icon

Čo robiť, ak neviete nájsť logopéda v Košiciach?

13. mar 2026

To je o šťastí sa tu kontaktovat s logopedom? Do PO, HE, som sa dovolala hneď, vždy mily hlas. Ale naše ke? Mesiac už skúšam či ráno alebo poobede, tak v polovici som zanechala aj smsku. Nikdy nemám stastie. A keď, dostanem tu automatickú odpoved “teraz nemôžem hovoriť” formou sms. Tlačia na mna v dcérinej skolke a ja naozaj odmietam cestovat niekam 30 a viac km. To HE som skúšala len a len preto, že jedna mamicka v MŠ mi ju poradila. Čiže naozaj, prosím, len k téme a nepíšte mi, že kde mimo KE chodíte, lebo u mna v práci je super bonus, že keď chybam viac ako 4 hod mesačne, prídem o odmeny 👌🏼 a tie ako jednorodic potrebujem.

anonym_0a0437
13. mar 2026

v Košiciach sa čaká aj rok na logopéda

autor
13. mar 2026
@anonym_0a0437

v Košiciach sa čaká aj rok na logopéda

@anonym_0a0437 kľudne aj rok počkáme, len mi treba termín v skolke oznámiť …

lucka_ke
13. mar 2026

otvorila som si kontakty a našla toto https://www.luciakentosova.sk/ : "kontaktujte e-mailom na logopediakentosova@gmail.com a dohodnime si váš prvý termín ešte dnes"

autor
13. mar 2026
@lucka_ke

otvorila som si kontakty a našla toto https://www.luciakentosova.sk/ : "kontaktujte e-mailom na logopediakentosova@gmail.com a dohodnime si váš prvý termín ešte dnes"

@lucka_ke len čítajte, ja hladam klinického, nie školského, s pani Kentosovou som volala, velmi milo pôsobila, ale aj ona potvrdila že klinického :!

lucka_ke
13. mar 2026

tak sorry, len sa snažím poradiť, ja by som si zobrala deň dovolenky a obehala si to osobne keď nedvíhajú telefón

autor
13. mar 2026
@lucka_ke

tak sorry, len sa snažím poradiť, ja by som si zobrala deň dovolenky a obehala si to osobne keď nedvíhajú telefón

@lucka_ke jasne, to nie v zlom 🙂 ja mám skúsenosť z vojenskej keď som chcela usg, že sestricka - neotravujte, zavolajte :/ zato aj medilog, aj na oremusovu som čítala, že odpisu na sms, ale mne nič :/

anonym_f04a33
13. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_0a0437 kľudne aj rok počkáme, len mi treba termín v skolke oznámiť …

@anonym_autor termin za rok len aby si zavrela usta v skolke ucitelkam a riaditelke je totalna somarina, to nema zmysel
Ak doeta logopeda potrebuje rok je flhs doba stracas cas
Ja cestujem az do stropkova, ale mam poblizku rodinu takze to vzdy spojime s navstevou, termin som
Mala do tyzdna, vsetko cez poistovnu, neplatim nic

dada13288
13. mar 2026

@anonym_autor ahoj skusala si centrum simkova ? Na komenskeho. Ceny prestrelene ale tam by ti vedeli realne dat rychlk aj termin

matkahelka
14. mar 2026

@anonym_autor vsak ak ti ide len pro forma o termin, tak sa objednaj trebars aj do BA, vsak to je jedno. chodit s dietatom ocividne neplanujes, termin v skolke ukazes.

matkahelka
14. mar 2026
@dada13288

@anonym_autor ahoj skusala si centrum simkova ? Na komenskeho. Ceny prestrelene ale tam by ti vedeli realne dat rychlk aj termin

@dada13288 ona nikde nepise, ze potrebuje termin rychlo. naopak, pise, ze pocka na termin aj rok, len potrebuje pro forma termin.

autor
14. mar 2026
@dada13288

@dada13288 tam nemaju klinického logopeda 🙂 len obyčajných, my potrebujeme klinického 🙂

autor
14. mar 2026
@matkahelka

@dada13288 ona nikde nepise, ze potrebuje termin rychlo. naopak, pise, ze pocka na termin aj rok, len potrebuje pro forma termin.

