icon

Kto žije v Kanade?

27. feb 2022

Ahojte mamky a rodinky, hladam ludi ktori sa prestahovali do Kanady, cela rodina, alebo si tam rodinu zalozili a ziju tam. Hladam realne skusenosti a mozno rady. Realne zvazujeme zacat nanovo a Kanada je volba c.1 🙂 dakujem. Staci ak sem napisete a ja sa ozvem sukromnou spravou. Dakujem.

autor
28. feb 2022

@andreatytler dakujem za info, presne taketo nieco som chcela pocut. Realny zivot v Kanade. British Columbia sa nam paci asi najviac, ale Vancouver je brutal hej, to je uplne inde co sa cien tyka. Presne nad tym uvazujeme ze ci sa nam tam podari slusne zit ked uz do toho dame kopu casu, energie, peniazkov. Mala sa prisposobi, ale my sme uz zvyknuti na isty standard veru. Nic extra ale mame pekny zivot. Preto zhaname co najviac realnych info 🙂 vdaka, skusim tu skupinu

miadi
28. feb 2022

Moja prva midwife bola zo Syrie ci Lybanon povodne vojenska sestricka tu si urobila vysku na midwife mala cez 40 ked si urobila dalsiu vs na DR a odisla zit do Vancouver. Prve roky su tazke ale je to len na vas ako ste sikovni. Mozno sa nebudete nikdy mat luxusne ale vase deti budu mat vacsiu sancu .. jedni emigrants zo svk maju syna zubara a ten svojej Mame chvakol letenky pre jej kamosku zo Svk a zobrali ju na bahamy a do mexika ( zubari vedia aj milion za rok zarobit) cudziu osobu len tak lebo to Nebol problem niekolko tisicok na nu dat.

miadi
28. feb 2022

@andreatytler hah u mna tak 50% podakuje druhi ani muuu a Ta co som jej to odmietla vyplnit mi este pindala aka som zla ze si ludia maju pomahat ! ( to bude taka co vyuzije co sa da) tak som jej povedala ze ked nevie si tie zakladne veci vybavit tak nech ostane doma! Ze na neschopnych nikde necakaju, a ze na take veci existuju agenturi. Co jej za poplatok vyriesia formality .

monika15
2. mar 2022

@gelifil aky covid teror co voloviny hovoris.

monika15
2. mar 2022

Neviem kto zalozil tutu skupinu nevidim len ze AUTOR tak mi napis PM. Diki.

monika15
2. mar 2022

@miadi no super a potom este budes zla ked sa im ta kanada nepodari. :((( strasne

andreatytler
2. mar 2022

@monika15 Alebo bude este horsia, ak sa im to podari ale oni zistia ze to nie je to prave orechove.

jael79
2. mar 2022

Prvý krat manžel vyhral WH víza, prišli sme za ním ja + 2 deti, staršia chodila rok do školy, potom sme sa vrátili na SR, a teraz získal LMIA víza, tak v lete ideme naspäť, tentokrát na 2 roky, obidve dievčatá do školy a ja si snáď niečo nájdem tiež. Kľudne sa ozvi aj do SS. Veľa šťastia 🍀

miadi
2. mar 2022

@jael79 ked nemas viza Tak si tazko nieco najdes . Mozno tak upratovacku ludom ..su vysoke pokuty pre zamestnavatelov za to.Skus si najst zamestnavatela a potom vybavit viza.

