Košičanky, nosíte už zimnú bundu?
Ahojte ako je podľa vás pocitovo v KE? Začali ste už so zimnou bundou? Cez deň je ešte trochu teplo aj to posledné 2 dni už ani to nie
A keď iné nenosia budeš sa klepať od zimy ak ti je zima? Obleč sa ako chceš.
mala som dnes bundu čo som mala pred 2 týždňami. je síce tenká, prechodová, ale perová… mala som pod tým tenké tričko s dlhým rukávom… tak neviem 🤷♀️ ráno o šiestej by mi asi už bola zima…
Ešte nie, je jeseň;). Ale pre niektorých pánov ešte leto, hlavne od pása nadol ( kraťasy plus sandále, šľapky...).
Ešte som nemala žiadnu bundu, nie to zimnú 😅 zatiaľ stačí mikina alebo sveter. Prípadne večer možno nejakú prechodnú ale na zimnú je podľa mňa ešte teplo, čo budeme robiť keď bude -15?
Ešte nie, je jeseň;). Ale pre niektorých pánov ešte leto, hlavne od pása nadol ( kraťasy plus sandále, šľapky...).
@valria a vrch je zimná bunda a čiapka. Hlavne ze majú kratase. To nepochopím asi nikdy 😁
@anonym_autor Ty kokos…Že zimnú bundu…Ja som teraz na Orave a nosím rifľovú bundu…
Este nie, vsak je este celkom teplo, a mrzlo len par krat velmi skoro rano, aj to bolo -2
A este doplnim, aby si nemusela zakladat dalsie debaty. Ani zimne topanky som este nevytiahla ani rukavice, ani silonky pod nohavce este neberiem, dieta chodi bez teplych gati pod nohavicami a tiez prechodnej bunde a dlhorukaovom tricku a teniskach.
@anonym_autor a sama sa nevieš rozhodnúť?
Cez den su u nás 4 stupne, ja som zmrzlina, nosím uz dávno...v riflovke, v prechodnej bunde by som zamrzla
Síce nie som na východe ale na západe ale áno, dala som si ráno už aj zimnú bundu, keď idem odniesť deti. Ale teda pod to som si dala croptop. Takže neviem, či je to relevantné pre teba. 🙃 ak ti je zima obleč si kľudne zimnú bundu, každý znáša teplotu von inak.
Áno, nosím. Na Liptove. Ráno idem 1,5 km peso na zastávku, radšej sa oblečiem. Na krku už aj tenký šálik a pod bundou len tričko s dlhým rukávom. Je mi jedno,čo nosia ostatní...
@anonym_autor na zempline este nie, ale v Ke uz davno deti mali zimne topanky, ciapky a bundy. Neviem co oblecu pri 0C. Ja sa teplo obliekam, ale zimne este nie, ani deti. Hrubsia mikina a prechodna vetrovka. Ale tenka ciapka ano, ked je rano 4C.
Ja asi od budúceho týždňa vezmem už kabát na seba ktorý nosím v zime ale zatiaľ sa nejako nahrubo pod ním obliekať nebudem
Keďže idem z domu do auta a z auta do práce, tak nie, nemám ešte zimnú bundu. Ale ja si dám pod pulóver termo tričko a poriešené. 🙂
Ja som zimomrivka, takže už zimnú nosím 😂 ale zväčša ráno alebo večer. Ak idem na obed niekam, tak mám vestu alebo prechodnú.
A kým idem v zimnej vetrovka, môj manžel je vedľa mňa ten exot v kraťasoch. 😂
Obleč sa, ako to vyhovuje tebe. Mne je úplne jedno, čo majú oblečené ostatní. Ak je pod 8 stupňov, tak mne je už zima a v jesennej bunde sa už necítim komfortne. Prečo si mám kaziť deň hneď zrána a triasť sa cestou do práce, keď mi môže byť príjemne v teplej bunde. Ak bude poobede teplo, tak bundu rozopnem alebo ju ponesiem v ruke.
