MUDr. Stela Muranská - prenatálna starostlivosť

17. sep 2022

Ahojte, viete mi napisat vasu osobnu skusenost? Zatial som nastastie nic vaznejsie neriesila (v podstate len preventivne prehliadky), takze s pristupom som bola ok. Na internete vsak citam vela negativnych recenzii a tak mam trochu obavy a vaham, ci nezmenit lekara. Aka je vasa skusenost s prenatalnou starostlivostou, alebo skusenost ak ste riesili nieco vaznejsie ako len preventivna prehliadka?

vkatush
17. sep 2022

Chodíme k nej všetky ženy doma, za seba len odporúčam (a to som rizikovka, takže sme toho riešili viac posledné mesiace).
Aj keď som mala problémy, vysvetlila všetko, mala trpezlivosť na moje neustále otázky. Je niekedy priama, čo veľmi citlivým povahám môže vadiť (rozumej úzkoprsé povahy, čo sa im nepáči a budú dávať sťažnosť, ak sa na nich predavačka v obchode neusmieva od ucha k uchu😂), mne naopak vyhovuje, že mi povie veci ako sú a nerobí omáčky.
Vyšetrenia robí komplet, vždy aj zo spodu (čo niektorí doktori v tehu robia len keď sa im chce). Na ultrazvuku mi vždy hovorí, čo vidí a ako sa bábo vyvíja, aké je veľké,... Sestrička ešte lepšia, na ňu sa stále teším, poradí, vysvetlí, čo nás čaká ďalej, komunikácia výborná či cez mobil alebo mail, celkovo starostlivosť na špičkovej úrovni.
Jediné, čo mi "vadilo" je doktorka, ktorá ju zastupuje posledné týždne, resp s ňou zdieľa ambulanciu, tá ti toho veľa nepovie. Len sa opýta, či cítiš pohyby a či je všetko okey. Na otázky odpovie jedným slovom, max jednou vetou a nemám v ňu až tak dôveru (ale to bude tým, že som zvyknutá na Muránsku a ja keď si raz vyberiem doktorku, inú nechcem 😁)

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. sep 2022

@zuzpap Mozes napisat viac? Co sa stalo?

autor
18. sep 2022

@vkatush Posobi to upokojujuco. Da sa objednavat iba k nej, aby si sa vyhla druhej doktorke?

autor
18. sep 2022

@vkatush Aj v tehotenstve sa objednava cez online system ako pri preventivkach? Tam su terminy vzdy az o niekolko tyzdnoch/mesiacoch. To je neskoro.

vkatush
18. sep 2022

Keď už sú obe, tak sa dá len k nej myslím, dohodnúť sa so sestričkou (cez prázdniny mala M. dlhšiu dovolenku, preto sa nedalo). Ale aj tá druhá je dobrá, odborníčka, netreba sa báť.

A termíny pre tehu sú inak ako na preventívnu, každé 3 či 4 týždne to vychádza, jednoducho tak ako ti treba, pričom sestrička mi stále vraví, že keby čokoľvek, nech prídem. A napr keď som potrebovala súrne riešiť veci poobede, keď už tam neboli/neordinovali, na moje milé prekvapenie mi odpísala na mail doktorka ešte v ten deň a komunikovala so mnou do večera v pohode (čo si myslím, že inde by som čakala minimálne na ďalší deň, ak nie dlhšie).
No, každý má inú skúsenosť, ja len dobrú.

autor
18. sep 2022

@vkatush znie to naozaj upokojujuco. Moja skusenost je ok, nic zle ale zase ani prevratne. No tym, ze som nikdy nic vaznejsie neriesila, tak ma tie zle recenzie na internete znepojili. Ktovie co za tym je.

vkatush
18. sep 2022

Tiež som sa ich na začiatku bála (jasné xze čítaš internety) a premýšľala som, keď som otehotnela, či meniť alebo nie, lebo dovtedy som tiež nič vážne neriešila. Ale za mňa, naozaj, pekná starostlivosť a komunikácia. Ženy môže ovplyvniť aj to, ako im dopadne tehu. Ja som napr pred pár týždňami skončila s bábom v nemocnici, pritom som niekoľko dní predtým bola na kontrole a bola som okey podľa vyšetrení. No nie je to chyba doktorky... V tehu sa ti veci môžu zmeniť z minúty na minútu.
Mám kamošku, začiatok tehu, ktorej doktorka povedala na bolesti a výtok, že to prejde... O 3 dni skončila na pohotovosti a doktori sa len chytali za hlavu, ako jej to mohla povedať a prečo jej neurobila komplet vyšetrenia... A ona napr naďalej ostáva u svojej Dr. Každá sme iná a inak nastavená, niektoré sú tehotné ani nevedia a niektoré každú chvíľu u doktorky. Hlavné je, aby si sa cítila s Dr ty spokojná, dôverovala a riadila sa svojimi skúsenosťami a nie tým, čo počúvaš.
(aj ja môžem mať dobré skúsenosti a ty naopak zlé... Nikdy nevieš.)
V každom prípade, držím palce a nech všetko dobre dopadne 😊

