Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh
Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
Ahojte, v detských knihách sa moc nevyznám, ale táto je veľmi známa. Mne pomohla nápoveda z fb: tri slová. 1. niečo, čo sa píše každý deň; 2. prídavné meno charakterizujúce hrdinu, 3. veľmi ustráchaný človek. Je to séria detských kníh
Dnes som to konečne aj ja dala na prvýkrát - ak ešte niekomu pomôže, že knižky obsahujú veľa jednoduchých čiernobielych kresieb a boli natočené aj filmy.
ja tiez stale nic, a medzi prvou 5kou na Martinuse dnes zobrazuje Donbas, kremel, Korejske halusky a pod :D
stale som stratena
a fakt je v prvej patke, diky za tip. Tato kniha mi absolune nic nehovori, ani film som nezachytila. Dakujem 🙂
Keby tie knižky neobjednavam na vianoce deťom tak tiež ich nepoznám 😁... Hoci neviem z akého dôvodu si stále pamätám český názov knih
Dnes by som doplnila, meno autora je pseudonym manzelskej dvojice, ktora pise tieto diela. Pseudonym ma priezvisko podla nemeckeho astronoma
Júlia je dnes už asi v piatkovej nálade 😄
Pseudonym autorskej dvojice, ktorí sa vo svojej tvorbe zameriavajú na krimi. Krstné meno pseudonymu je autor trilógie Millenium a priezvisko nemecký astronóm 🥸
Krstné meno pseudonymu odkazuje na autora trilógie Milénium a priezvisko na nemeckého astronóma ktorý žil medzi 15. až 16. storočím je to fyzik, optik a matematik, objaviteľ troch základných zákonov pohybu nebeských telies.
Joooj, zúfalá a istá si odpoveďou píšem meno a nič. Znovu a nič. Zdvojím s v mene, nič. Zdvojím p v priezvisku nič. Tak reku asi sa mýlim. Až kým neprídem na to, že ten blbý autocorect mi prepisuje to, čo napíšem...🤦🤦🤦
Ahojte, všetci. Len vďaka vám sa mi podarilo vyriešiť všetky doterajšie otázky z Hrdinskej Päťky. Veľmi vám za to ďakujem 🤩
@lubka484 ja mam pocit ze niekedy mi prepisuje celé vety a vynecháva zvrátené zamena 🤣

@bory195 už som na to prišla, ale priznávam bez mučenia, toto by som nedala. Toto dielo išlo mimo mňa...
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.😊