icon

Auto

larovnik
Dnes o 17:33

Dobrý deň, mamičky.
Skúsim šťastie a možno sa nájde niekto s dobrým srdcom. Manželova dcéra bude mať čoskoro 18 rokov a veľmi by som jej chcela dopriať auto ako darček do dospelosti. Žiaľ, momentálne si kúpu auta nemôžeme dovoliť.
Preto sa chcem opýtať, či by niekto nemal staršie, ale pojazdné auto, ktoré už nepoužíva a len mu zavadzia, a bol by ochotný ho darovať. Viem, že je to veľká prosba, ale za opýtanie nič nedám.
Ak by sa našiel niekto ochotný pomôcť, budeme vám veľmi vďační. Ďakujem každému, kto si môj príspevok prečítal alebo ho posunie ďalej.

anonym_e63bee
Dnes o 17:38

A na benzin/naftu, opravy, poplatky, tech.kontroly, letne/zimne pneu uz budete mat???🤔

anonym_fd0490
Dnes o 17:52

Ak ti niekto daruje auto, ak bude nepojazdné, vhodné max na súčiastky. Ja som z KE a za dobrú cenu pre teba 12k, ti predám skoro nové auto do mesta, 10 000 km, servisované v servise, zimné letné pmeu, kompletná servisná história, platná záruka.

larovnik
autor
Dnes o 17:54
@anonym_e63bee

A na benzin/naftu, opravy, poplatky, tech.kontroly, letne/zimne pneu uz budete mat???🤔

@anonym_e63bee Áno, s tým počítame. Problém je momentálne len kúpa auta, nie jeho prevádzka. Manželova dcéra chodí na brigádu, takže aj ona sa bude podieľať na nákladoch spojených s prevádzkou auta.

larovnik
autor
Dnes o 17:56
@anonym_fd0490

Ak ti niekto daruje auto, ak bude nepojazdné, vhodné max na súčiastky. Ja som z KE a za dobrú cenu pre teba 12k, ti predám skoro nové auto do mesta, 10 000 km, servisované v servise, zimné letné pmeu, kompletná servisná história, platná záruka.

@anonym_fd0490
Ďakujem za ponuku. Môžem sa spýtať, akú cenu si zaň predstavujete? Momentálne síce nemáme rozpočet na kúpu auta, ale zaujíma ma to.

anonym_ca7d3c

Take auto by som nezobrala, preboha ak niekomu len tak stoji auto, ktore este daruje asi nebude uplne bezpecne a na automechanikovi sa slecna nedoplati.

anonym_fd0490
@larovnik

@anonym_fd0490
Ďakujem za ponuku. Môžem sa spýtať, akú cenu si zaň predstavujete? Momentálne síce nemáme rozpočet na kúpu auta, ale zaujíma ma to.

@larovnik písala som to v príspevku - 12k.

adelusha
Dnes o 17:58
@larovnik

@anonym_e63bee Áno, s tým počítame. Problém je momentálne len kúpa auta, nie jeho prevádzka. Manželova dcéra chodí na brigádu, takže aj ona sa bude podieľať na nákladoch spojených s prevádzkou auta.

@larovnik len tak zo zvedavosti, ta manzelova dcera byva s vami v KE? Lebo ak ano, urcite je pre nu zatial vyhodnejsie jazdit za studentske ceny vozidlami MHD, nez platit parkovne v centre mesta 🤔

anonym_e63bee
Dnes o 18:00

Tak mozno jej treba vysvetlit, ze zivot je tazky a nic nepada same z neba. Netreba detom dat vsetko, co si hned zmyslia.

anonym_ddca0b
Dnes o 18:05

@larovnik no my na auto aj máme, ale teda naše deti nedostali na 18. narodeniny auto

larovnik
autor
Dnes o 18:07
@anonym_e63bee

Tak mozno jej treba vysvetlit, ze zivot je tazky a nic nepada same z neba. Netreba detom dat vsetko, co si hned zmyslia.

