icon

Hľadám spolubývajúcu pre 14-ročnú dcéru v Košiciach

klaudiakalman
26. mar 2026

Caute mamky a ostatni! Mam 14 a mamka mi hovori ze by som nemusel ist na intrak v kosiciach ak si najdem 1-2 spolubyvajuce s ktorymi by som sa mohla delit o byt na podnajom 🙂 Som v 8 rocniku a uz som robila prijimacky na gymnazium Opatovsku. Internaty su bud daleko od tej skoly, alebo zlej kvality (alebo viac ako 50% ziakov na intraku tvoria fetaci). Tak ak teda by ste mali dcerku vo veku 14-16 (alebo ste ta dcerka) tak by som bola rada ak by ste sa mi ozvali !! Samozrejme este nemam vysledky z prijimacok, a ak ma neprijmu tak sa vypytujem uplne na nic. Clovek nikdy nevie, tak lepsie sa pripravit dopredu ;)

svetlonos
26. mar 2026

Aha a teba by mama nechala v 15tich nechala bývať samu s rovnako starými spolubývajúcimi, to vážne?

crazy_cat_lady
26. mar 2026

Fiha, v 14tich pustit dieta na intrak s cudzimi ludmi..je celkom odvaha

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
26. mar 2026
@crazy_cat_lady

Fiha, v 14tich pustit dieta na intrak s cudzimi ludmi..je celkom odvaha

@crazy_cat_lady
Podľa mňa si slečna trochu vymisla aby mame povedala, že našla spolubývajúci na MK. Že to kľudne môže byť nejaký úchyl asi nevadí...

anonym_38cca8
26. mar 2026

Pochybujem, ze niekto prenajme byt - nast rocnym, bez dospelej osoby. Hlavne na to ides z uplne zleho konca. Otvor si inzeraty a hladaj prenajom izby v zdielanom byte … nie hladaj „kamisky“ a 3 zaby si idu nieco prenajat. Ziaden normalny rodic nepusti dieta mimo intrak s vychovavatelmi atd … To by fungovalo pri dospelych a prijem vykazujucich ludi. Ak by si bol nejaky uchyl tak mozno nejake naivne nezletile stvorenie, co pozera este serialy v style Beverrly Hills ti na to skoci, ale dospely clovek so zdravym rozumom nie.daju sa este vobec robit prijmacky v 8 rocniku na bilingval … alebo to je az od buduceho nie …

anonym_0f4050
26. mar 2026

@klaudiakalman mamka niekedy prenajímala byt? Lebo tento váš plán zlyha na základnom bode – že 14rocnym deťom nikto pricetny byt do prenájmu nedá, aj keby zmluva samozrejme bola na ich dospelých príbuzných. Na prijímačkách ti ale držím palce🤞

kitycat
26. mar 2026

Internaty plne fetakov? 😂

krasneleto
26. mar 2026

@klaudiakalman nejdem sa vyjadrovat k nastaveniu tvojej mamy... ale toto sa riesi v pripade intraku na vyske, nie na ZS... ved ty a deti v tvojom veku patrite do cukrarne a nie do podnajmu... nikto vam byt neprenajme a neverim, ze sa najde este dve mamy rovnako uletene ako tvoja... na druhej strane, super ze ma v teba takuto doveru, na druhej sa pytam sama sebe, ci by mi zuby nevypadli, ak by s takouto sialenostou prisla o 3 roky moja dcera alebo mama jej kamosiek

krasneleto
26. mar 2026
@anonym_38cca8

Pochybujem, ze niekto prenajme byt - nast rocnym, bez dospelej osoby. Hlavne na to ides z uplne zleho konca. Otvor si inzeraty a hladaj prenajom izby v zdielanom byte … nie hladaj „kamisky“ a 3 zaby si idu nieco prenajat. Ziaden normalny rodic nepusti dieta mimo intrak s vychovavatelmi atd … To by fungovalo pri dospelych a prijem vykazujucich ludi. Ak by si bol nejaky uchyl tak mozno nejake naivne nezletile stvorenie, co pozera este serialy v style Beverrly Hills ti na to skoci, ale dospely clovek so zdravym rozumom nie.daju sa este vobec robit prijmacky v 8 rocniku na bilingval … alebo to je az od buduceho nie …

@anonym_38cca8 da sa ist aj z osmicky...

krasneleto
26. mar 2026

navyse teda... 14 rocne dieta nemoze byvat same .. intrak je s vychovavatelom, veciarkou, povinnostami atd... ak ta matka takto pusti, odporucam jej dostudovat si, pretoze je to pravne problematicke... socialka a mamicka ma problem uz len tym, ze si neplni rodicovske povinnosti... ak nedajboh nieco vyparatis, trestno pravna zodpovednost... verim ,ze mamicka mala len zly den ked toto navrhla

klaudiakalman
autor
26. mar 2026

dakujem vsetkym za odpoved!! mate pravdu, mamke asi nedoslo ze sama nemozem byt. tiez mi to trosku nevychadzalo, len mi to navrhla a ze nemozem byt sama, tolko. Asi sa mi len velmi zapacilo ze by som mala miesto kde by som obcas mohla ostat aj cez vikendy, lebo moc s rodinkou nevychadzam v pohode. Nemohli by ste mi teda navrhnut aspon nejake intraky co nie su tak daleko od opatovskej?

