Aké sú výhody a nevýhody života v Komárne?
Dobrý deň, som tu nová 🙂
Aktuálne bývame v Ružomberku no rozmýšľame nad sťahovaním do mesta Komárno, sú tu nejaký ľudia z Komárna ktorí by nám vedeli napísať aký je tam život nejaké plusy a mínusy mesta ? Dakujem 🙂 peknú nedeľu
preco prave komarno? mne tam byva bratranec a vraj tam skapal pes 😀
@viktoria909 malo pracovnych prilezitosti, vela romov.
Bývam tu celý život. Ano, ako niekto písal vyššie je tu celkom ťažké nájsť si robotu. A veľakrát aj na tých pracovných pozíciách vyžadujú maďarský jazyk. Inak ako mesto je to celkom pekné len škoda je tá, že to tu často nežije. Mávame tu párkrát do roka nejaké akcie kde to potom ako-tak žije. Ale to väčšinou jar-leto. Inak celkom mŕtvo. 😄
Byvam cca 40km od Komárna...za mna tam skapal pes... predpokladam ze po madarsky nevies, nepíšeš co tam chces robit..
@hnedovlaska1234
@anonym_d0b82e
@trema
@katkaseiner
Pekne mesto, rieky Dunaj Váh krása, veľmi sa nám tam páčilo a schválili nám hypotéku na dom tak sme veľmi rozmýšľali kam naše kroky povedú a keďže v Komárne sa nám páčilo obom tak vyhralo Komárno… trochu nas odrádzajú ti romovia ( máme ich dosť v Ružomberku) bývajú v meste alebo sú tam aj nejaké osady ? Vďaka
Mali by ste sa rozhodovať podľa toho, či ovládate maďarský jazyk. Ja tam len chodím pozrieť rodinu, oni prácu majú, ale ovládajú maď. jazyk, aj mesto je pekné, oni hovorili, že ani nemajú čas chodiť na všetky akcie, ktoré sa tam poriadajú.
Mali by ste sa rozhodovať podľa toho, či ovládate maďarský jazyk. Ja tam len chodím pozrieť rodinu, oni prácu majú, ale ovládajú maď. jazyk, aj mesto je pekné, oni hovorili, že ani nemajú čas chodiť na všetky akcie, ktoré sa tam poriadajú.
@petronelag po práci sme sa už obhliadali no nie všade vyžadujú maďarsky jazyk myslím že s tým by problém nebol
@hnedovlaska1234
@anonym_d0b82e
@trema
@katkaseiner
Pekne mesto, rieky Dunaj Váh krása, veľmi sa nám tam páčilo a schválili nám hypotéku na dom tak sme veľmi rozmýšľali kam naše kroky povedú a keďže v Komárne sa nám páčilo obom tak vyhralo Komárno… trochu nas odrádzajú ti romovia ( máme ich dosť v Ružomberku) bývajú v meste alebo sú tam aj nejaké osady ? Vďaka
@viktoria909 maju svoje osady, ale potuluju sa po meste. Hlavne ked su soc. davky. Ano, priroda je tu pekna, s tym suhlasim.
@viktoria909 maju svoje osady, ale potuluju sa po meste. Hlavne ked su soc. davky. Ano, priroda je tu pekna, s tym suhlasim.
@anonym_d0b82e v ktorej časti ich majú ? Aby sme hľadali bývanie čo najďalej od nich🫣😂
@anonym_d0b82e v ktorej časti ich majú ? Aby sme hľadali bývanie čo najďalej od nich🫣😂
@viktoria909 na Harčási, ale aj v nejakych bytovkach na 1. a 2. sidlisku.
Akože, čo sa tých rómov týka tak záleží….väčšina je neškodná. Podľa mňa oveľa viac ich je v takom Hurbanove a sú horší…
Teda, nechápem, že niekto z RK tuzi po Komarne...Madarcina je velmi dolezita, veď je to viac madarske než slovenske mesto. A vymenit hory za rovinu? Zvláštne.
Ja som bola aj Ružomberku aj Komárne, v Komárne je príjemnejšie počasie a aj čistejší vzduch, aj ja si myslím, že maďarčina je tam dôležitá. Aj deti našej rodiny sa volajú Zolika a Aniko, ale ľudia z Komárna mi pripadajú vždy takí priateľskejší, menej závistliví.
Komarno je pekne a kludne. Ale co sa tyka prace bez madarciny, nebud optimista. 90% ludi je dvojjazycnych a pokial sa nechystas pracovat na slovenskej skole, budes 85% ako cudzinec, pretoze sa vacsinou rozpravaju medzi sebou po madarsky. Starsi ludia nemaju problem, ale 40-35 a menej naozaj maju slovencinu na velmi nizkej urovni (aj ked v Komarne zo take zle nie je, okolite dediny ano) okrem tej prace … je to fajn.
Komarno je pekne a kludne. Ale co sa tyka prace bez madarciny, nebud optimista. 90% ludi je dvojjazycnych a pokial sa nechystas pracovat na slovenskej skole, budes 85% ako cudzinec, pretoze sa vacsinou rozpravaju medzi sebou po madarsky. Starsi ludia nemaju problem, ale 40-35 a menej naozaj maju slovencinu na velmi nizkej urovni (aj ked v Komarne zo take zle nie je, okolite dediny ano) okrem tej prace … je to fajn.
@olimuc suhlasim. Clovek v Komarne musí súperiť s dvojjazyčnými ľuďmi o to isté pracovné miesto, dokonca aj o najjednoduchšie miesta...
@hnedovlaska1234
@anonym_d0b82e
@trema
@katkaseiner
@viktoria909 romov je fakt vela vsade v okoli. Netvrdim, su aj slusny, pracovity, ale to je skor vynimka...skor vsade hlucny, spinavy, smradlavy, číhajú kde co vedia potiahnut - myslim ze ako vsade a tyka sa to samozrejme aj bielych (predtym ako na mna zacne útočiť)

Byvam cca 40km od Komárna...za mna tam skapal pes... predpokladam ze po madarsky nevies, nepíšeš co tam chces robit..