icon

**Nové opatrenia vlády: Obchody budú v nedeľu zatvorené,** bezplatná doprava pre študentov bude počas uzavretia škôl zrušená. Ochranné rúška budú povinnosťou, pred obchodmi budú merať teplotu. Na liečbu COVID-19 sa majú vyčleniť tri samostatné nemocnice.

stanulienkat
24. mar 2020

Konecne

zuzana2302
24. mar 2020

Platí to od kedy už teraz v nedeľu ci od apríla?

nicol_hreg
24. mar 2020

@zuzana2302 od 25. marca

hanelore16
25. mar 2020

merat teplotu - ktovie tak čím. do firmy sa snazime zohnat teplomery aby sme vo fabrike merali... beznadejne vsetky teplomery vypredane... Ked pôjdem do obchodu, tak si asi vezmem vlastny bezdotykovy, lebo to budu rady horsie jak na maso. Opatrenie - sťa by vykrik do tmy

lula313
25. mar 2020

Tiež sa mi tie opatrenia nepáčia. Aj dôchodcom mali zrušiť dopravu zdarma, veď aj ti sú nedisciplinovani a chodia si po vyletoch. Ruska nosiť nejaké 1-2 ročne deti nebudu, to teraz nemôžu chodit vôbec von ani mimo civilizácie? Obmedzením casu pre dochodcov a zavretím obchodov v nedelu len spôsobili to, že sa v obchodoch bude koncentrovať ešte viac ľudí. Muž išiel v nedelu do obchodu. V lidli rada 30 ľudí pri jednej pokladni, tak išiel do Kauflandu, tam rada až von, tak musel ist do veľkého tesca, kde bolo tiež milion ľudí a to išiel o 12tej a myslel si, že v čase obeda bude každý doma..

andula77
25. mar 2020

@lula313 neviem, odkedy je korona tak v obchodoch ( kaufland, jednota) je menej ludi a čakám menej ako inokedy alebo takmer vôbec! Tak aspoň doteraz tomu tak bolo

derdia
25. mar 2020

Tie obchody my malo ostat zatvorene NAVZDY v nedelu!!!!ved kazdy sa dokaze zaopbist bez nakupov a jediny kto ma z toho zisk (zas ide ln o zisk)su ti co obchodne retazce vlastnia...my mali lufia len trpime...trpia ti co su tam , a nemozu byt s rodinami ....piect nedelny kolac...mali by sme za nich postavit a dat im ich nedelu spat!!!!

lula313
25. mar 2020

@andula77 no určite nie v Ba na sídliskách. Manzel neznáša stať v rade, vzdy chodi nakupovat tak o 20:30 a teraz má hrozne nervy, že aj kvôli okliestenym otváracím hodinám a jednej otvorenej pokladni tam musí stať polhodinu.

@derdia prečo by mali ostat zavrete? Mame trhovú ekonomiku, každý si môže vybrat, kde chce pracovať a za akých podmienok. Za nedelu sú pekne príplatky a veľa ľudí ide radšej do prace cez vikend, či sviatok, keď to má lepsie zaplatene, ako v bezny deň, takze vrav za seba, že tebe by to viac vyhovovalo. Ja robím účtovníčku pre medzinárodnú spoločnosť, kde sa robi aj cez všetky sviatky, aj niektoré vikendy a nemam s tým problem. Nie sú zapchy, autom som v robote hneď, nemam problem s parkovaním a po finančnej stranke je to veľmi motivujúce.

andula77
25. mar 2020

@derdia moja reč!

derdia
25. mar 2020

@lula313 no ved ano ked su pre niekoho peniaze na 1. mieste....tak zmysla ako ty...aj zivoty obetujete koli peniazom.aj cas aj rodinu aj deti...

derdia
25. mar 2020

@lula313 a este po dalsie....uuuurcite su v kauflande ,lidli, tescu a meviem kde este zeny ktore si mozu vyberat ci budu robit v nedelu....nehnevaj sa,je to chore,aby niekto koli tomu,ze sa idu ludia poprechadzat po nakupnych centrach a kupit si z nudy tricko za 5 eur ,musel stat celu nedelu za pokladnou....Vsetko si mozes kupit pred tym...ale ty asi pracujes od nevidim do nevidim,kedze musis ist na nalup v nedelu....je rozdiel sestry,doktory, opatrovatelky, ktore nemaju kam ludi v nedelu dat...ale aby pre nas rozmaznanych boli otvorene obchody tak to je len vychcanost nic ine...presne pre toto sme tam ide sme....

fabruar
25. mar 2020

V nedelu nemá byť otvorené vobec nikdy. Nákup sa dá zabezpečiť aj okrem nedele. Veď aj tie predavačky sú ludia a chcú byť so svojimi rodinami. V západných krajiách fungujú aj bez otvorených nediel.

lula313
25. mar 2020

@derdia keď ti to nevyhovuje, prečo si nenájdeš inu prácu? Prečo sa má 99% obyvateľstva prisposobit tebe? A Nehovor mi, že si kvôli tomu 7 dni v praci. Máš predsa iné dni volno, vieš si vďaka tomu vybehat úrady, nemusis si vtedy brat dovolenku a práve dovolenku si vyberáš len na výlety a čas strávený s rodinou, tak zbytočne nedramatizuj.

derdia
25. mar 2020

@lula313 ale ty tiez nemozes tvrdit,ze vsetci chcu robit soboty nedele.