Chceli by ste žiť v Košiciach?
Vyhody a nevyhody? Dobre a zle lokality?
Žijem v KE od VS, predtým Prešov. Kosice majú dlhodobo najhoršiu kvalitu ovzdušia zo všetkých miest v SR, kvôli USS. Je to cítiť. Takmer všetci rodeni Košičania ktorých poznám sú alergici. Avšak mam tu prácu a zázemie, ináč by som sa asi odsťahovala (ak by som vyhrala v sportke). Ale pokiaľ ide o mesto ako také, je fajn, kultúra,atmosféra super. A ta doprava- ak nejdeš do centra v špičke 7-9.00, dá sa napr. z Tahanoviec dostať dole za 11 minút (zrýchlený spoj 51). Ostatne cca 15 minút. Za mňa sú Ťaháky fajn sídlisko.
Všetko super a teraz kúsok z iného súdka.
- totálne dementné vedenie mesta, nie len teraz ale aj predtým
- pre šport sa nespravilo NIČ ... pardón, nejakým zázrakom sa postavil futbalový štadión, ale nie je dokončený. Inak NIČ, žiadna poriadna hala, ihrisko. Bazén? zabudni ! ... V Košiciach napríklad nie je kúpalisko s tobogánom, sila že? Preto všetci chodia sa kúpať inde - čo majú prachy 170km Tatralandia, Besenova a normalni ludia smer Madarsko, kde za 1/3 vstupne ako u nas dostanes viac muziky a je to blizsie. Kosice kupaliska OK, ale u naozaj tam chodi dost ciganov a to je sila ... napr. dost medialozovane - https://www1.pluska.sk/regiony/vychodne-slovens... / no sla by si tam s detmi sa kupat? vedla Teba cigosi v spodnom pradle ... Dakujem, nie.
- cyklochodniky ZIADNE .... jedine take, ze na chodnik namalovali zelene ciary. Cest vynimkam - napr. ukazka: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22986567/cykloch...
- mohla tu byt olympiada mladeze, nieco by sa postavilo ... ale Rasi/Polacek to spolu odyebali a peniaze sli pekne do Bystrice - to suvisi s prvym odstavcom
- MHD, no, minule som siel v buse a bol som prijemne prekvapeny, klima sla, ale inak sa ludia dost stazuju. Hlavne tie elektricky su fail, ale to bol Rasiho sukromny biznis, ked sa kupili akoze nove elektricky, ale boli to take smiesne, ci ako to mam napisat ... + posledna aktualna vec bol mega fail, mohli tu byt krasne moderne elektricky ALE, citaj: https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/622602-...
- inak suhlasim, uz to tu bolo, tie ceny nehnutelnosti su choré, lepsie slovo nepasuje ... Ludia co dostali byty zdarma, alebo za 20 000 Kcs ich teraz predavaju za 200 000eur a podobne ...
- inak okolo je les, to je fajn, aj na bicykle, taky Bankov, Jahodna, Klatov, Lajoska a podobne, to je paradka ...
- Borovicovy haj, krasne miesto na Popradskej, snad vydrzi a nevyrastu tam panelaky
- strasne malo sa v Ke stavia ... minule som cital, ze v nejakej Trnave, ci Dunajskej Strede sa postavilo viac novych bytov a to su dediny voci KE ... bez urazky.
- namestie velmi pekne, ale to je jedna ulica, co viac? ale na pivko vecer, hej, pohodka alebo sa len tak prejst
- doprava v meste je katastrofa, ale snad tie dialnice okolo mesta postavia, dokocia, bude to lepsie.
- este mozem spomenut dane, Polacek ich dvihol asi o 200%, proste brutal a chodniky rozyebane ...
- inak sidliska pekne, velke, ale na terase ziadne kupalisko, KVP to iste. Jedine Jazero, tam je jazero, ale tiez cigossi, aj ked sa to tam riesi, citaj: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22973512/kupanie...
- US STeel zamestnava, ale ovzdusie dost negativne ovplyvnuje
---
Dalo by sa pisat dlhsie, to len take co ma napadlo hned 🙂
Keby nieco, kludne sa spytaj.
nie nechcela. zila som tam 10 rokov. smradlave mesto a vypary z USS. ludia su velmi velmi zli,drzi a myslia si, ze su majstri sveta. cigani na kazdom kroku a otravuju. a hlavne ze ta vsetka zelen co je v Ke bude vyplnena budovami to Vam nikto nepovie.
