icon

Ktoré gymnázium v Košiciach si vybrať?

pomocjasomlaura
10. feb 2025

Ahojtee☺️. Volám sa Laura a som žiačkou 9. ročníka. Potrebovala by som prosím poradiť, aký gympel v Košiciach by ste mi odporučili a poprípade kde sú ľahšie prijímačky. Zároveň chcem, aby to bola dobrá škola s ktorou sa dostanem ľahko na VŠ. Ďakujem všetkým za vašu pomoc❤️.

Strana
z3
viestta
10. feb 2025

Dobra skola s ktorou sa lahko dostanes na VS nema lahke prijimacky

pomocjasomlaura
autor
10. feb 2025

@viestta myslela som to zároveň tak, aby som po SŠ nepracovala niekde v Kauflande😉.

viestta
10. feb 2025

@pomocjasomlaura to mozes aj po VS, ked si ju dobre nevyberies

biba_18
10. feb 2025

@pomocjasomlaura to či budeš robiť po škole v kauflande nezáleží od školy, ale od tvojho prístupu k učeniu ... v podstate všetky košické gymple sú ok ...

pomocjasomlaura
autor
10. feb 2025

@biba_18 Ďakujem za vašu odpoveď. Vpodstate sa neučím zle. Na vysvedčení som mala 4 dvojky a ostatok jednotky. Skôr sa bojím toho, že nespravím prijímačky.😊

pomocjasomlaura
autor
10. feb 2025

@biba_18 A ak viete niečo viac o gymnáziách v KE, ktoré by ste mi najviac odporučili? Rozmýšľala som nad Srobarovou. Ďakujem🤗.

olivierko229
10. feb 2025

@pomocjasomlaura ak ta bavi matematika, jednoznacne Alejova.

pomocjasomlaura
autor
10. feb 2025

@olivierko229 Matematika moc nie. Skôr také predmety ako biológia alebo telesná.😶

biba_18
10. feb 2025

@pomocjasomlaura neviem ti odporúčať nejaké konkrétne. je tam viac faktorov. môj syn si vyberal bilingválne ale mal asi iné kritéria ako ty....

pomocjasomlaura
autor
10. feb 2025

@biba_18 Konkrétne aké bilingválne? Pretože som rozmýšľala aj nad Futurum.

biba_18
10. feb 2025

@pomocjasomlaura futurum je súkromné a drahé. bilingválnych je v ke veľa, aj šrobárka má bilingválny program; španielčina na park mládeže, franina na novomestského, nemčina je na opatovskej aj na šrobarke sa mi zdá, anglina asi na šiestich, keď nie na viacerých ...

pomocjasomlaura
autor
10. feb 2025

@biba_18 ďakujem veľmi pekne🫶🏽

laurinka27
10. feb 2025

Park mladeze/Srobarka - kvalitne skoly, ale nie uplne ten najvyšší level ako Poštová. Podla tvojich požiadaviek mi tieto pridu najvhodnejšie. Mne osobne je sympatická Srobarka, davala som si tam druhu prihlasku.

stellariaaquatica
11. feb 2025

@pomocjasomlaura srobarova ma len meno, všetkých deviatakov čo chcú ísť na gympel tam trepu... Škola to dobrá nieje. Každý deň 7-8h, učitelia fungujú na kešeňovkach ako sa hovorí. Kým nehodis do vrecka ani prijímačky neurobíš. Není to dobrá škola len ma zvucme meno ale keď sa chces na 4 roky zabednit v kolotoci posudzovania. Už dávno to nieje najlepšia škola, drží si meno len na vonok ale každý absolvent ti povie že to už davno nieje co byvalo

stellariaaquatica
11. feb 2025

Ak ta baví telesná a biológia skôr nejakú zdravotnú si pozri :D gymnázia majú zvyčajne jemny dôraz skôr na jazyky a matematiku

stellariaaquatica
11. feb 2025

@pomocjasomlaura ak matematika, tak Alejová. Biológia alebo jazyky, tam by som ti odporucila gym. M.R.Štefanika.... park mladeze je fajn tiež na jazyky. GTA je tiež na toto rozvinuté

slniecko5
11. feb 2025

Ak biológia a chémia, premonstratske gymnázium je tiež vhodne, je to viac-menej zamerané práve na tieto predmety, príprava na medicínu, učia sa aj latinčinu. Syn tam prestúpil nedávno a je max spokojný. Veľmi dobra atmosféra tam vládne.
A jazyky…výborná je aj Gymes, Steinova. Poznám tam veľa učiteľov, aj študentov, aj absolventov a nikto nemám problém dostať sa na VŠ a vela aj študuje mimo SK.
Obe su cirkevné.
Určite si daj aj aj bilingválne v marci a aj na normálne, uvidíš, čo vyjde. Študentov je veľa, záujem je veľký všade.