@anonym_e63bee Ďakujem za váš názor. Auto si nevymyslela ani ho nevyžaduje. Bol to môj nápad skúsiť sa opýtať, či niekto nemá staršie pojazdné auto, ktoré už nevyužíva. Ak sa nikto nenájde, svet sa nezrúti. Za opýtanie nič nedám.

larovnik
autor
Dnes o 18:08
@anonym_ddca0b

@larovnik no my na auto aj máme, ale teda naše deti nedostali na 18. narodeniny auto

@anonym_ddca0b To je úplne v poriadku, každý rodič má iné možnosti a rozhoduje sa podľa seba. Ja nikoho nepresviedčam ani nič nevyžadujem. Len som skúsila, či sa nenájde niekto, kto má staršie pojazdné auto, ktoré už nevyužíva.

tundra
Dnes o 18:12
@larovnik

@anonym_ddca0b To je úplne v poriadku, každý rodič má iné možnosti a rozhoduje sa podľa seba. Ja nikoho nepresviedčam ani nič nevyžadujem. Len som skúsila, či sa nenájde niekto, kto má staršie pojazdné auto, ktoré už nevyužíva.

anonym_08312e
Dnes o 18:12

Ty si si vazne myslela, ze ti niekto daruje auto? 😆😆😆🤦‍♀️

anonym_caa82a
Dnes o 18:13

My sme synovi nechali nase 3tie auto,ten ho predal a kupil si podla seba a svojho vkusu.Take ake chcel on.Nemal ani 18nast.O 2m bude bude mat 18,to uz nedostane nic,aj ked sa stale pyta,co dostane.Takze,treba dcere vysvetlit,ze ked na to neni,tak proste neni,ale nech jazdi hlavne na vasom aute.Nech si zrucnosti rozvija,lebo sa potom bude bat jazdit.
Nas syn chodi s nami vsade,jazdi len on a od 18 uz bude uplne sam.

anonym_fac621
Dnes o 18:14
@anonym_08312e

@anonym_08312e ľudská hlúposť a drzosť nemá medze. Tiež pozerám že na 18tku auto. To nedostane ani moje dieťa keď skončí medicínu.

anonym_ddca0b
Dnes o 18:14
@larovnik

@anonym_e63bee Ďakujem za váš názor. Auto si nevymyslela ani ho nevyžaduje. Bol to môj nápad skúsiť sa opýtať, či niekto nemá staršie pojazdné auto, ktoré už nevyužíva. Ak sa nikto nenájde, svet sa nezrúti. Za opýtanie nič nedám.

@larovnik si milá, že myslíš na manželovu dcéru. Obzvlášť v tvojom veku. Manžel ma koľko rokov?

biba_18
Dnes o 18:15
@anonym_ca7d3c

Take auto by som nezobrala, preboha ak niekomu len tak stoji auto, ktore este daruje asi nebude uplne bezpecne a na automechanikovi sa slecna nedoplati.

@anonym_ca7d3c mne napríklad len tak stojí uto. zdedila som po bratovi 😏

anonym_ca7d3c
Dnes o 18:17
@biba_18

@anonym_ca7d3c mne napríklad len tak stojí uto. zdedila som po bratovi 😏

@biba_18 a chces ho darovat? Lebo ta moja veta tam pokracuje este dalej. Keby mne len tak stalo auto tak urcite ho nedarujem pokial by bolo nadalej pojazdne ale predam ho za primeranu cenu.

biba_18
Dnes o 18:19
@anonym_ca7d3c

@biba_18 a chces ho darovat? Lebo ta moja veta tam pokracuje este dalej. Keby mne len tak stalo auto tak urcite ho nedarujem pokial by bolo nadalej pojazdne ale predam ho za primeranu cenu.

@anonym_ca7d3c myslím že primeraná cena bude 200€. ak by sa nenašiel kupec, aj by som ho darovala. je to zatiaľ hypotetické, musia mi od neho prísť papiere

anonym_a57643
Dnes o 18:20

Wtf? To ti neni blbe pytat? Akoze, dokazem pochopit cokolvek, ale pytat, ci niekto nedaruje auto, aby som ho mohla dat niekomu na 18tku... preco?
Inak, uz kebyze chcem darovat dietatu na 18tku auto, dam mu aspon take, aby co najdlhsiu dobu nemusel riesit s tym autom nejake problemy a ktore by bolo aspon ako-tak bezpecne. Hadam si nemyslis, ze niekto len tak daruje auto, ktore je v dobrom stave.

anonym_ca7d3c
Dnes o 18:20
@biba_18

@anonym_ca7d3c myslím že primeraná cena bude 200€. ak by sa nenašiel kupec, aj by som ho darovala. je to zatiaľ hypotetické, musia mi od neho prísť papiere

@biba_18 tak auto s primeranou cenou 200€ velmi v dobrom stave urcite nebude, najma nie bezpecne pre zacinajucu vodicku.

