icon

Ceny a skúsenosti s klímami v Košiciach

klar25
15. apr 2025

Ahojte, chceme klímu na leto, na terase a rozmýšľam ktorú firmu, všetky majú dobré recenzie na internete.. máte skúsenosti s nejakou firmou? Prípadne aj cenu viete povedať približne koľko stoja klímy aj s montážou? Ďakujem

katka963
17. apr 2025

@klar25 My sme si tiež dávali tento rok klímu, išli sme na základe recenzií a zvolili sme firmu Klimair. Za mňa maximálna spokojnosť, od prvého telefonátu až po finále. Nemám im absolútne čo vytknúť. Len taká maličká poznámka odomňa, my sme to riešili už v januári a vyhotovenie bolo cca prelom február/marec. Pán majiteľ mi vtedy povedal, že čím bližšie k letu, tým sa vyhotovenie predlžuje, pretože záujem narastá, veľa práce atď atď. Tuším sme spomínali aj to, že ak by sme to riešili napr. v júni už ju v lete ani mať namontovanú nebudeme. Čiže čím skôr, tým lepšie 🙂 cenovo záleží od typu, spravia vám ale cenovú ponuku, my sme platili nejak okolo 1200€ za komplet všetko. Máme bezprievanovú kvôli našej malej dcérke 🙂

klar25
autor
18. apr 2025

@katka963 super.. presne ich mám v zozname firiem nad ktorými som uvažovala.. a to že taká klíma existuje som ani nevedela, má sa nám narodiť koncom leta bábätko a keďže v lete sa v našom byte nedá žiť, je toto jediné riešenie.. ďakujem pekne, hneď po sviatkoch im volám 😊

katka963
18. apr 2025

@klar25 za máličko 🙂 možno bude ťažšie dovolať sa pánovi majiteľovi, kvôli vyťaženosti, viem, že aj manžel sa pár krát nedovolal, ale treba skúšať.... To som inak ani ja netušila, že taká existuje 😀 len pri obhliadke v byte, keď videl pán majiteľ, že nám tu behá ročný drobec, tak on nám navrhol túto možnosť. Potom aj pracovníci, keď ju boli montovať, tak všetko za sebou upratali, ale že komplet všetko, ja som prstom nepohla, dokonca sa mi ponúkli, že aj veci ak nejaké potrebujem popresúvať na pôvodné miesto, že so všetkým mi pomôžu. Za mňa ozaj nemám krivého slova na nich 🙂

luckabambulka
18. apr 2025

@katka963 Dobry vecer, mozem sa prosim opytat? My totizto uz klimu na zapadnej strane mame v 2 izbach. Mysleli sme, ze na vychod nebude treba, no je to neznesitelne hlavne ak je dlhsie horuco a panely sa nahreju. Doposial sme ju neriesili pretoze ta konkretna miestnost je spalna a jedine mozne miesto je nad postel. Z vasich doterajsich skusenosti s bezprievanovou klimatizaciou - myslite, ze by pod nou nebolo citit padat studeny vzduch a vanok? Este ak smiem, v cene 1200eur mate 1 vonkajsia + 1 vnutorna jednotka? Aku znacku ste zvolili? Totizto nasa klima je od ProfiChlad a tato firma sa cenovo pohybuje v inej dimenzii. Minule leto sme za servis a zlozenie +spatnu montaz a male upravy kvoli zateplovaniu dali 500eur z coho sme boli velmi nemilo prekvapeni.

katka963
18. apr 2025

@luckabambulka Dobrý večer, fúha, no ono cítiť v tom veľký rozdiel, keď zapneme ten modul bezprievanového chladenia a len klasického, len nikdy som nestála ešte priamo pod tým, že ako to je práve tam. My zhodou okolností máme priamo pod klímou klietku s papagájom a bolo nám odporúčané mu urobiť striešku, alebo niečím zvrchu prekryť klietku, aby to priamo nedostával zvrchu. Čiže cítiť to asi aj pri bezprievanovej v nejakom rozsahu, aj keď menšom ale asi to cítiť.... A áno, v tej cene je 1 vonkajšia a 1 vnútorná jednotka, ešte aby som dodala bolo to cenové rozmedzie 1200€ - 1300€, tuším 1250€, musela by som pozrieť faktúru, preto som napísala, že orientačne 1200€...a značka klímy je Aux. 🙂

luckabambulka
18. apr 2025

@katka963 Dakujem pekne za rychlu odpoved!

katka963
18. apr 2025

@luckabambulka rado sa stalo 🙂

matrix44
3. jún 2025

Ahojte, máte niekto skúsenosť aj s inou firmou v Košiciach? Napr. al-klima.sk? Ďakujem Vám

anonym_cb912b
10. nov 2025
@matrix44

Ahojte, máte niekto skúsenosť aj s inou firmou v Košiciach? Napr. al-klima.sk? Ďakujem Vám

@matrix44 CHLADOR, sú to prijemne chlapci, do 3 hodin im trvala montáž. Pekne po prichode všetko pozakryvali z foliami a kartonom, aj popratali za sebou. Bol u nas pán aj na obhliadku, všetko navrhol, značku, vykon, umiestnenie jednotiek, montáž sme mali realizovanu do tyždňa. Klimu máme Gree, velka spokojnosť, tichučka je