Vnímanie teploty je veľmi subjektívne, ľudia nie sú rovnakí. Je veľa faktorov, ktoré ovplyvňujú vnímanie teploty. Najzreteľnejšie sú podľa mňa vek a veľkosť resp. zloženie tela. Určite si si všimla, že starším ľuďom je častejšie zima, vnímajú chlad intenzívnejšie, kvôli zmenám v krvnom obehu a v metabolizme. Ľudia, ktorí majú viac tuku ale aj tí s vyššou svalovou hmotou, nepociťujú chlad tak intenzívne, ako ľudia s nižším % tuku alebo svalovej hmoty. Hormonálne zmeny počas menštruačného cyklu môžu tiež ovplyvniť vnímanie teploty, zdravotný stav (napr. problémy so štítnou žľazou, artritída...), stres, málo spánku atď. Alebo aj taký fakt, ktorý bol už vyššie spomenutý, niekto sadne do garážovaného, teda pomerne teplého auta a odvezie sa do práce, iný šlape skoro ráno na zastávku autobusu a tam si ešte pár minút počká na spoj. Jasné, že každý z tých dvoch sa oblečie úplne ináč.
@sovica zas keď sa fláka po nociach, to je už asi aj zima. cez deň to má asi hodené v aute 🤷♀️ ale on je schopný fakt aj taký kožuchoidný kabat teraz vybrať 😂
@biba_18 Čítam, že "fláka sa po nociach", "hodené v aute"😂, tak že idem pozrieť na tvoj profil a to už máš také "väčšie" dieťa😅 V každom prípade, mladý muž asi vie, čo robí👍 Alebo sa len inšpiroval Leošom Marešom🙈
@anonym_autor áno, včera prvý krát som mala zimný kabát
Už pár dní nosím lebo ráno je chladno ale stačí mi pod to tričko zatiaľ. Tenký šalik a celé ja alebo tenká čiapka
Ja by som si dala teplú bundu aj v auguste ak by mi bola zima.
Ráno ked oškrabávam auto tak to na riflovúbundu ozaj nieje. Takže áno, nosim ak odchadzam ráno. Ak potrebujem len cez deň vybehnúť tak stačí jesenná alebo kabát.
100 ľudí, 100 chuti. Ja chodím večer o ôsme-deviatej vonku a nosím tenké merino s dlhým rukávom a tenkú vestu. Ale rukavice a čiapka musia byt. Proste na celom tele jedna tenká vrstva a na stred tela vesta. Včera som celý den chodila v tricku. Proste bolo teplo. Dala som susede svoju zimnú termobundu a ona ju nosí keď je 10 stupňov. Ja som ju nosila keď bolo -10 a chladnejšie. Akože ja sa nebudem obliekať teplejšie preto, lebo tebe je zima a naopak
100 ľudí, 100 chuti. Ja chodím večer o ôsme-deviatej vonku a nosím tenké merino s dlhým rukávom a tenkú vestu. Ale rukavice a čiapka musia byt. Proste na celom tele jedna tenká vrstva a na stred tela vesta. Včera som celý den chodila v tricku. Proste bolo teplo. Dala som susede svoju zimnú termobundu a ona ju nosí keď je 10 stupňov. Ja som ju nosila keď bolo -10 a chladnejšie. Akože ja sa nebudem obliekať teplejšie preto, lebo tebe je zima a naopak
No, ja keď idem s 2-r. synom na ihrisko, tak takú tenšiu zimnú nosím už asi mesiac :D a konkrétne včera som už mala riadnu zimnú po kolená plus čižmy s ovčou kožušinou 😂 a to som inak celkom otužilý človek, ale musím sa hýbať, nie postávať a motkať sa po ihrisku slimačím tempom. Ale tak predsa každý musí sám posúdiť podľa situácie a svojich pocitov, čo si má obliecť…
Ak by bolo 5 stupnov v januari, tak kazdy automaticky by obliekal vetrovku...len preto, ze je november, tak sa tvarite, ze preboha naco vetrovku, ved je teplo 😂
Hlasim, ze dnes zimna bunda. Lebo toto co je vonku, je uz zima... jesen nam skoncila zrejme.
@anonym_autor ahoj, ja som z Liptova a ešte zimnú bundu nenosím. A to je už ráno celkom frišno.

ja nie, však je ešte teplo