Život v Kanade

bubibu
25. feb 2022

Ahojte , bývate niekto v Kanade? Chcela by som sa opýtať pár veci, ďakujem 🙂

jaja20
25. feb 2022

@bubibu Myslím,že @miadi. Dúfam,že sa nenahnevá,že som ju označila...

liljana
25. feb 2022

Zima v Kanade
Dennik pristahovalca:
12. augusta
Nastahovali sme sa do nasho noveho domu v Kanade. Som taky stastny. Je tu tak krasne! Hory su nadherne. Neviem sa dockat, kedy ich uvidim pokryte snehom.

14. oktobra
Kanada. Najkrajsia krajina na svete. Listie sa sfarbilo vsetkymi tymi krasnymi odtienmi zltej a oranzovej farby. Cestou som videl zopar jelenov. Su take povabne. Su to najkrajsie zvierata na svete. Toto musi byt raj. Milujem Kanadu.

1. novembra
Den spomienok (Kanadsky statny sviatok). Coskoro sa zacne lov na jelene. Nemozem pochopit, ako niekto moze zabit take krasne zviera. Dufam, ze coskoro napadne sneh. Je tak nádherne.

2. decembra
Tejto noci napadol prvy sneh. Vstal som a uvidel vsetko prikryte bielou prikryvkou. Je to ako na najkrajsej pohladnici. Vysli sme von, ocistili schody a pristupovu cestu a potom sme sa gulovali (ja som vyhral). Ked presiel snezný pluh, museli sme znovu odhrnut sneh spred brany. Aka krasna krajina. Milujem Kanadu.

12. decembra
V noci znovu sneh. Znovu presiel pluh a nahrnul sneh pred branu. Tu je naozaj krasne.

19. decembra
V noci znovu sneh. Nemohol som vyjst s autom a ist do prace. Tu je naozaj krasne, ibaze som uz trosku unaveny z lopatovania. Znovu ten posrany pluh.

22. decembra
Tieto biele hovna znovu padali celu noc. Uz mam mozole od lopaty a aj chrbat ma boli. Ten sviniar s pluhom akoby sa skryval za rohom a iba cakal, kedy ja odhrniem sneh spred brany. Pluha!

25. decembra
Vesele posrate Vianoce! Este trochu toho posraneho snehu. Ak sa mi niekedy dostane do ruk ten sviniar s pluhom, zabijem ho. Slak aby ich trafil, preco nesypu viac soli na cesty, aby sa sneh skor roztopil.

27. decembra
V noci znovu sneh. Uz tri dni nevychadzam z domu, leda aby som odhrnul sneh zakazdym, ked prejde pluh. Nemozem nikam íst, auto zapadlo do kopy, pred branou a je aj chladno. Hovoria, ze tejto noci napadne novych tridsat centimetrov tych hovien.

28. decembra
Predpoved nevysla. Napadlo pol metra. Ak to takto bude pokracovat, neroztopi sa do leta. Uz aj pluh zapadol a ten sviniar si prisiel odo mna pytat lopatu. Povedal som mu, ze sa mi zlomilo uz sest lopat pri odhrabovani tych hovien spred brany, ktore tam on natrepal. Malo chybalo, aby som mu nerozbil hlavu.

4. januara
Konecne som sa dostal z domu. Bol som v predajni kupit trochu jedla a ked som sa vracal, vrazil som autom do jelena. Na aute skoda za tritisic dolárov. Ta hnusna haved mala byt pobita. Vsade ich je. Co ich polovníci nepostrielali v jeseni!

3. maja
Bol som s autom v servise. Neuveritelne, ako zhrdzavelo od tej posratej soli, ktoru vsade rozsypaju.

10. maja
Stahujem sa na Floridu. Nemozem pochopit, ako niekto normalny moze zit v tejto posranej Kanade.

bubibu
autor
26. feb 2022

@liljana toto sa presne písali o Kysuciach, len zmenení slova. Takze ďakujem za “radu”

bubibu
autor
26. feb 2022

@jaja20 ďakujem pekne