Aká je skúsenosť s operáciou haluxov v Šaci?
Ahojte boli ste niektorá poslednú dobu na operácii Haluxov v Saci ? Kto vám to robil a aká bola cena prosim vás ?🙂
@shima14 ja som termin riesila este v 2023, cize necakala som dlho. Na jednu nohu 3 mesiace a druhu 7 mesiacov od prvej operacie. Naraz mi nechcel urobit
@sili82 barle prvy tyzden. Pri prvej nohe som mala pooperacnu topanku 5,5 tyzdna a za 2-3 som mohla uplne bez bolesti ohnut nohu. Pri druhej nohe som mala pooperacnu 4 tyzdne a trvalo tak dalsie 4, kym som chodila bez problemov. Teda u mna tak 8 tyzdnov, kym to bolo uplne ok. Ked zhodis pooperacnu, obuvas svoje topanky a fungujes, lepsie ci horsie 🙂 Prva puchla viac, vela som ju musela mat vylozenu, pri druhej som po prvom tyzdni robila doma vsetko. Som este s malym doma, cize marodka sa ma netykala. Ak by som mala sedavu pracu, tak v principe hned viem pracovat, mozno prvy tyzden kvoli bolestiam vynechat, ale inak bez obmedzeni.
@6myska ahoj robili ti to lokálne alebo v celkovej anestezii?
@katika1811 v celkovej, spala som
@shima14 ja som čakala rok
@katika1811 ja som bola operovana dnes lokalka
@katika1811 600e je už
@vieramikloskova ďakujem a ako dlho si čakala na termín ? Ja by som to chcela absolvovať niekedy v januári tak neviem kedy je najlepšie mu pisat
@katika1811 ja som čakala rok ,už môžte písať ale január už môže stať 800e
@6myska dobrý 🥰 Ja som 4 dní po operácii,dnes som bola na kontrolu,ale dnes už mám aj bolestí viac keď dal dole obväz.
@6myska krásny večer a 😊 chcem sa opýtať ja som po operácii 3 týžne,noha je opuchnuta, bola som na kontrolu pán primár povedal môže sa noha aj sprchovať a samá si mám dávať pásky tejpovacie 🙈 ešte sú tam aj stehy že vraj samé vypadnú 🤷 zase kontrola o 2 týžne. Chcem len to povedať že není času sa o tom rozprávať z ním 🤣 neviem ani či si to po každom sprchovaní dáva nová páska.
@vieramikloskova ahoj, ano, samozrejme, pasky sa vzdy po odlepeni davaju nove. Ja som robila tak, ze tejpy som dala dole, v sprche som nohu normalne s gelom umyla a starou makkou zubnou kefkou som si celu tu kozu pod paskami jemne vysuchala. Po sprche som nechala na volno take 2-3 hodiny a na noc som znova zalepila. To som robila kazde 3-4 dni 😊
@6myska ďakujem 🥰 bojím sa toho ale musím sa to naučiť,zajtra je to 3 týžne,tak není to také čerstvé 😊 ale už to musím aj osprchovať 🤷 🤣 ďakujem 🥰
@vieramikloskova nepamätáte, za ako dlho sa vám odpisal MUDr. Totkovic na mail?
@olise69 týždeň 😊 hneď napíše termín kedy sa stretnete. Ja som čakala dlho 10 mesiace ale teraz asi sa toľko nečaká.
Rozhodli by ste sa rovnako? Haluxy si pestujem 20 rokov a táto nová metóda mi dodala viac odvahy.
@olise69 no ja som malá veľké bolestí,mne operoval aj klenbu.
@vieramikloskova ja už mám kladivkove prsty🤦
@olise69 štvrtok bude 4 týžne po operácii ,opuch je stále.
@vieramikloskova čo na to dr?
@olise69 kontrola 23.4. No čítam že opuch je dlho
@vieramikloskova opuch zacne viditelne padat hned, ked zacnes intenzivne rehabilitovat. No rataj take 4 mesiace celkovo od operacie, kym spadne uplne, aspon u mna to tak bolo pri oboch nohach
@enya00 bohuzial presne v takom veku, od tych cca 10 r. datujeme zhorsovanie. Mala som aj take dlahy na noc, nosila som to x rokov a nepomohli vobec, zhorsovalo sa mi to stale. Pozrela by som sa aj na tvar topanok, ci nie su uzke voci sirke chodidla. Dnes je uz kopec informacii a viete jej pomoct aj spravnymi topankami🙂 u mna ale zohrala velku ulohu dedicnost, ja som mala haluxy zdedene
@6myska kedy sa ide na rehabka prosím
@6myska conversky nosi a ine nechce..barefot som jej ukazovala, ani pocut..su este nejake ine, ktore su siroke? tiez som neni nadsena obuvou, pritom ja ich milujem, ale ja mam uzku nohu a vidim, ze pre nu nie su vhodne a to ich nosi len necely rok, certa, asi to zacalo tymi topankami
@enya00 je velka pravdepodobnost, ze je to nimi, spicka sa zuzuje a prsty sa deformuju. Da sa vybrat vlozka z nich? Prirovnajte nohu a vlozku, uvidite ten nepomer a mozno mlada pochopi 😉prip. skuste obkreslit nohu na papier a topanku polozit na slapaj. Ja si prave robim velky prieskum, ake topanky si kupovat, potrebujem vymenit uplne vsetky, po operaciach mam nohu dlhsiu a prsty v spravnej polohe, takze bezne topanky mi uz tvarovo nevyhovuju, uz nedovolim prsty utlacat 🙈 zatial mam bf Froddo celorocky a teraz sa obzeram po platenkach alebo teniskach. Ceska znacka Anatomic je vraj taka dobra alternativa a pre zaciatocnikov v bf, cenovo super okolo 35 €, tak z tohto si nieco vyberiem na teraz, skuste pozriet 😉

V septembri som bola u primara MUDr. Totkovica, operacia cez vikend 450 €, 10 € izba, potom su poplatky pri konzultacii 50 €, rtg 2 € a pooperacna topanka 60 €