Kde chodia vaše detičky do škôlky?

cupovamonika
31. jan 2024

Ahojte mamičky chcela by som sa opýtať máte detičky vo veku 2 rôčky? Chcela by som sa informovať kam vám chodí do škôlky a čo už vám vedia cikať na nočník aj rozprávať, môj malý má 2 rôčky a nevie nechce mi cikať na nočník a ani nám nerozprávala ešte viete mi poradiť či ho môžem dať od septembra do škôlky a kam ?

diannas
31. jan 2024

@cupovamonika syn má 2,5 roka ale rozpráva pekne od roka a pol, cika na nočník tiež od roka a pol.
Keď ide do škôlky mal by vedieť už cikat a kakat na nočník, sám sa ako tak obliecť, napapať, umyť ruky atď...
Veľa detí sa rozrozpráva práve v skolke. Vie aspoň dákych pár slov?
Do škôlky najbližšie k tvojmu bydlisku si pozri niečo.
Ak sa do vtedy nenaučí chodiť na nočník...tak by som riešila súkromnú kde ti ho aj prebalia...lenže je to finančne náročnejšie.

anna_anicka83
31. jan 2024

@cupovamonika Môj bude mať dva v marci, na nočník už chodí. Rozprávanie zatiaľ myslím primerane veku, teda nič moc😁. Rozumie ale všetko. V septembri bude mať už 3 roky? Alebo menej. Do septembra máte času dosť aj na ročník, aj na rozprávanie. Zatiaľ si normálne podaj prihlášku k vám do škôlky a potom uvidíte.

stvura
31. jan 2024

no to musis zistit so skolkou kam ho planujes dat ci mu budu robit asistenciu ak este nezvlada plne vsetky ukony...ja som bola na zapise so synom v maji (v auguste mal mat dva roky) a bol odplienkovany, chodil na zachod s redukciou, vedel jest sam, rozpraval obstojne, nemali problem s tym ze by ho vzali - ale bolo menej deti, mali skutocne tychto mensich deticiek v triede malicko (vacsina bola trojrocnych). U nas na dedine je jedna trieda 2-3rocnych deticiek a robia asistenciu 3mesiace, takze viem ze u nas by ti tvoje dietatko vzali...ale v skolke kde maju dostatok vacsich deti ktore su plne samostatne by bol zrejme problem

ivangeline
31. jan 2024

Do septembra daleko,moze sa vela naucit.

jaskolka
31. jan 2024

Treba sa informovať v tej konkrétnej škôlke (škôlkach) kde ho chceš prihlásiť. Niekde vezmú aj deti, ktoré ešte neovládajú hygienu a žiadne samoobslužné činnosti, niekde to majú viac prísne a dieťa musí byť bez plienky, vedieť sa najesť aspoň lyžicou a čiastočne sa obliecť. Môj chodí do takej škôlky tam bola tá podmienka.
Do septembra je však ešte riadne ďaleko, to je v živote a správaní takých detičiek obrovský kus času. Kľudne o par týždňov, mesiacov bude aj tvoj samostatnejsi, na odplienkovanie je najlepšie leto (teplo a malo vrstiev)

cupovamonika
autor
31. jan 2024

Ďakujem krásne za informáciu, a chcela som sa ešte opýtať neviete o niekom kto dáva byt do prenájmu v Kežmarku?