icon

Ako sa socializovať ako introvert v Košiciach?

5. júl 2025

Pekny den, prichadzam si po radu, ale vopred upozornujem, ze moja situacia je komplikovana. Zial rokmi sa stala taka vec, ze som zostala sama. Tzn. aktualne nemam partnera, ani rodicov, rodinu apd. Som velmi introvertny typ a nesportujem, ani nepestujem turistiku, zvieratka nehrozia.

Neviem sa socializovat od mladosti, nie som ten typ. Kamaratov zial uz nemam, odisli, nase cesty sa nejako rozdelili, niekde som to ukoncila ja, kedze nase hodnoty sa dramaticky oddelili.

Som zena v zrelsom veku, necitim sa dobre na kupaliskach, koncertoch, diskotekach, skupinovych aktivitach apd, typicky introvert.

Po veceroch nikam nechodim. Som K.O z prace, cize pridem domov, sprcha, telka, cajik a spanok.

Vikendy mam nakupovanie, upratovanie, cintorin, prechadzka sama, oddych, spanok.

Nie, netuzim po dovolenkach, ani po extremnych vyletoch - necestujem rada, som rada celkom doma.

Len mi chyba mat niekoho, s kym by som sa mohla porozpravat a stretnut a aj zasmiat.
Som asi komplikovany druh - lebo nepijem, nefajcim, kavu pijem iba bezkofeinovu, cize zabava so mnou nie je asi.

Mesto - KOSICE. Je tu niekto podobneho zamerania ako ja? Dakujem.
Co mame robit my introverti?

Strana
z3
gabika8152
Autor odpoveď zmazal
bu_bu_bubak
6. júl 2025

@autor

Nic si z toho nerob, na tvojom mieste by som pocuval tie rady ktore ti dava reanda.

Introvertov existuje niekolko typov cize si treba nastudovat tzv. "Star model" aby si vedela kde sa na spektre introvertov nachadzas.

Vobec si nemyslim, ze je s tebou cosi v neporiadku. Hoci existuju spolocenski introverti, vacsina introvertov skutocne su viac "domasedi".

Rozdiel medzi introvertom a extrovertom je, ze introvert ta nebude presviedcat, ze je problem s domasedmi pretoze to je oblubena cinnost introvertov.

Aj do prace treba chodit aj na nakupy aby clovek neumrel od hladu a to su vsetko aktivity ktore zvladne kazdy introvert.

Ja travim vacsinu casu doma alebo solo aktivitami pretoze tak mi to vyhovuje. Ak sa tu niekto pohorsuje, ze introverti nie su domasedi tak to nie su introverti, ale extroverti ktori si myslia, ze 3h stravene nad knizkou z nich robi introvertov 🤣.

Those are rookie numbers, you gotta pump those numbers up.

gabikaintrovert
Autor odpoveď zmazal
gabikaintrovert
Autor odpoveď zmazal
laurinka27
6. júl 2025

Hej, vlastne sme tu vsetci extroverti - z dôvodu, lebo chceme v zivote aj nieco zazit, vystavovat sa rôznym vnemom, objavovat moznosti ake nam svet ponuka mimo gauca v obyvacke. 🤣

bu_bu_bubak
6. júl 2025
@laurinka27

Hej, vlastne sme tu vsetci extroverti - z dôvodu, lebo chceme v zivote aj nieco zazit, vystavovat sa rôznym vnemom, objavovat moznosti ake nam svet ponuka mimo gauca v obyvacke. 🤣

@laurinka27

Ved to je v poriadku, len je podstatne respektovat, ze sme vsetci ini. Ja by som tiez nekritizoval workoholika, ze nie je schopny venovat cas cosi inemu nez praci.

Kazdy rad travi cas po svojom. Ja tu nevidim introvertov, ze by tu kritizovali extrovertov, ze nedokazu ani 5 minut obsediet. Aj keby bol ktosi couch potato, je to uplne v pohode pokial mu to vyhovuje.

Ja tiez nechapem ako niekto nemoze mat rad psy ale neberiem to ako dovod na kritiku. Vsetko je vec preferencii.

margareta15
9. júl 2025

@anonym_autor môžeš mi napísať, ak chceš.

maryve
12. júl 2025

Ahojky, skus mi napisat spravu, budem rada. Maj sa 🙃

ghost2323
13. júl 2025

@anonym_autor ahoj, mám pocit, že viem ako sa citiš, z nejakej časti to sedí aj na mňa, ak chceš, ozvi sa mi

anonym_5c76d7
13. júl 2025

Je mi naozaj ľúto každej, ktorá tejto osobe uverila.

Strana
z3