... Ale nevadi - zakladna anglictina staci a okrem toho Chorvatom pri troske inteligencie a snahe rozumiet. Chvalim hlavne to ubytko, more, bazeny a maly vylet do Ninu - to bolo velmi pekne. Sli sme vlacikom z rezortu, ale strasne predrazene - za 10 minut jazdy 15 Eur pre jednu rodinu. Radsej chodte peso 🙂.
Dali sme sa nahovorit od miestneho "agenta" aj na vylet lodou na Strieborne jazero - aj tu sa natacal Winnetou - 6,5 hodiny na lodi - 1,5 hodiny na jazere, kde sme sa okupali a to bolo vsetko. Pre male deti to bola nesmierna nuda - hlavne na tej lodi. Jedlo a pitie na lodi nic moc...
Dovolenka bola super, ale na buduce pojdeme urcite skusit nieco ine. Ale nemali by sme ziadny problem sa tu este vratit, pretoze pre deti to tam je perfektne.
Mamičky prosím poradte mi. Ešte 12.6.2013 sme si rezervovali pobyt v Zatone - priamo cez ich stránku na koniec augusta.
Doteraz nám neprišlo žiadne potvrdenie rezervácie. Už sme im aj písali a nikto nám neodpísal. Zatiaľ si nestiahli ani zálohu z karty. Nevieme, či to vlastne máme zajednané alebo nie.
Prosím niekoho kto si rezervoval ubytovanie priamo cez nich nech mi napíše akým systémom vlastne fungujú. Kedy posielajú potvrdenie, že rezervácia je platná, kedy si sťahujú zálohu a pod.
Už teraz sme sklamaní z tohoto systému. Už sme prešli kus sveta, sami si vždy rezervujeme ubytovanie ale toto ešte nebolo nikde.
Nechceme prísť o dovolenku, resp. ak to ubytovanie nie je voľné nech nám dajú aspoň vedieť aby sme si našli niečo iné.
@katherine27 podívej se do spamového filtru. Mě to tam skočilo. Odpověď chodí automaticky během několika minut. Zálohu z karty si nestahují, jen kdyby jste nepřijeli, tak by si stáhli storno poplatky.
My jedeme už po 4x a rezervuji jen přes jejich systém.
My sme boli v Zatone 2x a vzdy sme boli spokojni. Aj so stravou, aj s plazou - deti chodili na kolobezkach, alebo aj peso. Deti sa na plazi vyhrali, lopatka, vedierko, voda a piesok a nebolo treba ziadne hracky 🙂 Mali sme 3hviezdickovy apartman pre 4 osoby a stacil. Odporucam apartman na prizemi - deti vybehli von pod stromy ked chceli. Prvykrat sme boli cez adrialin a druhykrat cez recepciu. Tento rok Zaton vynechavame, ideme skusit nejaku inu pieskovu plaz 🙂
@dudka77 v 4* je malý mrazáček v lednici. Akorát tak vhodný na ty namrazovací díly z cestovní ledničky, či pár nanuků.
ďakujem
Ahoj holky, 7.9. se taky chystáme do zatonu-poprvé do 3*AP pro 4. Je tady někdo, kdo se teď aktuálně vrátil? Jaké je počasí, teplota vody, čistota moře...Chtěla bych se taky zeptat na ceny skákacího hradu, skluzavky do moře, zmrzliny,koníků,...apod. Abych věděla, zda si sebou máme vzít milion, nebo dva 😉 Zkoušel se někdo z vás ubytovat dříve, než uvádějí? Jedem přes noc a budeme tam už ráno. A jak je to teď mimo sezónu s obsazeností? Hlavu na hlavě bych moc nemusela 😒 . Předem děkuji za každé info.
@maxina22 ahoj, teď v pátek jsme se vrátili, bydleli jsme v 3hvězd. AP pro 3, byl malinký, ale pěkný. Počasí bylo luxusní, sluníčko, třicítky. Jen dvě noci bouřky a jedno dopoledne pršelo, jinak se vždy vyčasilo a bylo krásně. Zmrzlina stála 6 kun, nanuky 2xdražší, takže jasná volba pro zmrzku. Ceny ostatních aktivit pro děti nevím, máme děti 2 a 4 roky, takže jsme je nevyužili, stačilo nám krásné moře a písek 🙂 Super byl obchůdek, ceny plus mínus jako u nás, my měli polopenzi, úplně by stačilo bez jídla, na místě dokoupit večeře, děti do 6let zdarma, 89 kun za dospěláka. Snídaně se dala koupit v místním supermarketu (pečivo a něco na namazání sebou), rychlé obědy jsme odbyli rychlovařením - těstoviny, polévky, palačinky, rizoto, ovoce... Tam jsme jeli s 1 přestávkou 10 hodin, také na noc, cesta bez zdržení, zpátky 11, 5 ☹ na hranicích se Slovinskem byly trochu zácpy, ale byli jsme tam poslední týden v srpnu, takže ještě sezóna. Na pláži dopo pohoda, po snídani si tam zajděte dát, slunečník, stan, ručníky, abyste si zabrali VIP místo, odpoledne maso, plno.Jezdili sem i lidi z okolí, kvůli písku 🙂 Mimo sezonu to bude podle mě lepší. Všude samé vyžití pro děti, hřiště, prolejzačky, vrak lodi na pláži, přístav, opravdu ideální resort pro děti. Snad vám vyjde počasí. Kdyby Tě ještě něco zajímalo, dej vědět. 🙂 p.a. co se týká ubytování dřív, tak nic moc. CHeck-in jsme měli psaný až ve 14:00. Přijeli jsme zhruba v 11 dopo, nejdřív nám na recepci slíbili, že můžeme přijít ve 13:00, ale neochota...Když jsme tam přišli, tak to nebylo hotovo a prý máme přijít až v těch domluvených 14 hodin ☹ při odubytování musíte nejdřív odchytit uklízečku, ta zkoukne úklid a jestli něco nechybí a pak hurá na recepci předat klíče a hurá domů.
