icon

Má zmysel bojovať proti pokute za parkovanie?

28. máj 2026

Zdravím, dostal som pokutu 40 eur pri nemocnici v Košiciach, lebo som stál vraj mimo vyznačeného miesta, ale reálne tam nebolo kde zaparkovať a viezol som otca na vyšetrenie po operácii. Fotku mám, značenie bolo podľa mňa nejasné. Má zmysel podať odpor alebo to človek len natiahne a aj tak zaplatí? Vďaka

anonym_d11b41
28. máj 2026

Nema to zmysel, ak si stal mimo vyznaceneho miesta, pokutu dostanes. Nikoho nebude trapit, ze si viezol otca na kontrolu, zial. Skusit mozes, ale podla mna ti to neuznaju.

anonym_21ccb4
28. máj 2026

ako vyzerá podľa teba nejasné značenie?

patrike
28. máj 2026

Som z Kosic, posli mi fotku, ja to tam popozeram (byvam nedaleko) a poviem ti, ale sancu su male. Ak si uz uhradil na mieste, tak su nulove. Na pravne tahanice musis povedat : nesuhlasim so sposobom akym je priestupok prejednavany na mieste, ziadam dalsie konanie.

marca12
28. máj 2026

@anonym_autor Ano,ma to zmysel. Neviem ako vo velkych mestach,ale v malom meste ti to uznaju. Kamoska riesi odpory voci priestupkom a viem,ze v takychto preukazatelnych pripadoch odpustaju pokuty.

zuzubb007
28. máj 2026

Nemá a nikoho nebude zaujímať kde si koho viezol, ak bolo značenie smola

anonym_574ccc
28. máj 2026

Moj priateľ tak bol vyjednávať osobne, tiež zlé parkovanie, bol slušný, milá pani tam sedela a pokutu roztrhala-odpustila.
Že kedže to bolo prvý krát dostane len poučenie.

anonym_4633ba
28. máj 2026

@anonym_autor áno, vyskúšaj to

billy_jean
28. máj 2026

Vieš kedy mi odpustili pokutu? Ak som mala v aute život ohrozujúci stav, viezla som človeka na urgent a nebolo čas hľadať parkovanie. Mala som doklad z urgentu, pacient bol hospitalizovaný. Ale inak nie. Pri akýchkoľvek kontrolách nie - a sama viem, čo je to ísť cez celý areál s 80r mužom s chorým srdcom, chodiacim s barlou...

anonym_897ae0
28. máj 2026
@marca12

@anonym_autor Ano,ma to zmysel. Neviem ako vo velkych mestach,ale v malom meste ti to uznaju. Kamoska riesi odpory voci priestupkom a viem,ze v takychto preukazatelnych pripadoch odpustaju pokuty.

@marca12
Ano ma to zmysel ked sa nudis a nemas nic ine na robote

vkatush
28. máj 2026

Daj fotku. Sme tu viacerí Košičania, čo to tam poznáme (a hlavne čo často hľadáme flek pri starej alebo sa 10x točíme pri novej, kým niečo nájdeme).
Ale myslím si, že šancu nemáš, ak si proste stál, kde sa nemá.

anonym_1b9bf0
Včera o 12:48

@anonym_autor ma
Da sa dohodnut na mensiu ciastku

mondolina
Včera o 12:52

@anonym_autor
je to platené parkovisko?

pinkgirl
Včera o 17:45

Pridaj fotku ako si parkoval, kľudne ŠPZ zakry.
Môžeš to skúsiť a uvidíš.
Ja v takom prípade pacienta vyložím pred budovou pri vchode a idem hľadať parkovacie miesto. Potom dôjdem za pacientom peši. Aj nástup do auta takto riešime pri odchode. Nájsť parkovacie miesto je niekedy fakt náročné a ja skôr prejdem trasu sama ak aj zaparkujem ďalej.