Nočné hádanky v Martinus knižnom putovaní
Ahojte, napadlo ma, že vytvorím túto ,,skupinu" kde si budeme pomáhať. Dnes o polnoci bude prvá hádanka.🙂
@simona_307 ten kov je ortuť
@kikikat Moc ďakujem za pomoc. Toto by som bez Vašej pomoci neuhádla. Nie je to vôbec môj žáner.
tak konecne som na to prišiel nazov knihi je Quick + striebro po anglicky
@peters69 Ujo Google našiel, že hľadané slovo je zastaraný alebo poetický výraz pre ortuť (doslova „živé striebro“).
Celkom ste sem napísali odpoveď, nemali by ste.
@renata681973 to mi je ľúto ani som si to neuvedomila,nebolo to schválne
tak konecne som na to prišiel nazov knihi je Quick + striebro po anglicky
@peters69
Snažíme sa nedávať základ slova do indície, ani celé mená autorov.
Celkom ste sem napísali odpoveď, nemali by ste.
@renata681973 Niektorých svrbia prsty a chcú sa pochváliť, že to vedia.....
@renata681973 to mi je ľúto ani som si to neuvedomila,nebolo to schválne
@kikikat stačí vymazať koment...
@kikikat Moc ďakujem za pomoc. Toto by som bez Vašej pomoci neuhádla. Nie je to vôbec môj žáner.
@simona_307 stale netusim, ziadny nazov mi neberie
Dnes máme klasiku (ženská autorka V.W.). Túto knižku čítala aj hlavná hrdinka v knihe Svadobčania.
Je to príbeh o jednom dni, jednej žene a jednej vojne, ktorá v dušiach nikdy neskončila.
@simona_307 stale netusim, ziadny nazov mi neberie
@lcakpc Ak ešte stále nemáte odpoveď na včerajšiu hádanku, dajte si do Googlu "zastaraný alebo poetický anglický výraz pre ortuť (doslova „živé striebro“)."
Dnes máme klasiku (ženská autorka V.W.). Túto knižku čítala aj hlavná hrdinka v knihe Svadobčania.
@anonym_d1e4a3 super napoveda dakujem
@lcakpc Ak ešte stále nemáte odpoveď na včerajšiu hádanku, dajte si do Googlu "zastaraný alebo poetický anglický výraz pre ortuť (doslova „živé striebro“)."
@simona_307 ano, dakujem. Nedavala som to v EN, skusala vsetky som len vsetky mozne slovenske ekvivalenty...
Ahojte dievčatá. Prosím vás,. potrebujem pomoc s dňami 17 a 23. Nechystám sa 🫣🙏🙏🙏 dakujem
⛄️
Ahojte dievčatá. Prosím vás,. potrebujem pomoc s dňami 17 a 23. Nechystám sa 🫣🙏🙏🙏 dakujem
@alka221 17.3.- taká žena, ktorá chodí k niekomu domov a môže upratať, navariť alebo s deťmi alebo v záhrade - taký všeobecný pojem - jedno slovo na p. - autorka je F. Mc. A 23. - tie kôpky pod ružami sú miesta odpočinku...- názov knihy je dlhý až 6 slov, je to nová kniha z roku 2025 a je o tom ako naložiť s pozostatkami 3 mladých žien, autorka je V.S. alebo niekedy ako na tento knihe označená ako V.E.S. z Kalifornie.

@kikikat to mi veľmi nepomohlo