icon

**Polícia vysvetľuje: Je treba nosiť rúško, keď idem autom? Ak používate automobil iba vy a cestujete sami, nie je nutné,** aby ste mali rúško na tvári. Netreba však zabúdať, že pri vystúpení z auta na verejné priestranstvo, ho už mať nasadené musíte.

amaranth3
7. apr 2020

A čo ak sme viacerí, je pokutované potom?

nicol_kotian
7. apr 2020

@amaranth3 v článku to je celé popísané🙏 aj keď ideš sama no potom ideš vystúpiť musíš si ho dať.. čo zas ja si ho dám hneď ako si doma umyjem ruky, už keď idem do auta ani neviem čo pochytám, tak ho mám radšej už hneď

lenka2710
7. apr 2020

@amaranth3 ja si myslím, že ak ide rodina v aute, ktorá spolu aj býva, tak si myslím, že je rúško zbytočne, ved nakaziť sa môžu jeden od druhého aj doma! Ak máš v aute niekoho cudzieho, tak vtedy určite treba rúško, neviem, či to chápem správne

cinky16
7. apr 2020

ja nosim okuliare, strasne sa mi rosia ked mam hoc ake rusko, tiez by som najradsej doma nasadila a nechala na tvari pokial sa nevratim spat domov. tak ho davam hore dole

nicol_kotian
8. apr 2020

@cinky16 to chápem, ja napríklad keď viem, že si budem dávať dolu rúško, tak si ich beriem viac - to použité dám do sáčku, ale niekde si vždy predtým umývam ruky, prídem do auta a dám si rúško dolu, šoférujem bez neho a keď vystupujem dám si čisté zas... dosť som o tom čítala, kedy má vlastne zmysel ho nosiť a keď si to isté rúško chytáme a poťahujeme, tak má presne opačný efekt. Môžete si rukami naň niečo naniesť a práve tak si to zaviesť do úst, nosa, očí.