@maxina22 - jak máš staré děti? My jedeme ve stejném termínu a budeme ve 4* AP 2 rodiny se 4 letými kluky. Už třetí rok budeme v Zatonu.
Mimo sezonu to není takové maso (1 rok jsme byli v tomto termínu, druhý v srpnu a kvůli masám lidí rozhodně ne!). U 3* většinou časnější check-in neumožňují. U 4* nebyl problém ani s dřívejším ani s pozdějším.
@martinamil příště bych také zvolila spíš ten 4hvězd., zvlášť delux apartmány vypadaly skvěle 🙂 mimo sezonu to vyjde ani ne o moc dráž (cca 3 tis.)
Ahoj holky, moc děkuji za odpovědi. Blueapple - super vyčerpávající vše, co mě zajímalo 🙂 Ještě snad poslední dotaz, který mě napadl při balení - je u AP3* šňůra, případně kolíčky na prádlo? V mobil homu loni jsme měli sušák, kolíčky jsem si vezla, ale na fotkách u AP nikde sušáky nevidím. K tomu Check-inu - už balím plážovou tašku zvlášť a holt to přežijeme na pláži, než nás pustí do baráku. Je to logický, museli by zaměstnávat uklízečky na noční směnu. Ale my s děckama zatím jezdíme raději v noci, protože přes den po cca 50km chtějí oba řídit a řvou a řvou, takže cesta by byla očistec 😀
Na jiné diskuzi jsem vyčetla, že je dobré mít plachtu na auto kvůli smůle z borovic. Je to pravda? A taky jsem tady na diskuzi vyčetla něco o tom, že by si člověk snad měl vzít sebou mop...Blbost ne? Nějakej smeták s kýblem a hadr tam snad mají, ne? Nebo ne? Že bych přibalila vysavač 😉
Pro martinamil: Mám 2 kluky 2 a 5 let a jedeme s rodinou, taky kluci 6 a 11 let. Takže českejch kluků tam bude celá parta 🙂 , to je paráda. Loni jsme byli v Umagu, hned na severu na Istrii a malej si tam našel pouze německé kamarády. Poslední den přijeli Slováci, tak byl rád, že někomu rozumí. Jupí, já se těším 😀
@maxina22 nevím jak na 3* ale na 4* jsou sušáky. V AP4* je koště, lopatka. Kýbl tam nebyl, ale my máme závěrečný úklid v ceně, takže jsem nikdy neřešila. Plachtu jsme poprvé měli, ale nepoužili. Asi v květnu, když ta smůla kape, ale teď nebyla potřeba.