@matkahelka ale gies o čo tam ide? Prosim, mali nejaké hodnotenie a mala sa pred cudzou osobou nevyjadrovala, len na pokyny učiteľky. Cele to trvalo 3 minuty a dlhšie ani neskúšali. No že nech ideme k logopedovi prečo ma mala selektívny mutizmus. Hovorim prosim? Tak preto aj o rok, lebo či v obchode sranduje s predavackami, i niekde na ihrisku, no nemá problém komunikovať s cudzími osobami

matkahelka
14. mar 2026
@anonym_autor

@matkahelka ale gies o čo tam ide? Prosim, mali nejaké hodnotenie a mala sa pred cudzou osobou nevyjadrovala, len na pokyny učiteľky. Cele to trvalo 3 minuty a dlhšie ani neskúšali. No že nech ideme k logopedovi prečo ma mala selektívny mutizmus. Hovorim prosim? Tak preto aj o rok, lebo či v obchode sranduje s predavackami, i niekde na ihrisku, no nemá problém komunikovať s cudzími osobami

@anonym_autor ja neriesim tvoje dovody. je to tvoja vec. opakujem, ak ti staci termin kedykolvek, tak sa objednaj kamkolvek, nechapem tomu tlaku mat logopeda len v KE. objednaj sa kamkolvek, schvalne o polroka a o polroka zavolas, ze dieta je chore a daju ti termin opat o polroka. robit si take stresy, zakladat 2 diskusie v priebehu 24 hodin, mesiac obvolavat logopedicky. naco, ked tam aj tak nechces s dietatom ist.

autor
14. mar 2026
@matkahelka

@anonym_autor ja neriesim tvoje dovody. je to tvoja vec. opakujem, ak ti staci termin kedykolvek, tak sa objednaj kamkolvek, nechapem tomu tlaku mat logopeda len v KE. objednaj sa kamkolvek, schvalne o polroka a o polroka zavolas, ze dieta je chore a daju ti termin opat o polroka. robit si take stresy, zakladat 2 diskusie v priebehu 24 hodin, mesiac obvolavat logopedicky. naco, ked tam aj tak nechces s dietatom ist.

@matkahelka 2 diskusie? Ja len tuto :O mne sa do správy ozvala mamicka tiež z ke o nutne hľadá pre dceru .. a hockde nemôžem, keďže potrebujem dokladovať papier z vysetrenia

anonym_490c67
14. mar 2026

Koľko rokov má dieťa?
Učiteľky na teba tlačia a tebe je jedno, hoc dostaneš termín o rok? Ak si presvedčená o tom, že tvoje dieťa logopéda nepotrebuje, tak ho nerieš. Chodiť na logo nie je povinnosť, tak si nemusíš vymýšľať termín len pre spokojnosť škôlky. Ako špec.ped. ale neverím, že ťa učiteľky posielajú k logo len preto, že tvoje dieťa bolo s cudzou osobou 3 minúty a nepovedalo ani slovo. Snáď ju učiteľky aspoň trošku poznajú. Inak v Prešove nepochodíš, tu sa často objednáva podľa "spádovej" oblasti a nechcú veľmi brať deti z inej časti mesta. Skúsiť to ale môžeš.

anonym_490c67
14. mar 2026

Ešte jedna vec.
Ku klinickému logopédovi potrebuješ výmenný lístok. Ak si naozaj myslíš, že tvoje dieťa nemá komunikačný problém a ísť tam je pre vás zbytočné, skús požiadať pediatra o vyjadrenie.

matkahelka
14. mar 2026
@anonym_autor

@matkahelka 2 diskusie? Ja len tuto :O mne sa do správy ozvala mamicka tiež z ke o nutne hľadá pre dceru .. a hockde nemôžem, keďže potrebujem dokladovať papier z vysetrenia

