icon

Čo očakávať pri odbere vajíčok a stimulácii IVF?

jone228
17. aug 2026

Ahojte, som v stimulácii pred ivf v HELIOS KE, cca o týždeň ma čaká odber vajíčok. Trošku sa obávam toho odberu, mali ste po ňom veľké bolesti?? Po akom čase po odbere ste vedeli normálne fungovať??
Tiež sa obávam, či nedostanem po ňom OHSS, hyperstimulačný syndróm...ak áno, ako sa to potom rieši??

Čo sa týka injekcií, pichám si decapeptyl, meriofert a fraxiparine...už mám z toho dosť dopichané brucho, ktoré ma štípe, páli...neviem ako vydržím ešte ďalší týždeň pichať toľko injekcií. 🙄
Okrem toho nonstop bolesti hlavy, skúšala som brať paralen ale veľmi mi to nepomáha.

stellarstar
17. aug 2026

@jone228 pichať môžeš aj to stehna a meniť miesta v pichať dookola.
Ja som po odbere nič necítila nemala bolesti normálne som fungovala

parvinka0001
17. aug 2026

Mala som ohss prvé to bolo neskutočne hrozne . Ja som nevedela žiť ,brucho ako tehotná s dvojkami . Druhé ivf už to bolo o kúsok lepšie ale tehotenstvo ďalšia katastrofa . Ja som pichala len do brucha ,do stehna som sa neodvážila . Celé tehotenstvo ešte fraxiparin

jone228
autor
17. aug 2026
@parvinka0001

Mala som ohss prvé to bolo neskutočne hrozne . Ja som nevedela žiť ,brucho ako tehotná s dvojkami . Druhé ivf už to bolo o kúsok lepšie ale tehotenstvo ďalšia katastrofa . Ja som pichala len do brucha ,do stehna som sa neodvážila . Celé tehotenstvo ešte fraxiparin

@parvinka0001 No bojím sa toho odberu...a kolko vajicok odobrali?? Ja si zatial picham 150 IU meriofert, zatial mi davku nezvysovali a dufam, ze ani nezvysia. Snazim sa pit vela tekutin a jest bielkoviny.

jone228
autor
17. aug 2026
@stellarstar

@jone228 pichať môžeš aj to stehna a meniť miesta v pichať dookola.
Ja som po odbere nič necítila nemala bolesti normálne som fungovala

@stellarstar A kolko vajicok odobrali? Tak asi je to individualne, niekto ma velke bolesti a niekto vobec. 🤷‍♀️ Do stehna sa bojim pichat....aj brucho uz mam riadne dopichane aj s modrinkami. Niektore miesta tvrde, ze tam ani nevpichnem injekciu tak musim hladat ine miesto.

parvinka0001
18. aug 2026
@jone228

@parvinka0001 No bojím sa toho odberu...a kolko vajicok odobrali?? Ja si zatial picham 150 IU meriofert, zatial mi davku nezvysovali a dufam, ze ani nezvysia. Snazim sa pit vela tekutin a jest bielkoviny.

@jone228 prvé ivf 28 ,druhé 23

stellarstar
18. aug 2026
@jone228

@stellarstar A kolko vajicok odobrali? Tak asi je to individualne, niekto ma velke bolesti a niekto vobec. 🤷‍♀️ Do stehna sa bojim pichat....aj brucho uz mam riadne dopichane aj s modrinkami. Niektore miesta tvrde, ze tam ani nevpichnem injekciu tak musim hladat ine miesto.

@jone228 tak práve preto treba do stehna a čoho sa bojíš? 1x sme mali len 3 a druhý krát sme mali 12