My bychom měli být někde okolo písmene R. Určitě budeme někde na pláži co je vchod k bazénu (máme zeleno-modrý plážový stan), červený trakářek Little Tikes a určitě budeme mít jejich lehátka. Kluci jsou Kryštof a Jeník. 😉 Tak se tam třeba najdeme 😀
My tam chodime uz roky a vecne spokojni maximalne 🙂
@martinamil Děkuji za info, tak předpokládám, že něco bude i ve 3*. Když nemají hadr s kýblem, tak holt jenom zametu 🙂 . Já mám 2 modrooké blonďáky, starší vylupanej strojkem Maxík, mladší Sebastiánek. Já blond dlouhé vlasy, manžel vysoký, hubený a jejich lehátka mít určitě nebudeme 😀 Kde budeme ubytovaní, nevím (dá se nějak zjistit z toho rezervačního formuláře?Musím se podívat). Tak za pár dní ahoooj 😎
@maxina22 hadr ani kýbl tam není, smeták a lopatka ano. Když jeden den pršelo,tak jedna uklízečka viděla, jak tam vysušuju vodu před vchodem, tak mi ochotně dala 1 klasický hadr. Závěrečný úklid jsem pojala jednoduše (v 3hvězd. AP, není v ceně, straší, že pokud nebude, tak si účtují asi 35EUR ☹, takže jsem všude zametla (to jsem dělala průběžně, znáš to, písek je všude), setřela jsem linku, trochu ledničku a hotovo (vezmi si určitě jar, houbičku nebo hadřík na nádobí) 🙂,
uklízečka pak jen zkoukla linku, zda tam je veškeré nádobí (mají dobře vybavené kuchyňky, jen mi chyběla metlička na těsto na palačinky .-) , kolíčky na prádlo tam nejsou, ani jsem je nevezla, sušák stačil, jen ručníky ty jsem rozvěšovala všude, asi 2 sady...pořád mokré, přes noc venku neuschly, když v noci byly bouřky, tak jsme sušák dávali dovnitř. Když jsme byli po snídani doma, obden vynášeli koš a vyměnili nám jednou týdně celou sadu ručníků 🙂
cestu na noc schvaluju, já mám kluky 2 a 4 roky, cestu prakticky prospali. 🙂 horší to bylo zpět, do 10:00 vystěhování, takže po snídani jsme vyjeli a měli jsme pár přestávek, aby se protáhli, zabavili, spali jen asi 2 hodinky ☹
jinak ještě k Tvému dotazu, pár plachet na autech jsem tam viděla, ale záleží kde zaparkujete, naše auto stálo bez plachty přímo pod borovicemi, jen jsme pak měli za stěrači trochu jehličí, takže není nutné mít plachtu 🙂
@blueapple Ty jsi skvělá, moc děkuju.Tu metličku ještě přibalím.Mám zavařeno jídlo, ale budu dodělávat zátěrky, takže se bude hodit. I když možná bude stačit vidlička, kašlu na to 🙂 Houbička,jar,zápalky, vše je již v tašce. Asi dobalím hadr na zem, kdyby pršelo, ať nemáme uvnitř mokro a mládě neuklouzne.To je tedy servis s tím vynášením koše a výměnou ručníků,to jsme v Umagu neměli 😀 To vystěhování píšou v 9hod a stačí tedy v 10hod? No, my jsme loni, protože na druhý den hlásili zataženo, vyjeli už večer den před kolem 19hod, ve 2hod jsme byli doma a ještě se krásně dospali. Letos to uděláme taky podle počasí - buď den před, nebo holt poslední den,až nás "vyženou" půjdeme na pláž a vyrazíme až večer. Někdo cesty přes den zvládá dobře,ale naši dva rarášci (2 a 5 let)celý den neposedí, bylo by to za trest pro všechny. A není Ti líto,že už jste zpátky a máte to za sebou?
my jedeme v sobotu tak okolo 4 hodiny. Odmítáme s manželem (kamioňák) jezdit v noci. Přes rok toho máme dost 😉 Naštěstí Kryštof je cestovatel, takže cesty zvládá naprosto v pohodě.
Jinak to s nákupy moc nepřeháněj. Je tam docela velká samoobsluha s dobrým výběrem (za rozumné ceny) a i dopoledne jsou stánky s ovoce, zeleninou.
Já vařit rozhodně nebudu. Dá se najíst přímo na pláži, na promenádě v restauracích a jídelně a nebo dobře vaří v Ninu. Vejdou-li se vezměte kolo, odrážedlo nebo koloběžku, přeci jen je to do jídelny či na pláž kousek (záleží na tom, kde jste ubytovaní). My bereme kola.
Ahojte, uvažujeme tento rok ísť do Zatonu, prosím o informáciu, cez akú cestovku najlepšie ísť, alebo cez koho rezervovať. Čo mi odporúčate, aký typ ubytovania - čo najbližšie k moru. Je vhodné si tam zajednať aj stravu alebo si variť sami? Je tam piesková pláž - myslím tým čístý piesok. Ideme s dvoma deťmi. A proste zaujímajú ma Vaše postrehy a užitočné informácie. Všetkým za ochotu ďakujem.
@silvikam my tam letos jedeme už po 5. Takže pro nás spokojenost. Objednáváme si přímo (bez cestovky), mají akce pro rodiny. My máme polopenzi, 4* apartmán, na obědy chodíme na místní promenádu, či přímo na pláži. Případně do Ninu.
Co nejblíže k moři - nedá se předem zvolit. Všechny apartmány jsou cca. 200 - 400 m od moře. Pláž je docela široká + navazuje zázemí (bazén, restaurace, apod.) a pak teprve začínají apartmány. Trochu blíže jsou 3*, ale také jsou 3* u parkoviště. Byli jsme i v apartmánu přímo u parkoviště a vyhovoval nám nejvíce (i když je nejdále od moře).
Pláž je písečná, v jedné části je vstup přes betonové zpevnění. V moři jsou i kromě písku kameny, ale nic strašného.
@martinamil Ďakujem za vyčerpávajúcu informáciu.
@martinamil No ešte predsalen niečo. A na koľko euro Vás to vyjde na týždeň bez stravy?

@katus30
Ak ideš autom, pred dvomi rokmi to bolo 100 kún. Motorka alebo napešo to bolo menej, podľa počtu osôb. Ak tam nie si ubytovaný, nemáš prístup k bazénom.