icon

Aké rozprávky čítať dvojročnému dieťaťu pred spaním?

6. feb 2025

Ahojte. Čítate večer pred spaním svojim 2r deťom nejaké rozprávky? Ak áno tak aké? Rada sa inšpirujem

susitko
•
6. feb 2025

nas ma rok a pol a citame.uz to ma take zauzivane.nachysta knizky,zakutre sa do postele a caka na citanie....tri prasiatka,macik,cvrcek a mravce...take kratke.

andrea_82
•
6. feb 2025

Nie, vecer necitame, zaspi pekne za chvilku v postielke. Knizky pozerame cez den. Podla mna by este z citanej rozpravky vela nemal.

mamamasama
•
6. feb 2025

Mojho ešte čítaný text nezaujíma. Prezeráme si väčšinou Čo sa deje po celý rok od Anne Suess. Tá je jeho obľúbená.

lucia13022023
•
6. feb 2025

Ja som mala predstavu ako budem môjmu malému čítať a jeho to vôbec nebaví.. Pri zaspavani chce mať kľud a cez deň neobsedi pri knihe, že by som mu čítala. Skôr listujeme a komentujeme co sa v knižke nachádza.

lalala94
•
6. feb 2025

Rozprávky o zvieratkách od Sutejeva je u nás top. Moja dcéra je malý knihomoľ. Už ako bábätku som jej vkuse ukazovala obrázkové knižky, neskôr knihy s básničkami, krátkymi textami a okolo 1,5 roka už dokázala počúvať aj krátke príbehy.

kitycat
•
6. feb 2025

My si pred spanim pozerame knizku. Velky obrazkovy slovnik alebo Hladaj a najdi. Potom umyjem zuby a ideme do postele a tam po tme lezime. Na obed si citame tiez tieto knihy v posteli, potom zatvorim a zase lezime a cakam kym zaspi.

no1990
•
6. feb 2025

U nás je top kniha Nina ide spinkať

hradnapani
•
6. feb 2025

medzi 2-3 rokmi som im citala Boribona a vsetky mozne leporela (moj macik, o krtkovi a mnoho dalsich), nejake vacsie texty ich nezaujimali. Velmi mila bola knizka Objim ma, interaktivna o malom tucniacikovi. Ale nikdy pri tom nezaspali :D ale aspon si zvykli na citanie.

liliblacky
•
6. feb 2025

my čítame už asi od 2 rokov a mala si všetky knihy pamätá naspamäť a to že ich má asi 15.. 😀 nedajbože že niečo prečítam inak, hneď má opraví. A veľmi pekne sa jej zlepšila slovná zásoba od vtedy. Je to niekedy náročne, nie vždy sa mi chce citát, ale je už z toho taký rituál 🙂

erina102
•
6. feb 2025

Čítali sme každý večer .Mali knihy rôzne leporelá ,rozprávkové a ktorú si vybrali to sme čítali.

hradnapani
•
6. feb 2025

Pomylila som sa, knizka sa vola Pritul si ma. Naozaj odporucam.

hederamonstera
•
6. feb 2025

Necitame. Zacnu lietat po posteli a hrat sa ako opice. Musi byt zhasnute aby lahli a zaspali😂 ale velmi rada by som uz citala

demodun
•
6. feb 2025

Čítame od malička. Najprv leporela a obrázkové knižky, tam som vlastnými slovami opisovala čo bolo na obrázku. A postupne som pridávala viac textu. Aj teraz občas preskočim alebo upravím text,. keď autor niečo zložito opisuje.
Je to taký super čas na skludnenie. Aspoň pre nás 🙂
A zaujímavé knižky má dokonca aj Lidl. Aj odtiaľ máme zopár, označených 2+, 3+,...

cyberk
•
7. feb 2025

Ked mala 2,5 a prekladali sme ju z postielky do detskej postele tak sme mali asi mesiac ritual pred spanim, citali sme knizky Fukni a rozsviet s malym lampasikom, Nastastie potom to uz nebolo treba. Knizky citame cez den, vecer sa ma spat, aj ja ked idem do postele nerobim uz nic hh ;)

simona92101
•
7. feb 2025

Dcera ma 2 roky ale pred spanim v posteli necitame,rusi ju to.citame cez den len kratke rozpravky-rozumej tak do 10 riadkov,inak straca pozornost.viac ju bavia zvukove uspavanky,vecer si sama pusti,pocuva,potom odlozi a ide sa spat

diana7522
•
Odpoveď bola odstránená
•