@bobik87 trošku to s dovolením upresnim..ussteel momentálne prechádza procesom dekarbonizacie (investuju do toho tuším miliardu), kde sa významne zníži dopad na.prostredie a znečistené ovzdušie býva namerané v okolí steelu (dedina Malá Ida), nie plošne v KE. Väčšina zo steelu fúka na maďarov.
Sme rodení v KE a nie, nie sme nikto alergici, ani nikto v mojej širšej rodine.
@voucher áno, vedenie je momentálne veľmi slabucke, v októbri je priestor zmeniť to.
Nie som síce rodená Košičanka, ale zila som tam 17 rokov, odsťahovala sa len kvôli vydaju.
Milovala som to mesto, stále mi chýba, možno aj taka nostalgia. Ale skutočne som tam bola veľmi spokojná.
Žila som v podnájme na Jazere, fajn lokalita, a potom som kúpila vlastný byt na Terase.
Za mňa je to najlepšie sídlisko, blízko všade, ešte potom aj KVP je super.
Vietor mi trochu vadil spočiatku, ale zvykla som si
Keby bolo len na mne, vrátila by som sa
@bambulka814 mas pravdu, ale obavam sa ze Kosice su zakliate. Polacek nic poriadne nedokazal, Rasi pred nim to iste, jedine aspon tie elektricky, trate sa dali kusok dokopy. A peniaze boli, bol priamo napojeny na vladu, na Fica, ale aj tak nic. Ekologicke a tiche trolejbusy sa uplne odyebali, proste chore veci. Uvidime koho ludia zvolia teraz a ci sa nieco zmeni (k lepsiemu) alebo to bude zasa len pokracovanie tohto co sa deje v tomto meste uz nazaj dlhe roky. Nadej umiera posledna. Napriklad som videl nejake reklamne videa jedneho z kandidatov, ktory sluboval, ze tie dane, ktore Polacek tak brutalne dvihol, znizi ... ale tomu verim tak na 1% aby niekto toto spravil ...
Prišla som do Košíc kvôli škole, zostala som kvôli manželovi (rodený Košičan). Mesto pekné, zvykla som si, ale stále ľutujem, že sme odtiaľto neodišli do Prahy, keď sme mali možnosť. Ja stále dúfam, že sa odtiaľto pohneme preč.
@voucher kvôli manželovi. Ja som tam dostala dobrú pracovnú ponuku pôvodne s podmienkou presťahovania, ale manžel odísť nechcel, tak mi nakoniec povolili prácu na remote zo Slovenska. Netvrdím, žiť v Košiciach s pražským platom bolo super, ale vždy keď som tam chodila na služobky, uvedomila som si ten priepastný rozdiel medzi Slovenskom a Českom. Prahou a Košicami. Snáď teda v budúcnosti aj keď to už budr o čosi ťažšie, keďže máme dieťa.
@adkamladka práveže ani vtedy nie je dobrý vietor... bolo tak koncom júla začiatkom augusta... ten vietor bol otras... človek rozohriaty, vyjde von a ten vietor :(
Dobre sa tu zije, zijem tu cely zivot, teda je to ‘moje’ mesto a v podstate som si presla skoro vsetky mestske casti. Neexistuje tu ziadna zla stvrt (Lunik 9 je o inom), vsetko ma svoje pre a proti. Tahanovce ludia hejtia a pritom som tam zila dlhe roky a zilo sa mi super. Tie ranne zapchy su nic oproti stavom napr. v BA a podobne. A tykaju sa len casov medzi siedmou a povedzme osmou, ak chodis do prace inokedy, ani su nevsimnes, podobne ako ja. Inak mesto ma samozrejme aj vela chyb, ale to mas tak vsade, dokonalost je iluzia. Na slovenske standardy sa tu ale zije prijemne.
zijem tu a toto mesto ma uz nenaplna, chcela by som zit inde, ale kazdy mame inu predstavu o zivote, niekto z malej dedinky by tu bol mozno spokojny

Ja som v Košiciach vyrástla, ale bohužiaľ už 5 rokov žijem v Trnave a ľutujem. Košice sú krásne mesto, je tu jednoznačne bohaté vyžitie vo všetkých sférach. Myslím, že je vhodné pre jednotlivca ako aj rodiny s deťmi. Toľko akcií a miest, ktoré tu navštevujeme, keď prídeme za rodinou napr v Trnave nenájdeš. Co sa týka sídlisk, do 16 som žila na KVP, super lokalita, blízko do mesta a ozaj veľké množstvo spojov a ciest. Potom sme sa presťahovali na Pereš, tiež super len musí mať človek auto. Vyhla by som sa určite Tahanovciam a Jazeru skrz blbej dopravy a vecnych zapch.