icon

**Má 24 a žiadne zdravotné ťažkosti. Napriek tomu ho koronavírus dostal na JISku: „Nikdy som si nemyslel, že to dostanem. Mám 24 rokov, nemám žiadne zdravotné ťažkosti, ani diabetes, ani astmu, som len trochu pri sebe, nič viac!“** povedal Ilyas, mladý Brit, ktorého COVID-19 pripútal k lôžku.

soldi
26. apr 2020

uz bolo viac clankov o mladych britoch a britkach, ktori mali zly priebeh a co som si vsimla z fotiek, tak mali presne tu spolocnu crtu, ze boli "trochu" pri sebe. pluca a srdce tucneho cloveka su dost zatazovane aj bez dodatocnych chorob

kiwi3
26. apr 2020

@soldi pred par dnami hovoril aj infektolog z kramarov, co sa stara o pacientov s covidom, ze tam 2/3 maju nadvahu. cize asi to je dost vyznamny faktor zleho priebehu

diana20
27. apr 2020

Tu vo Francúzsku hovoria, že obézni ľudia sú riziková skupina... Podľa toho koľko majú pozitívnych a koľko z nich má nadváhu to vychádza..

sbear
27. apr 2020

Otazne je, co je ale nadvaha. Zeny po 60tke su takmer uplne vsetky s kilami na vyse a vlastne aj chlapi. Ale v UK a USA je teda vela ludi s kilami okolo 100kg. Nase mamy su zaoblene ale 100kg vacsinou nemaju.

soldi
27. apr 2020

@sbear videla si foto toho chlapika z clanku? ten je vyslovene obezny, nie ze "trochu pri sebe".
pri bmi sa berie do uvahy aj faktor veku, je rozdiel mat par kil naviac a je rozdiel mat taku nadvahu, ze Ti to robi tazkosti pre beznych cinnostiach

sbear
27. apr 2020

videla som len do tvare, tam to tazko povedat. Ale viem si to predstavit.

tu su dead rates pre USA:
https://www.worldometers.info/coronavirus/coron...

o obezite tam nepisu, ale nasla som vela clankov v anglictine, ze obezita priebeh stazuje. To ale aj pri beznom tehotenstve, pri vsetkom.