icon

Kam sa presťahovať do Kanady s rodinou?

ophely081
11. nov 2024

Ahojte, uvažujeme o presťahovaní sa do Kanady ale nejak sa nevieme rozhodnúť do akého mesta ísť. Nechceme byt v centre, rozhodnujeme sa medzi Ottawou a Vancouverom, pripadne niečo iné. Viete poradiť kde ste spokojne vy? Sme rodina s malým dieťaťom a zvieratami, takze hladame suburbs s fajn parkami a priateľským zázemím. Za akúkoľvek radu budem vdacna.

Strana
z3
miadi
13. nov 2024

@sisaka presne a Keby som
Chcela nejaku komunitu co si pomaha naozaj tak sa robim ze som Polka . 😃 Oni si tak pomahali volakedy ze ani jazyk sa nenaucili aj x rokov. Dosiel poliak do zahranicia stretol ineho poliaka ten mu hnet nasiel job tam kde robil aj ubytko tam
Kde byval a obchod polsky .. a veselo kvakali ako im zobak narastol . Raz som stretla cecha co zil v usa 🇺🇸 10rokov aj s rodinou a vedel len par slov anglicky Lebo robil s poliakmi.😃 aj ta komunita moze byt brzda v raste cloveka.

ewellina
13. nov 2024

Môžem sa opýtať, ako je to s krúžkami pre deti, napríklad taký hokej... Určite sa za to platí viac ako na Slovensku, ale sú to také normálne, pre bežných ľudí zaplatiteľné ceny?

miadi
13. nov 2024

@ewellina u nas $310 ( uz s danou) mesacne 90mkn raz tyzdenne .rano pred skolou.. som nasla na nete v nasom meste . Ale moje deti hokej nezaujima. Zatial len malu korculovanie. Tanecna je okolo 500 na rok kurz plavania bol $90 na 3m to je naj lacnejsia aktivita. A nejake kruzky tvorive ci kodovanie je $32 na hodinu .

sisaka
13. nov 2024

@ewellina syn hrá hokej, sezóna je od konca septembra do konca februára, v marci už zvyčajne len finals, tento rok platíme $8 000, do ceny nezahrňam výstroj, každý si zaobstaráva sám, napríklad korčule, okolo $1000, hokejka $400 potrebuje aj náhradnú, takže dokopy $800.

ewellina
13. nov 2024

@miadi
@sisaka Ďakujem

miadi
13. nov 2024

@ewellina detsky tabor v lete od 9 do 1 $250 na tyzden mali tam aj nejake jedlo robili tam tvorive veci babka lokalnych milionarov im tam ukazovala ako sa robi omacka na cestoviny aj cestoviny vyrabali 😁taliansky kulturny klub. Organizatorka neter muzovho kamosa.. ( casovo kratke no neboli tam odlozeni aby som mohla byt v robote ale boli tam aby mali trochu viac socialny kontakt Hlavne maly pred zacatim skolky. Fakt stastie mame ze nemusia byt v lete odlozene v celodennych taboroch . ( nie zeby na tom bolo nieco zle ked obaja rodicia musia v lete makat- len je to tazsie)

ewellina
13. nov 2024

@sisaka Koľko má syn rokov? Predpokladám, že čím je starší, tým je to drahšie...?

sisaka
13. nov 2024

@ewellina Syn má 16, záleží od veku, aj ligy.
V nižších ročníkoch sú tréneri rodičia, robia to zadarmo, taktiež je možné hrať takzvanú house league, nesúťažná liga, tam je to najlacnejšie.
Čo ja považujem za výhodu a to v každom športe v Kanade, že sa dá robiť na rôznych úrovniach a aj rekreačne. Takže keď malý Johnny chce hrať hokej, ale nie je talent, ktorý ma potenciál skončiť na majstrovstvách sveta, stále môže hrať a súťažiť na svojej úrovni a keď nechce súťažiť, tak môže iba hrať

miadi
13. nov 2024

@ewellina to nebude vekom on mà nejake ozaj profi hokej korcule. Lebo klasicke obyc kupis aj do $100 . Ale Jasne ked chces mat profi hokejistu ( alebo on chce byt) tak do toho treba investovat viac . Ale trebars v nasom mestecku zije baba co mà zlato z Olympic Games zo zenskeho hokeja . Cize kto chce a ide si za tym vela trenuje mà talent .. je jedno odkial je ci z nejak super hokej mesta ci obyc malomesto.

ewellina
13. nov 2024

@sisaka A ako dlho hrá syn v tom klube? Od začiatku alebo prestupoval? Inak môj syn má tiež 16 a hrá hokej, takisto aj mladší syn, ktorý má 11.

sisaka
13. nov 2024

@ewellina každý rok musíš prejsť na začiatku sezóny výberom, po ktorom ťa zaradia do teamu. Do “klubu” patríš podľa miesta bydliska. Je obtiažna len tak zmeniť klub, ale je to možné za určitých okolnosti. Takže také ako na Slovensku, že ťa vyberú do teamu v nejakom ročníku a potom si tam bez ohľadu na to, či si dobrý u nás neexistuje. V podstate každý rok hrá syn s iným teamom, inými hráčmi, s mnohými sa už pozná s mnohymi nie.

zuzka618
4. jan 2025

@ophely081 uplne sme v takomto šťádiu ako vy aj mame rovnaké nazore na situaciu, ktora tu je a chceme dat dcére dobre zazemie. Dlho sme odchod zo svk odkladali ale už je toho dost.

Strana
z3