Kde nájsť skúsenú opatrovateľku pre dieťa?
Ahojte , neviete mi odporučiť overený zdroj na stráženie dieťatka u nás doma ? Maly mi začne chodiť teraz na adaptáciu do jasliciek ale môže sa stať že neskôr ak bude treba aj celodenné opatrovanie a skolka bude mať prázdniny alebo nedajbože bude chorý, tak budem potrebovať možno nejakú náhradu . Za každé odporúčanie dakujem 🙂 Ideálne nejakú pani čo už ma dlhoročne skúsenosti s detičkami menšími nez 2 roky
@n4ught1 skus napisat sem prizeranie@gmail.com …
Osobnu skusenost nemam, ale kamoska v BA takto mala prizeracku k dcerke a bola spoko.
@n4ught1 skus napisat sem prizeranie@gmail.com …
Osobnu skusenost nemam, ale kamoska v BA takto mala prizeracku k dcerke a bola spoko.
@anonym_aed6fd s majú možnosť aj v Ke ?
@n4ught1 jasle (ani skolky) prazdniny nemaju a k choremu dietatu ti nikto nepride. deti z kolektivov nosia take smakocinky, ze neraz je z toho odpalena cela rodina, nikto sa dobrovolne za par eur nenecha nakazit, aby skoncil potom tyzden v posteli. ak mas fb, skus kosicke mamicky. ja som tam zhanala pre dceru pred cca 2r. na par hodin par krat tyzdenne, oslovila som 3 a bez toho, aby som sa na choroby pytala, nezavisle kazda sama od seba napisala, ze ak bude dcera co i len nachladena, nepride. nakoniec som sa rozhodla na tych par hodin do tyzdna pre jasle a aj v jasliach matky s tymto bojovali. decko 3 dni v jasliach, tyzden chore, 4 dni v jasliach, 2 tyzdne chore a tak dookola cely rok a nikoho k choremu dietatu nevedeli zohnat, uz im ani vlastne babky nechceli prist, lebo sa parkrat nakazili a mali obavy.
@matkahelka tak ale veď od toho hľadám niekoho kto je ochotný byt aj počas choroby s malým keďže do jasliciek mi ho chorého nevezmú a človek čo robi a nemôže si v danej chvíly vybrať OČR ako to ma potom riešiť ?
@matkahelka tak ale veď od toho hľadám niekoho kto je ochotný byt aj počas choroby s malým keďže do jasliciek mi ho chorého nevezmú a človek čo robi a nemôže si v danej chvíly vybrať OČR ako to ma potom riešiť ?
@n4ught1 opatrovatelky na slovensku v case chorob su utopia. ak nejaku ochotnu aj najdes, staci, ze ju dieta nakazi raz a viackrat uz nepride. pisala som ti svoju vlastnu skusenost a to ja som k choremu dietatu opatrovatelku nehladala a vopred ma informovali. pokojne sa mozes informovat aj v jasliach od inych rodicov. o chore deti sa staraju rodicia, prip.stari rodicia. raz som tu zachytila diskusiu na ploche, uz davnejsie, niekto zhanal odporucania na opatrovatelku v BA a tiez k tomu bolo x komentov, ze len k zdravemu dietatu a jeden koment bol, ze mamicka mala odporucanie na opatrovatelku aj k choremu dietatu, ale denna taxa pri chorom dietati bola uplne ina (ovela vyssia) a aj to opatrovatelka chodila k dietatu az na x-ty den choroby, v podstate na doliecovanie, nikdy nie tych prvych 4-5 dni, kedy je dieta este infekcne. ako som pisala, dobrovolne do rizika, ze sa clovek nakazi a skonci na tyzdnen alebo aj viac odpaleny v posteli, nepojde nikto.
Ja som sa kedysi starala presne takto o dieťa, keď nemohlo byť v škôlke kvôli chorobe. Nikdy som nič nechytila, a to sme sa aj mojkali. Škôlkarske choroby sú skôr zo stresu z nového prostredia a zmien. No a kde hľadať, skús stránku domelia, ak ešte funguje, ale asi je už dnes platená.
@anonym_aed6fd s majú možnosť aj v Ke ?
@n4ught1 ano, maju prizeracky aj tu. Tusim aj v PO. Chvilu som sa pohravala s myslienkou vratit sa pracovat a tak som sa pytala kamosiek a oooblukom som dosla k tomu ze ich sluzby vyuzila kamoska v BA. Ja som sa na to dost namotala podla popisu, ale napokon som do prace nesla a este si uzivam RD. Majitelka konceptu je z BA, sama bola opatrovatelka v BA ale dari sa jej rozsirovat posobnost aj smerom na vychod. Obcas nakuknem na instagram tak viem …
Off topic k prizerackam - Prizeracky je super koncept, velmi sympaticky, odzrkadlujuci dnesnu dobu a pohlad na pristup k detom v 2026. Pocuvala som so zakladatelkou podcast, tusim to boli Otcovia v plienkach alebo Mamagang, odporucam. Skusenost zatial nemam, som na materskej s mladsim a so starsim je manzel na materskej. Este viem, ze je portal Hlidacky, ten je v cz aj na svk.
Prizeračky su nazvime to pre horných desaťtisic. Mój mesačný príjem by nepokryl prizeračku na dva týždne. Ozaj je to špecifický projekt len pre vysokopríjmové rodiny. Ozaj to sadne len úzkemu spektru rodičov. Neposkytujú možnosť výberu prizeračky a aj na tú jednu si v čakačke niekoĺko mesiacov. Zostala som nakoniec doma na RD, nikoho som nenašla.
Prizeračky su nazvime to pre horných desaťtisic. Mój mesačný príjem by nepokryl prizeračku na dva týždne. Ozaj je to špecifický projekt len pre vysokopríjmové rodiny. Ozaj to sadne len úzkemu spektru rodičov. Neposkytujú možnosť výberu prizeračky a aj na tú jednu si v čakačke niekoĺko mesiacov. Zostala som nakoniec doma na RD, nikoho som nenašla.
@anonym_aee972 to jest kolko? Skusala som najst ceny, no tie su len na dopyt. Je mi jasne, ze lacne to nebude, len pre zaujimavost...

@n4ught1 jasle (ani skolky) prazdniny nemaju a k choremu dietatu ti nikto nepride. deti z kolektivov nosia take smakocinky, ze neraz je z toho odpalena cela rodina, nikto sa dobrovolne za par eur nenecha nakazit, aby skoncil potom tyzden v posteli. ak mas fb, skus kosicke mamicky. ja som tam zhanala pre dceru pred cca 2r. na par hodin par krat tyzdenne, oslovila som 3 a bez toho, aby som sa na choroby pytala, nezavisle kazda sama od seba napisala, ze ak bude dcera co i len nachladena, nepride. nakoniec som sa rozhodla na tych par hodin do tyzdna pre jasle a aj v jasliach matky s tymto bojovali. decko 3 dni v jasliach, tyzden chore, 4 dni v jasliach, 2 tyzdne chore a tak dookola cely rok a nikoho k choremu dietatu nevedeli zohnat, uz im ani vlastne babky nechceli prist, lebo sa parkrat nakazili a mali obavy.