jael79
2. mar 2022

@miadi ja budem mat Open Work permit na manželove víza

miadi
2. mar 2022

@jael79 aha super tak najdes urcite

jael79
2. mar 2022

@miadi ❤️

monika15
2. mar 2022

@andreatytler no veru

autor
2. mar 2022

@monika15 uz sme si pisali ;) dakujem

jasminkaj
18. mar 2022

@miadi
@andreatytler
@monika15
Ahojte dievčatá reálne žijúce v Kanade 🙂 Moja otázka je trochu z iného súdka, ale nebudem zakladať novú tému. Nechystáme sa emigrovať (s manželom sme boli 7 rokov v UK a zatiaľ sme spokojní navrátilci na SK) 🙂 ale plánujeme v lete stráviť 5-6 týždňovú dovolenku v Kanade. Chcem sa spýtať či by ste mi vedeli poradiť so základnými vecami pri vybavovaní : kde najlepšie hľadať ubytko, overené mieste stránky, kde požičať auto, prípadne na čo určite nazabudnúť 🙂 Ďakujem

andreatytler
18. mar 2022

@jasminkaj
Pozicat auto bude najlepsie hned na letisku - mozes si to zarezervovat cez internet tej ktorej firmy. Je tu vela velkych pozicovni auto co maju pobocky po celej Kanade. Enterprise, Hertz, Avis, Budget. Skoro vsetky maju rovnake ceny. Neviem o nejakej ze by bola lepsia, alebo lacnejsia. Budu vyzadovat depozit alebo cislo kreditky. Opytaj sa ci mozete auto vratit v inom meste ak nepalnujete mat auto celych 6 tyzdnov.
Ake vam vyhovuje ubytovanie? Hotel, alebo B&B?
Urcite nezabudnite na zdravotnu poistku.

miadi
18. mar 2022

@jasminkaj ahoj ubytko my Vacsinou chodime do siete Marriott.. a pozri recenzie na trip advisor. Alebo best western koli detom ( maju viac indoor zabavne casti co v zime je fajn a viac pre deti riesene bazeny- so smyklavkami) ak chces nieco lepsie tak Ritz Carlton.

miadi
18. mar 2022

@jasminkaj nezavudnut - urobit is eTA. Bez toho vas do lietadla nepustia. Dalej si sledovat ake su podmienky pre cudznicov okolo covid . Mozno uz nic nebude momentalne treba mat notarsky overene prelozene do AJ potvrdenie ze ste ockovani.

gelifil
18. mar 2022

@miadi neockovani maju zakaz vstupu?

miadi
18. mar 2022

@jasminkaj ale ked idete na tak dlho lepsie by mohlo byt Airbnb len to by ste mali booknut uz teraz .. hoteli vzdy najdes nieco aj last minute ., ale toto by sa vam mohlo viac hodit - cely byt s kuchynkou https://www.airbnb.ca/rooms/44279148?location=T...

miadi
18. mar 2022

@gelifil od minuleho oktobra mozu len ockovani letiet do kanady . Aj deti od 12r . Aj domaci trebars na vlak alebo domaci let len ockovani, teraz len v aprili nebudu musiet plne ockovani mat covid test ( ale mozu byt na letisku nahodne vybrati na rychlo test.

gelifil
19. mar 2022

@miadi no jednoducho zaslubena zem😢😢😢

mexico_16
17. okt 2022

Ahoj, podarilo sa Vam dostat do Kanady ?

autor
20. okt 2022

@mexico_16 ahoj, podarilo sa na mna ziskat WH visa, ale neviem nakoniec ci vyrazime. Ono to nieje take jednoduche sa rozhodnut zanechat nase prace a vyrazit s malym dietatom do neznama. Hlavne ak pracovat ma povolenie len jeden...

mexico_16
20. okt 2022

Dakujem. Kedze nevidim tvoj nick, mozes sa mi prosim ozvat do sukromnej spravy ? Mam par otazok. Dakujem

jael79
1. nov 2022

Blahoželám

bubibu
2. nov 2022

Ak by si chcela bližšie info, kľudne mi napis. My sme to teraz s detmi absolvovali. Sme tu čerstvo od septembra a deti od októbra.

jael79
2. nov 2022

@bubibu v ktorom meste ste?

bubibu
3. nov 2022

@jael79 v Toronte

jael79
3. nov 2022

@bubibu aj my, kľudne sa ozvi