Kde kúpim najlepšie suché biele víno?
Ahojte poradíte mi ktore je uplne najlepsie biele vino ale suche? Aj kde konkretne ho kupim. Nevyznam sa v tejto oblasti. Dakujem
určite Tokaj, aj Veľka Trňa je Tokaj, je bežne v potravinách Fresh
Neporadim ti, ja pijem iba tretie najlepsie
My si chodime "capovat" do minitiek , tam maju pezinske vino.. neviem kde vsade su minitky s vinom ale chodime do galerie
Skušal som vina za 900€ + , skušal som za 5€ ... Velky rozdiel nie je :D .. ide asi hlavne o druh a rok ( aka bola odroda hrozna) .. mal som mesiac, kedy som pozeral recenzie " najlepšie vina na svete" , chcel som vyskušať či pocitim rozdiel.. nakupil som flaše za asi 5000€ ... Najviac mi chutilo vino za 10€ :D ( mafiozo ci daco take) .. ale červene.. kolega tiež otvoril nejake extremne drahe na oslave.. flaša stala asi 1500€ .. všetci po ochutnavke boli " meh, čakal som viac" .. takže najlepšie ist do vinarne, ochutnat zo 20 ( ani nie najdrahšich, len aby boli ine) a zistiš ktore ti najlepšie chuti :D ..
Matyšák je osvedčená kvalita, alebo aj z Lidla, pozeraj označenie D.S.C. Vygoogli si prečo 😉
Dakujem vsetkym za odpovede. To chcem pre manzela a ja vino velmi nepijem tak neviem to zhodnotit.
Pozri stranku vinko.sk, su tam vysledky sutazi. Ak chces nieco lepsie, zamerala by som sa na mensich vyrobcov a vina s privlastkom - neskory zber, vyber z hrozna, prip. slamove vina. Nehovorim, ze vino z Lidlu je zle, ale skor na bezne pitie. Ako darcek by som vybrala nieco specialnejsie.
Jednoznačne Ostrožovič top vína 👌tak isto z tokajskej oblasti víno Macik ale to je menej dostupné v bežných obchodoch..... Ostrozovič ma aj napr v Tesco alebo vo väčších obchodoch veľký výber aj kvalitnejších vín
Za mňa jednoznačne Ostrožovič....
Bud nieco tokajske ale pozor, aj suche tokajske ma viac cukru ako bezne sladke vina. A velmi chutna a moja oblubena je odroda Palava z juznej Moravy. Lahke a jemne vino, ktore sa dobre pije. Alebo zo zahranicnych je kvalitne a za dobru cenu Bulharske vino Pentagram z Pomoria (maju rozne odrody).
A viete aj ake vino ma rad?
@florita23 biele suché
Macík, Matysak, Orechová, Tibava, Tokaj....
@martinmmartin to je ktore?
@martinmmartin a to je ktore?
Nájdi si vinoteku, vinarstvo v okoli, zajdi tam a nechaj si poradit

Ako pre koho, každému chuti niečo iné… Ja mám napríklad rada víno z Veľkej Trne, výrobca Ostrožovič.