Máte skúsenosti s internátom na Medickej?
3. sep 2026
Ahojte dievčatá, chodí niekomu dcéra/syn na zdravotnú na mozyzeske a zároveň je aj na internáte na Medickej v Košiciach? Mala by som otázku ohľadom obeda ☺️
@anonym_autor môj syn bol 4 roky na Medickej. Dvaja na izbe, bunka. Spoločné wc a sprchy. Jeho izba mala vymenené okná za plastové, ale sprchy nie. Niektoré izby už sú rekonštruované, ale poschodie neviem.
Stravu mal raňajky a večeru. Raňajky nič moc, to si kupoval ďalšie a niekedy mal na večeru aj dupľu 😁
Kým nebol dospelý, mal vychošku sekeru a ona nedovolila nič. Potom šla do dôchodku a syn mal 18, tak už mali dovolené viac.
Ale on sa na intrák nesťažoval.

Ahoj, ja som chodila na Považskú, ale dnes už ide o spojené internáty, v mnohom je všetko rovnaké, a mala som spolužiačky, ktoré bývali na Medickej. Síce neviem o čo ide, ale strava je v základe dobrá, oceňovala som obedy, varené večere. Čo sa týka raňajok, bieda... Väčšinou veľmi slabé, dostávali sme málo a aj to nekvalitné rôzne balené buchty plné konzervantov. Vo všeobecnosti som si v priebehu troch rokov všimla, že sa veľkosť podávaných porcií zmenšila... Pred troma rokmi sme možno každý druhý deň dostali aj k obedu nejakú sladkosť - ovocie. Minulý rok tomu už tak nebolo, najmä kvalita raňajok klesla, pričom mesačná cena šla hore.
Ak máte dcéru, rozhodne by som Vám radila internát na Považskej. Ten je kompletne nový, zatiaľ čo o Medickej to neplatí. A je čisto dievčenský. Vedzte ešte to, že sa nedá plne dôverovať internátu. Vedenie, ako aj vychovávateľky si častokrát dovoľujú veci cez čiaru, zneužívajú mladosť, neznalosť neplnoletých. Nejde o jednu zlú skúsenosť, je to pravidlo....