icon

Ako by ste opísali život v Košiciach?

20. dec 2021

Ahojte, ceny nehnutelnosti v KE su neustale vyssie a vyssie. Paci sa vam zivot v KE alebo ak by ste si mali vybrat, kupili by sze nehnutelnost niekde v blizkosti mesta, alebo niekde inde na vychode?

83lenka83
20. dec 2021

Byvam blízko centra v dome a mame nejaké nehnutelnosti v starom meste. Poslednú sme kupili minulý rok. Oplati sa investovať do lokality. Nestratí na hodnote a dá sa super prenajímať.

barrilla
21. dec 2021

Neviem si predstaviť bývať ďalej na východ, kde je nezamestnanosť, 1-2 odborní lekári v odbore v meste, žiadne poriadne obchody, za všetkým cestovať... Tu máme veľký výber - v školstve až po VŠ, obchody od supermarketov, butiky, "stavebné", nemocnice, odborné ambulacie, častá doprava aj do prímestských časti, kultúra, kaviarne, proste môžeš si vybrať v každej oblasti života. A okrem toho mne sa tu páči.

mabenn
21. dec 2021

zivot v kosiciach? moznosti...kultura, obchody, historicke centrum, okolie vhodne na turistiku a relax, akcie, atmosfera mesta, pracovne prilezitosti...atd atd...nic ine ako kosice na vychode ani na slovensku nenajdes

ma77
Autor odpoveď zmazal
jackie_1992
12. jan 2022

Ahoj, téma je síce pár týždňov staršia, ale napíšem, keďže som rodena košičanka, keď som mala štrnásť odsťahovali sme sa do okolia a od 20 žijem v ba. Košice si za posledné roky v mnohom prilepšili. Prekvapil ma mestský život. Množstvo terás, kaviarni, vynikajúcich reštaurácii, obchodov. Čo sa týka kín a divadiel, galérii, nie je to nič moc. Na Bratislavu v tomto Košice zatiaľ nemajú. Tiež vidím ako nevýhodu cigánov a žobrákov. Zakaždým má sokne, keď odparkujeme pri nákupnom centre a už sa na nás lepí ciganca a v centre pýta peniaze nejaký asocial. Toto v ba nie je. Centrum je v KE ale prehľadnejšie, je tu pekne korzo, park, v parku ihrisko. Ja osobne, kebyže sa mám sťahovať do KE, buď volím centrum a širšie centrum alebo okolie niekde v lesoch. Lebo aj vzduch v okolí nie je veľmi čistý kvôli zeleziarnam. Smer veľká ida. Nám sa hrozne páči lokalita sokol a zvažujeme že sa odstahujeme. Láka nás čerstvý zdravý vzduch, dobrá voda a ticho. Len nás odrádza to čo som už opísala, plus ešte, že v KE nie je toľko zdravotníckych špecializovaných centier, dostatok lekárov ktorý fungujú aj na webe a objednávajú má čas.