@anonym_autor aj ta predosla diskusia je tvoja, clovek je citatelny podla skladby viet, vyrazov. a mimochodom, anonymovi sa sprava napisat neda. pozri, mne to je fuk. potrebujes dokladovat spravu z vysetrenia, ak pojdete o rok? to si ucitelky zaznacia do kalendara termin o rok, vytlacia si kalendar na r.2027? a ked bude mat dieta o rok ine ucitelky? tvoje myslienkove pochody su absolutne nelogicke a zbytocne si to komplikujes.

matkahelka
14. mar 2026
@anonym_490c67

Ešte jedna vec.
Ku klinickému logopédovi potrebuješ výmenný lístok. Ak si naozaj myslíš, že tvoje dieťa nemá komunikačný problém a ísť tam je pre vás zbytočné, skús požiadať pediatra o vyjadrenie.

@anonym_490c67 vymenny listok potrebuje k akemukolvek logopedovi, kt.ma zmluvu s poistovnou a nechce za sedenie platit.

autor
14. mar 2026
@matkahelka

@anonym_autor aj ta predosla diskusia je tvoja, clovek je citatelny podla skladby viet, vyrazov. a mimochodom, anonymovi sa sprava napisat neda. pozri, mne to je fuk. potrebujes dokladovat spravu z vysetrenia, ak pojdete o rok? to si ucitelky zaznacia do kalendara termin o rok, vytlacia si kalendar na r.2027? a ked bude mat dieta o rok ine ucitelky? tvoje myslienkove pochody su absolutne nelogicke a zbytocne si to komplikujes.

@matkahelka nieee, naozaj nie je moja🤣🤣 ja som tej mamičke pisala správu a ona dala ten príspevok zrejme hahaha

anonym_b4ddf5
15. mar 2026
@anonym_autor

@matkahelka nieee, naozaj nie je moja🤣🤣 ja som tej mamičke pisala správu a ona dala ten príspevok zrejme hahaha

@anonym_autor ešte napr síce ďalej od KE ale vo Svidníku je tiež klinický logoped, možno Bardejov, skúste možno tam pochodite 🤷 známi cestujú za logopedmi...

ludmilka2407
19. mar 2026

Zalezi kde, ja som isla so synom do Tip Topu, ambulancia mudr.Renckovej, chodime tam k Zastkovej..termin nam dala o mesiac, cize ziadne cakanie pol roka

autor
20. mar 2026
@ludmilka2407

Zalezi kde, ja som isla so synom do Tip Topu, ambulancia mudr.Renckovej, chodime tam k Zastkovej..termin nam dala o mesiac, cize ziadne cakanie pol roka

@ludmilka2407 no už druhý týždeň čakám na odpoved na sms, email a odpoved vždy prisla, že sa ozvu do pár dni :/

ludmilka2407
20. mar 2026
@anonym_autor

@ludmilka2407 no už druhý týždeň čakám na odpoved na sms, email a odpoved vždy prisla, že sa ozvu do pár dni :/

@anonym_autor tak by som skusila zavolat, ona tam je urcite v utorky, stredy...ked mi volala, tak poobede

autor
20. mar 2026
@ludmilka2407

@anonym_autor tak by som skusila zavolat, ona tam je urcite v utorky, stredy...ked mi volala, tak poobede

@ludmilka2407 dakujem, skúsim 🙂 len preto som pisala sms email, že to preferujú. Vy ste ako získali prosim termín?

ludmilka2407
20. mar 2026
@anonym_autor

@ludmilka2407 dakujem, skúsim 🙂 len preto som pisala sms email, že to preferujú. Vy ste ako získali prosim termín?

@anonym_autor pisala som mail a ona mi potom volala...ale nebolo to hned v ten den

autor
21. mar 2026
@ludmilka2407

@anonym_autor pisala som mail a ona mi potom volala...ale nebolo to hned v ten den

@ludmilka2407 rozumiem, no to u nás bude už dneškom tretí týždeň 🙂