icon

Kde absolvovať ultrazvuk v 30. týždni tehotenstva?

domi122
30. júl 2025

Ahojte chcem sa opýtať tie ktoré ste rodili v novej nemocnici na ultrazvuk v 30tt. môžem ísť hocikde, alebo už do nemocnice (ak ho tam robia). Pýtam sa kvôli tomu, že som čítala o Šaci kde by sa malo ísť na ten ultrazvuk tam do nemocnice. Vraj na prvé dva hocikde ale ten tretí už do Šace ak tam chcem rodiť . Tak neviem či aj tu je to tam. Ďakujem vopred za info.

anonym_48162e
30. júl 2025

@domi122 Ani v pripade Sace nemusis ist na ultrazvuk k nim. A neviem o tom, ze by Nova nemocnica robila tento typ ultrazvukov.

reela
30. júl 2025

@domi122 myslis tretotrimestralny ultrazvuk? Nemusis ist tam, kde chces rodit. Mozes ist hocikde, kde si len vyberies a budu mat volny termin (s tym by nemal byt problem)

zuzkaa1991
30. júl 2025

@domi122 na neplateny usg mozno robi aj nova to nie.som si istá stara robi naisto(kontrolujú prietoky)
Ale plateny 3d usg robia v SonoClinic drahsie (prve dve som mala.tam) a kedze.treti nie je velmi dôležitý ale.ideme tak v saci robia lacnejsie takze idem tam v piatok...

Ale keby som nechcela ist na 3d plateny tak do starej.

Skuste zavolat do nove nemocnici ci tam to robia

vkatush
30. júl 2025

Pokiaľ viem, tak 3D v treťom robia v sonoclinic, v Šaci, v Myslave a aj Muránska pri Železničnej nemocnici.

O tom, aby stará alebo nová robila 3D neviem (netreba si to mýliť s prietokmi).

domi122
autor
30. júl 2025

Na prvé dva som bola v Sonoclinic a pôjdem aj na tretí len som chcela vedieť ci nebude potom problém lebo ako hovorím čítala som o pôrode v Šaci, že chcu aby sa ten posledný ultrazvuk absolvoval tam preto sa pýtam.

simona_boz
30. júl 2025
@zuzkaa1991

@domi122 na neplateny usg mozno robi aj nova to nie.som si istá stara robi naisto(kontrolujú prietoky)
Ale plateny 3d usg robia v SonoClinic drahsie (prve dve som mala.tam) a kedze.treti nie je velmi dôležitý ale.ideme tak v saci robia lacnejsie takze idem tam v piatok...

Ale keby som nechcela ist na 3d plateny tak do starej.

Skuste zavolat do nove nemocnici ci tam to robia

@zuzkaa1991 sonoclinic som bola aj ja v 30tt a zachranilo to zivot nasho maleho. Doktorka zistila ze ma vrodenu srdcovu chybu ktoru nebolo vidno v 20tt. A to som si tiez myslela ze uz je to len nepodstatney ultrazvuk. Cize som chodila na rizikovu a vsetko dobre dopadlo. Podchytene a zoperovany uspesne po predcasnom narodeni. 🙏

zuzkaa1991
30. júl 2025
@simona_boz

@zuzkaa1991 sonoclinic som bola aj ja v 30tt a zachranilo to zivot nasho maleho. Doktorka zistila ze ma vrodenu srdcovu chybu ktoru nebolo vidno v 20tt. A to som si tiez myslela ze uz je to len nepodstatney ultrazvuk. Cize som chodila na rizikovu a vsetko dobre dopadlo. Podchytene a zoperovany uspesne po predcasnom narodeni. 🙏

@simona_boz v 20tt tiez mala nieco na srdiecko nejaku sol.ci co ale ze to nebolo podstatné kedze ostatné hodnoty boli ok.preto. ideme na 3d aj v 31tt😇.preisottu ale.ako som pisala tentokrát do.sace vyskúšam 😁

leidin
30. júl 2025

Ja som bola v Myslave a mohla som ísť aj niekam k Auparku a do Šace, lebo robia to tam takto normálne. Takto mi to vyšlo, že to bola moja bývalá ambulancia. Ja som trochu naturálne zameraná :D a podľa mňa to bábätko ruší, ale zas protestovať, keď ti niečo navrhnú je ťažké.

luckabambulka
30. júl 2025
@domi122

Na prvé dva som bola v Sonoclinic a pôjdem aj na tretí len som chcela vedieť ci nebude potom problém lebo ako hovorím čítala som o pôrode v Šaci, že chcu aby sa ten posledný ultrazvuk absolvoval tam preto sa pýtam.

@domi122 Nie, netreba pre Sacu aby bol treti u nich alebo aby vobec bol. Rodila som v Saci a na treti som nebola nikde lebo predosle 2 v SonoClinic boli v poriadku spolu so vsetkymi ostatnymi vysetreniami.
Ale ako spomina pani vyssie, ze oni mali prve 2 ok a potom na tretom sa zistil problem, tak pri druhom tehotenstve uz asi ten treti usg zvazim.

simona_boz
31. júl 2025
@luckabambulka

@domi122 Nie, netreba pre Sacu aby bol treti u nich alebo aby vobec bol. Rodila som v Saci a na treti som nebola nikde lebo predosle 2 v SonoClinic boli v poriadku spolu so vsetkymi ostatnymi vysetreniami.
Ale ako spomina pani vyssie, ze oni mali prve 2 ok a potom na tretom sa zistil problem, tak pri druhom tehotenstve uz asi ten treti usg zvazim.

@luckabambulka my sme boli aj pri prvom a naozaj sme boli presvedceny ze si ideme uz na treti len ponpekne fotky a teda zvrtlo sa to. Ale chvalabohu ze sme sli a naozaj odporucam ak je moznost absolvovat vsetky 3 pre istotu 😊

taktotedanie
3. aug 2025
@domi122

@domi122 netreba, chod kam chces

diaalex
6. aug 2025

@domi122 rodila som 2x v Šaci, všetky ultrazvuky som mala vykonané v Sonoclinic a dokonca ani na poradni som u nich nebola, všetko vykonával do pôrodu môj gynekológ, len som šla doslova rodiť k ním a nikto nič nepovedal

domi122
autor
6. aug 2025
@diaalex

@domi122 rodila som 2x v Šaci, všetky ultrazvuky som mala vykonané v Sonoclinic a dokonca ani na poradni som u nich nebola, všetko vykonával do pôrodu môj gynekológ, len som šla doslova rodiť k ním a nikto nič nepovedal

@diaalex tak super ďakujem už som sa objednala do Sonoclinic

janahanuskova789
6. nov 2025

Urcite je dolezite podstupit tento ultrazvuk, ja som bola v CFGD KE-Myslava, vsetko detailne do tretice pozrete a plus ako jedini robia aj stratifikáciu rizika na preeklampsiu ohladom porodu. Nic nelutujem, vyhla som sa tomu, co ma postretlo prvej gravidite a to len preto, ze som nebola predtym u dr.Juhasa v Myslave. Zaco mu teraz dakujem.