larovnik
autor
Dnes o 18:21
@anonym_08312e

@anonym_08312e Nečakala som, že mi ho niekto musí darovať. Len som sa slušne opýtala. Sú ľudia, ktorí občas darujú veci, ktoré už nepotrebujú, namiesto toho, aby ich nechali stáť alebo dali zošrotovať. Ak sa nikto nenájde, je to úplne v poriadku.

larovnik
autor
Dnes o 18:25
@anonym_a57643

Wtf? To ti neni blbe pytat? Akoze, dokazem pochopit cokolvek, ale pytat, ci niekto nedaruje auto, aby som ho mohla dat niekomu na 18tku... preco?
Inak, uz kebyze chcem darovat dietatu na 18tku auto, dam mu aspon take, aby co najdlhsiu dobu nemusel riesit s tym autom nejake problemy a ktore by bolo aspon ako-tak bezpecne. Hadam si nemyslis, ze niekto len tak daruje auto, ktore je v dobrom stave.

@anonym_a57643
Nie, nie je mi to trápne. Nikomu nič nekážem ani nič nevyžadujem, iba som sa slušne opýtala. Viem, že šanca je malá, ale existujú ľudia, ktorí radšej darujú staršie pojazdné auto niekomu, kto ho využije, než aby im stálo alebo išlo na šrot.
A áno, bezpečnosť je pre nás dôležitá. Preto som písala, že hľadáme pojazdné auto, nie vrak. Ak sa nikto nenájde, budeme to riešiť inak. Za opýtanie som nič nedala.

biba_18
@anonym_ca7d3c

@biba_18 tak auto s primeranou cenou 200€ velmi v dobrom stave urcite nebude, najma nie bezpecne pre zacinajucu vodicku.

@anonym_ca7d3c neviem čo by malo byť nebezpečné na aute, ktoré jazdil dospelý chlap, nie žiadne decko. pre mňa je to primeraná cena. neviem koľko stojí a ani ma to nezaujíma. nechcela by som na tom zarábať práve kvôli tomu že nie je moje 🤷‍♀️

anonym_e63bee
@anonym_ca7d3c

@anonym_ca7d3c My sme kedysi predavali stareho Golfa za par supov, uz bol zrely na odpis. Ale typek, co to kupil, sa vyznal v autach a sam si to opravil a dodnes na nom jazdi. Lenze jemu sa to oplatilo. Ak si to ma tato slecna platit dakde v servise, tak sa to vobec neoplati. Prefoze budme realisti, kto da dobre auto zadarmo?

larovnik
autor
Dnes o 18:26
@anonym_ddca0b

@larovnik si milá, že myslíš na manželovu dcéru. Obzvlášť v tvojom veku. Manžel ma koľko rokov?

@anonym_ddca0b Ďakujem za milé slová. Beriem ju ako súčasť rodiny a preto som na ňu myslela. Ja mam už 26 a manžel má 43

anonym_fac621
Dnes o 18:27
@larovnik

@anonym_ddca0b Ďakujem za milé slová. Beriem ju ako súčasť rodiny a preto som na ňu myslela. Ja mam už 26 a manžel má 43

@larovnik 26 ? to choďte s tou 18 r slečnou - tvojou dcérou , radšej na disco, alebo do baru a oslávte to. Deda nechaj doma.

anonym_ca7d3c
Dnes o 18:34
@biba_18

@anonym_ca7d3c neviem čo by malo byť nebezpečné na aute, ktoré jazdil dospelý chlap, nie žiadne decko. pre mňa je to primeraná cena. neviem koľko stojí a ani ma to nezaujíma. nechcela by som na tom zarábať práve kvôli tomu že nie je moje 🤷‍♀️

@biba_18 vidno, ze sa do aut nevyznas. Bezne ludia jazdia auta ktore STK prechadzaju cez znamosti lebo inak by ani nepresli a nehovorim len o jednom aute a jednej STK vynimke na dane auto. Znama maju autoservis s manzelom uz 30rokov, pred par rokmi sa snazili predat auto za 3k a sama sa nie raz vyjadrila, ze sa neciti uplne bezpnecne ked v nom jazdi pretoze nebolo vo velmi vyhovujucom stave a ked ti to povie spolumajitelka autoservisu asi na tom nieco bude. Nehovorim, ze aj tvoje bude v takom stave ale povedzme si uprimne ziadne auto v dnesnej dobe nema primeranu cenu 200€ alebo ako dar cudzej zene. Este keby vramci rodiny alebo po znamostiach ale kupit auto od niekoho cudzieho za 200€ a neskor si donho sadnut je za mna hazard s vlastnym zivotom.