icon

Aká je skúsenosť s operáciou haluxov v Šaci?

katika1811
29. jan 2025

Ahojte boli ste niektorá poslednú dobu na operácii Haluxov v Saci ? Kto vám to robil a aká bola cena prosim vás ?🙂

Strana
z5
6myska
29. jan 2025

V septembri som bola u primara MUDr. Totkovica, operacia cez vikend 450 €, 10 € izba, potom su poplatky pri konzultacii 50 €, rtg 2 € a pooperacna topanka 60 €

shima14
29. jan 2025

@6myska a ako dlho ste čakali na termín? Ďakujem

sili82
30. jan 2025

@6myska Prosím ťa, ako dlho si maródovala a nemohla chodiť?

6myska
30. jan 2025

@shima14 ja som termin riesila este v 2023, cize necakala som dlho. Na jednu nohu 3 mesiace a druhu 7 mesiacov od prvej operacie. Naraz mi nechcel urobit

@sili82 barle prvy tyzden. Pri prvej nohe som mala pooperacnu topanku 5,5 tyzdna a za 2-3 som mohla uplne bez bolesti ohnut nohu. Pri druhej nohe som mala pooperacnu 4 tyzdne a trvalo tak dalsie 4, kym som chodila bez problemov. Teda u mna tak 8 tyzdnov, kym to bolo uplne ok. Ked zhodis pooperacnu, obuvas svoje topanky a fungujes, lepsie ci horsie 🙂 Prva puchla viac, vela som ju musela mat vylozenu, pri druhej som po prvom tyzdni robila doma vsetko. Som este s malym doma, cize marodka sa ma netykala. Ak by som mala sedavu pracu, tak v principe hned viem pracovat, mozno prvy tyzden kvoli bolestiam vynechat, ale inak bez obmedzeni.

sili82
30. jan 2025

@6myska Ďakujem pekne za info.

katika1811
autor
6. feb 2025

@6myska ahoj robili ti to lokálne alebo v celkovej anestezii?

6myska
6. feb 2025

@katika1811 v celkovej, spala som

vieramikloskova
20. mar 2025

@shima14 ja som čakala rok

vieramikloskova
20. mar 2025

@katika1811 ja som bola operovana dnes lokalka

vieramikloskova
20. mar 2025

@katika1811 600e je už

katika1811
autor
20. mar 2025

@vieramikloskova ďakujem a ako dlho si čakala na termín ? Ja by som to chcela absolvovať niekedy v januári tak neviem kedy je najlepšie mu pisat

vieramikloskova
22. mar 2025

@katika1811 ja som čakala rok ,už môžte písať ale január už môže stať 800e

vieramikloskova
24. mar 2025

@6myska dobrý 🥰 Ja som 4 dní po operácii,dnes som bola na kontrolu,ale dnes už mám aj bolestí viac keď dal dole obväz.

vieramikloskova
9. apr 2025

@6myska krásny večer a 😊 chcem sa opýtať ja som po operácii 3 týžne,noha je opuchnuta, bola som na kontrolu pán primár povedal môže sa noha aj sprchovať a samá si mám dávať pásky tejpovacie 🙈 ešte sú tam aj stehy že vraj samé vypadnú 🤷 zase kontrola o 2 týžne. Chcem len to povedať že není času sa o tom rozprávať z ním 🤣 neviem ani či si to po každom sprchovaní dáva nová páska.

6myska
9. apr 2025

@vieramikloskova ahoj, ano, samozrejme, pasky sa vzdy po odlepeni davaju nove. Ja som robila tak, ze tejpy som dala dole, v sprche som nohu normalne s gelom umyla a starou makkou zubnou kefkou som si celu tu kozu pod paskami jemne vysuchala. Po sprche som nechala na volno take 2-3 hodiny a na noc som znova zalepila. To som robila kazde 3-4 dni 😊

vieramikloskova
9. apr 2025

@6myska ďakujem 🥰 bojím sa toho ale musím sa to naučiť,zajtra je to 3 týžne,tak není to také čerstvé 😊 ale už to musím aj osprchovať 🤷 🤣 ďakujem 🥰

olise69
14. apr 2025

@vieramikloskova nepamätáte, za ako dlho sa vám odpisal MUDr. Totkovic na mail?

vieramikloskova
14. apr 2025

@olise69 týždeň 😊 hneď napíše termín kedy sa stretnete. Ja som čakala dlho 10 mesiace ale teraz asi sa toľko nečaká.

olise69
15. apr 2025

Rozhodli by ste sa rovnako? Haluxy si pestujem 20 rokov a táto nová metóda mi dodala viac odvahy.

vieramikloskova
15. apr 2025

@olise69 no ja som malá veľké bolestí,mne operoval aj klenbu.

olise69
15. apr 2025

@vieramikloskova ja už mám kladivkove prsty🤦

vieramikloskova
15. apr 2025

@olise69 štvrtok bude 4 týžne po operácii ,opuch je stále.

olise69
15. apr 2025

@vieramikloskova čo na to dr?

vieramikloskova
15. apr 2025

@olise69 kontrola 23.4. No čítam že opuch je dlho

6myska
15. apr 2025

@vieramikloskova opuch zacne viditelne padat hned, ked zacnes intenzivne rehabilitovat. No rataj take 4 mesiace celkovo od operacie, kym spadne uplne, aspon u mna to tak bolo pri oboch nohach

enya00
15. apr 2025

@6myska kedy ti to prosim ta zacalo? dcera sa mi stazuje na bolesti,ma tam aj suchu tvrdu kozu na tych miestach na chodidle.. je uz mozne, ze by jej to zacalo uz v tak skorom veku? ma 11 a vyzeraju tie nohy tak..k ortopedovi je objednana

6myska
15. apr 2025

@enya00 bohuzial presne v takom veku, od tych cca 10 r. datujeme zhorsovanie. Mala som aj take dlahy na noc, nosila som to x rokov a nepomohli vobec, zhorsovalo sa mi to stale. Pozrela by som sa aj na tvar topanok, ci nie su uzke voci sirke chodidla. Dnes je uz kopec informacii a viete jej pomoct aj spravnymi topankami🙂 u mna ale zohrala velku ulohu dedicnost, ja som mala haluxy zdedene

vieramikloskova
15. apr 2025

@6myska kedy sa ide na rehabka prosím

enya00
15. apr 2025

@6myska conversky nosi a ine nechce..barefot som jej ukazovala, ani pocut..su este nejake ine, ktore su siroke? tiez som neni nadsena obuvou, pritom ja ich milujem, ale ja mam uzku nohu a vidim, ze pre nu nie su vhodne a to ich nosi len necely rok, certa, asi to zacalo tymi topankami

6myska
15. apr 2025

@enya00 je velka pravdepodobnost, ze je to nimi, spicka sa zuzuje a prsty sa deformuju. Da sa vybrat vlozka z nich? Prirovnajte nohu a vlozku, uvidite ten nepomer a mozno mlada pochopi 😉prip. skuste obkreslit nohu na papier a topanku polozit na slapaj. Ja si prave robim velky prieskum, ake topanky si kupovat, potrebujem vymenit uplne vsetky, po operaciach mam nohu dlhsiu a prsty v spravnej polohe, takze bezne topanky mi uz tvarovo nevyhovuju, uz nedovolim prsty utlacat 🙈 zatial mam bf Froddo celorocky a teraz sa obzeram po platenkach alebo teniskach. Ceska znacka Anatomic je vraj taka dobra alternativa a pre zaciatocnikov v bf, cenovo super okolo 35 €, tak z tohto si nieco vyberiem na teraz, skuste pozriet 😉

Strana
z5