icon

Kde kúpiť bio mäso do prvých príkrmov pre bábätko?

24. júl 2025

Ahojte, potrebujem poradiť, kde kupujete mäso do prvých príkrmov pre bábätko? Bude mať už 7 mesiacov a nepoznáte nejakú farmu v KE, KE okolie, prípadne kde kúpiť mäso v BIO kvalite? Plánujem začať morčacinou, v okolí mi odporučili iba hovädziu farmu...prípadne do akého obchodu skočiť a čo stojí kilo napríklad morčacích BIO pŕs? Čím ste začali vy a aké mäsa ste postupne pridávali? My máme zatiaľ zeleninu, ovocie som ešte nedávala. Tak teda kde a ako,? Nech pripravím nato peňaženku.😁Ďakujem za rady

monicazbb
24. júl 2025

@anonym_autor stači raz založiť tému...

slavka1988
24. júl 2025

@anonym_autor ja som začala kuracinou,terasa to robím tak ze u nás idem do obchodu potraviny nie otraviby(naa dvor)majú tam také male kúsky balené teľacie kuracie aj lososa donesiem domov nakrájam rybu dám do mrazničky a teľacie a kuracie nakrájané sparíme 2 x 30 minút po vychladnutí dám do misky a ked robím zeleninu pridám zo dva tri kúsky maska raz také inokedy také...aj v meste nájdeš isto lepsi obchodík z mesom a byt tebou už začnem aj ovocím my sme napríklad dnes mali ráno mlieko o 20 na pare dve jabĺčka a asi 20 čučoriedok o 13 obed (kúsok cukety,zemiak,mrkva,kúsok maska ) o 16 bieky jogurt a o 19 po kúpani kašu.....

taktotedanie
24. júl 2025

Nas dvor, fajne

anonym_28b860
24. júl 2025

@anonym_autor kupujem v nas dvore alebo yeme

anonym_b6290a
24. júl 2025

Nadych vydych. Na par gramov masa chystat penazenku? Hmm pri prvom babatku som to aj ja tak prezivala. Pri dalsich uz kusok dost menej, ale teda vseobecne odporucam Fajne.

tara795
25. júl 2025

@anonym_autor nakupila som v Fajne. Reálne na začiatok potrebuješ kúsoček. Naporciuj si do mraziaka na malé kúsky, dieta by malo mať cca 20-30g masa na porciu co pochopíš ze je mini na tp ze niekde kúpiš 500-600g masa 😀 kupila som morčacie a kuracie prsia. V kupovaný ch prikrmoch ochutnala ryby nejaké, hovädzie. Ma 9 mesiacov. Chápem ze chceš bio kvalitu bola som na tom rovnako len sa na to moc neupinaj, deti sú rôzne, možno to nebude chcieť, časom bude určite chcieť co jes ty ..atď
😀
Ja som prvorodicka tiez, šli sme prikrmy od 5 mesiacov cize už 5.5 mes prikrmujeme a to som ani to všetko mäso nespotrebovala.. nekupuj veľa len malinko 🙂 bežné ma obdobia ze tyzdne neje..pomixovane mäso jej brutálne vadi len to vypluva..fungovali jedine kupované prikrmy kde je to úplne hladká konzistencia. 🙂) teraz už papa kúsky ale to je lotéria ci si da 😀

loliki
25. júl 2025

Domáce králičie mäso. Ak sa nemýlim, morky dostávajú ATB už v krmive. Kuracie mäso je "urýchlené".

luckabambulka
25. júl 2025

@anonym_autor Tiez som sa snazila zohnat maso v bio kvalite. Nieco som zohnala a potom som zistila, ze DM a aj Hipp maju male flasticky mixovaneho masa v bio kvalite. Su sice malicke, ale i tak sme stale cast vyhadzovali, lebo tak male babo vela nepoje. DM ma hovadzie a kuracie a zda sa mi, ze este nejake jedno. Ak teda nejdes BLW, toto je dobra pomoc. Potom myslim, ze i Fresh ma nieco v bio kvalite. S ovocim by som i ja zacala. Detom to velmi chuti, je to sladke a skoda nevyuzit sezonnost kedy je toho ozaj vela na vyber. A co nezozenies - opat DM a Hipp maju aj ovocne 1zlozkove male flasticky bio kvality.

sunny15
26. júl 2025

Fresh má zabalené teľacie medailonky v bio kvalite...ideálne na prvé prikrmy