klaudiakalman
autor
26. mar 2026
@anonym_0f4050

@klaudiakalman mamka niekedy prenajímala byt? Lebo tento váš plán zlyha na základnom bode – že 14rocnym deťom nikto pricetny byt do prenájmu nedá, aj keby zmluva samozrejme bola na ich dospelých príbuzných. Na prijímačkách ti ale držím palce🤞

@anonym_0f4050 nie, hadam asi nevie jak to funguje... sice ja tiez neviem ake to je, tak som nad tym nerozmyslala a myslela som ze je to mozne ked mi to mama navrhla. a dakujem, ale prijimacky uz som pisala ! 🙂

klaudiakalman
autor
26. mar 2026
@krasneleto

navyse teda... 14 rocne dieta nemoze byvat same .. intrak je s vychovavatelom, veciarkou, povinnostami atd... ak ta matka takto pusti, odporucam jej dostudovat si, pretoze je to pravne problematicke... socialka a mamicka ma problem uz len tym, ze si neplni rodicovske povinnosti... ak nedajboh nieco vyparatis, trestno pravna zodpovednost... verim ,ze mamicka mala len zly den ked toto navrhla

@krasneleto mamka robi taketo navrhy jedine ked ma dobre dni 😃

vikusjk
26. mar 2026
@klaudiakalman

dakujem vsetkym za odpoved!! mate pravdu, mamke asi nedoslo ze sama nemozem byt. tiez mi to trosku nevychadzalo, len mi to navrhla a ze nemozem byt sama, tolko. Asi sa mi len velmi zapacilo ze by som mala miesto kde by som obcas mohla ostat aj cez vikendy, lebo moc s rodinkou nevychadzam v pohode. Nemohli by ste mi teda navrhnut aspon nejake intraky co nie su tak daleko od opatovskej?

@klaudiakalman Kosice su male mesto, tam nemas problem sa mhd-ckou dostat kamkolvek, ozaj. Ja som bola v prvom rocniku na strednej na intraku pri kruhaci, boze ako sa ta ulica vola, asi Werferova? Tam pri statistickom urade. Bol to cisto dievcensky intrak, boli sme na izbe dve, na kazdej chodbe dvaja vychovavatelia. Komplet strava v jedalni, proste nic mi nechybalo. Sestra zas bola na zmiesanom intraku kdesi pri novej nemocnici na Terase, neviem presne, kde a do skoly chodila na Furcu (sidlisko darg.hrdinov), cize sa neboj toho, ak bude internat daleko. Hlavne, aby ta na tu skolu vzali.

aniele
26. mar 2026

Kedysi, v 70 rokoch, naozaj bolo možné, aby aj stredoškoláčky bývali "na priváte". Miest na internátoch nebolo dosť, tak si hľadali súkromné ubytovanie. Mala som viacej spolužiačok, ktoré tak bývali. Nešlo však o zdieľané byty (tých bolo málo aj pre rodiny), ale izby vo väčších rodinných domoch. Zvyčajne nejako oddelené od bývania majiteľov (napr. v podkroví). Bolo to legálne, zdanené a domáci mali pravidlá, čo sa týka upratovania, návštev a pod. Samozrejme, nesuplovali vychovávateľov. Neviem o tom, že by to aj dnes tak mohlo fungovať.

jeennyv
28. mar 2026

moja kamaratka byvala cez strednu na intraku a su tam vychovavatelky a vecierka atd…aky fetak…tu zas niekto melie sprostosti…

jeennyv
28. mar 2026
@vikusjk

@klaudiakalman Kosice su male mesto, tam nemas problem sa mhd-ckou dostat kamkolvek, ozaj. Ja som bola v prvom rocniku na strednej na intraku pri kruhaci, boze ako sa ta ulica vola, asi Werferova? Tam pri statistickom urade. Bol to cisto dievcensky intrak, boli sme na izbe dve, na kazdej chodbe dvaja vychovavatelia. Komplet strava v jedalni, proste nic mi nechybalo. Sestra zas bola na zmiesanom intraku kdesi pri novej nemocnici na Terase, neviem presne, kde a do skoly chodila na Furcu (sidlisko darg.hrdinov), cize sa neboj toho, ak bude internat daleko. Hlavne, aby ta na tu skolu vzali.

@vikusjk moja kamoska tam byvala a vsetko ok fakt

vikusjk
28. mar 2026
@jeennyv

@vikusjk moja kamoska tam byvala a vsetko ok fakt

@jeennyv ved ja som nenapisala, ze niekde nebolo vsetko ok. Praveze mame aj ja aj sestra dobru skusenost, aj ked to uz su teda riadne roky

jeennyv
28. mar 2026
@vikusjk

@jeennyv ved ja som nenapisala, ze niekde nebolo vsetko ok. Praveze mame aj ja aj sestra dobru skusenost, aj ked to uz su teda riadne roky

@vikusjk ta reakcia bola na diskusiu, na teba az potom, ze byvala kamoska na werferovej a vsetko ok

suenna
1. apr 2026

@klaudiakalman Myslim, ze to nie je ani legalne mozne. Ja viem ze by si sa chcela citit viac ako doma, ale myslim si, ze to nie je realne. Ak sa ti podarilo urobit skusky, pozhanaj si internat. Ver mi, tam ti bude najlepsie. Este si velmi mlada na samostatne byvanie, aj ked dost velka aby si sa dokazala postarat sama o seba. Internat je najlepsia volba, stretnes tam vela novych ludi atd. Zivot mas este pred sebou a stredna ti zbehne velmi rychlo. Potom ked pojdes na vyspku skolu, bude legalne mozne aby ste si s kamaratkami takyto byt prenajali.