ramzesa
11. feb 2025

Chodila som na Šrobárku, ale odvtedy sa to už určite riadne pomenilo. O žiadnych kešeňovkách neviem 😬. Neviem porovnať s inými školami v tom čase, ale na výške som prvé roky, keď boli tie všeobecné predmety ako matika, fyzika, chémia a pod. nemala vôbec problém. Syn chodil na Alejovú, končil nedávno, nemal problém dostať sa na dobrú vysokú. Ani jeho spolužiaci. Dcéry chodia na ďalšie dve gymka a tiež stamaď žiaci nemajú problém dostať sa na vysoké školy. Dôležité je, ako sa budeš učiť Ty. A zopár 2 na vysvedčení nie je žiadna katastrofa. Držím Ti palce, aby si si dobre vybrala a aby sa Ti darilo 🙂.

slniecko5
11. feb 2025

Futurum nie, jw zbytočne drahé, v Ke je dosť veľa dobrých gymnázií, nemá vyznam platiť súkromne.
@ramzesa tiež som chodila na Srobarku🙂, žiadne kešeňovky neboli🙂

ramzesa
11. feb 2025

@slniecko5 moja dcéra tiež na Kováčsku 🙂)).

zuzinabila
11. feb 2025

@stellariaaquatica panecku,to fakt este funguju kesenovky?inak,vzdy ked o tom pocujem,tak sa jedna o Kosice😀dceru prijali pred casom na 2 vychytene gymnazia v BA,nechodila na ziadne pripravy ako ini ktori vysolili prachy za sukromne doucka a o nejakej kesenovke by ma ani len nenapadlo rozmyslat. Muz ucil 10 rokov na gynpli v BA a rovnako sni chyru o niecom takomto.V KE je to fakt bezna vec?

slniecko5
11. feb 2025

@ramzesa aj môj otec ešte Kováčska🙂. Sa nám tak trochu uzavrel kruh v rodine🙂.

xckaretxxx
11. feb 2025

@pomocjasomlaura skus sa poinformovať ohľadom Evanjelického gymnázia, na Komenskeho ul. Počula som iba chvály.

slniecko5
11. feb 2025

@xckaretxxx áno, aj táto je výborná 👍

ramzesa
11. feb 2025

@zuzinabila kade tade počúvam o tých kesenovkach, ale či je to ozaj tak, netuším. Tri deti mám na gymnáziu, syn je na výške, jeho spolužiaci tiež. Ale všetko čo sme počuli bolo iba "vraj". Všade sa tie decká učili a robili normálne prijímačky. Syn bol prijatý na obe 8rocne v tom čase a na oboch bol niekde na začiatku. A môžem s čistým svedomím napísať, že ani cent sme nikomu nedali. 🧐

slniecko5
11. feb 2025

@ramzesa kritika Ke jw viac menej jej obľúbená téma, treba to vnímať v tom kontexte🙂.

zuzinabila
11. feb 2025

@slniecko5 Zuzi,plis,neber to osobne😃len sondujem ,pretoze zijeme na vychode a mojich deti sa KE mozu v buducnosti tykat a sondujem.ale kedze pocuvam z kazdej strany o nejakych negativach,tak neviem co si o tom mam mysliet.vsak ja som sa pytala @stellariaaquatica .ja som tu nic nenadhodila,len sa pytam.peace😄 keby sa nieco take pisalo o inych mestach a nejako sa ma to bude tykat,tiez reagujem.ja nemozem za to ze KE maju taku
povest😁 ze v Seredi su gangy sa ma netyka,ale KE ako blizke velke mesto hej. Bud v pohode a neber to osobne,prosim.

slniecko5
11. feb 2025

@zuzinabila veď sa Košiciam oblúkom vyhni a máš🙂

zuzinabila
11. feb 2025

@slniecko5 + mame doma.deviatacku a do 20.2. sa podavaju prihlasky na SŠ,tak snad mozem zistovat info,o tom je tato diskusia predsa.

zuzinabila
11. feb 2025

@slniecko5 vdaka za tip,zaujimaju ma aj nazory a skusenosti dalsich .

Strana
z3