evelinnka
8. okt 2022

Ja aj moja kamaratka (otehotnela 2 mesiace po mne) sme od nej odisli. Ja v nejakom 12tt, ona taktiez. Dlhsie som s jej pristupom nebola spokojna, vela krat bola arogantna, bez nalady, prehliadky v tehotenstve prebiehali asi 2 minuty, na akukolvek otazku som nedostala normalnu odpoved. Nemam 15 ani 20 ani 30 rokov, aby som sa pytala hluposti, a ocakavam od doktora normalny pristup. Pacientka ju obtazuje, vela krat som mala zruseny termin. Takze som bola nutena v tehotenstve odist. A nelutujem. Za mna (mozem povedat ze za nas 2) teda urcite nie.

autor
8. okt 2022

@evelinnka Ahoj. K akemu lekarovi si presla?

evelinnka
8. okt 2022

Mudr.linkesh

autor
8. okt 2022

@evelinnka Dakujem. Jeho velmi chvalia. Berie este stale nove pacientky?

jujulip
23. okt 2022

@zuzpap aj ja som od nej odišla.

autor
23. okt 2022

@jujulip Preco? Mozes napisat viac?

nafka0483
23. okt 2022

Ja som odisla uz pred par rokmi. Sice ma u nej vysetrenie vobec nebolelo, vzdy bola jemna, ale ten jej pristup. Arogantna, nervozna, povysenecka Ked som chcela riesit spinenie pred a po menstruacii a dalsie veci, tak sa opytala ci sa snazim otehotniet a ked som povedala ze nie tak odvrkla ze budeme to riesit ked budete chciet otehotniet.
Ani nevysvetlila dovod ani nepatrapa po pricine problemov. Viackrat ma vybavila od stola, bez vysetrenia, bez sterov, len tak dala lieky. Ale parkrat som natrafila na dobru naladu, aj sa usmiala.

jujulip
23. okt 2022

Lebo keď som ju poprosila ci by ma nemohla vypísať, že riešime reprodukčnu kliniku tak ma vysmiala,.."Ze prosím??" už som tam viac nevkrocila.

autor
23. okt 2022

@jujulip Dobre si urobila. V takychto pripadoch sa bezne vypisuje na PN.

lucianak
23. okt 2022

Ja som k nej chodila a bola som spokojna. Bolo to sice pred 10r, ale nemozem povedat nic zle. Nakolko som 1x potratila, presla som k nej, pretoze vedla bol hned dankovcik. Cize keby nieco, tak idem len do vedlajsich dveri. Ona ma hned vypisala na PN, ani sa nepytala, ci chcem. No keby to nenavrhla,pytala by som sa. Prehliadky boli ok, aj pri utz vsetko hovorila, ked merala, kontrolovala... cize s pristupom som bola spokojna.
Uz k nej nechodim, pretoze ju mam od ruky. Chodila som k nej vyslovene kvoli tehotenstvu. Ostala som tam asi 3r., potom som presla k dr u nas na sidlisku.

autor
23. okt 2022

@lucianak V tom case mala velmi dobre recenzie. Neviem preco sa to rokmi zmenilo.

jujulip
23. okt 2022

Lebo si získala klientelu a už si to môže dovoliť.

lucianak
23. okt 2022

Ja som myslela, ze ona uz ani nerobi klasicku gynekologicku, ale skor sa venuje estetike, nakolko ma tu kliniku health & beauty 🤷‍♀️

autor
24. okt 2022

@lucianak To je dalsia vec, z ktorej mam obavy. Ked sa venuje skraslovaniu uz ma zrejme minimum casu na gynekologiu.

jujulip
24. okt 2022

@lucianak no poslednú dobu je to tak.

jujulip
24. okt 2022

Ona podľa mňa na to nie je sama, zrejme tam bude mat niekoho, čo to robí s nou, lebo to sa ozaj stíhať nedá..